Кристалина говори пред ООН: Трябва да предвидим опасностите

"Мога да обединя хората около решения, които всички да подкрепим"
Обновена: 3 окт 2016 23:03 | 3 окт 2016 19:23, Красимир Ангелов
85
Кристалина говори пред ООН: Трябва да предвидим опасностите
Снимка: БТА

"Генералният секретар на ООН трябва да може да предотвратява световните рискове. Трябва да можем да се адаптираме към промените, пред които сме изправени", заяви пред Общото събрание на ООН новият кандидат за главен секретар на организацията Кристалина Георгиева.

Още по темата
Тя бе категорична, че може да си свърши работата, ако бъде избрана, и поиска ООН да може да търси и открива бързи решения в света.

"Трябва да можем да предвидим опасностите, които идва от зад ъгъла и да ги предотвратим. Мога да намеря бързи решения за бързо променящия се свят - от икономически проблеми, до глобалното затопляне. Мога да обединя хората около решения, които всички да подкрепим", заяви Кристалина Георгиева.

Тя бе категорична, че до момента в своята работа и в Световната банка, и в Европейската комисия, е успяла да проведе ефективни реформи. "Мога да събирам хората около решения, които всички одобряват", подчерта тя.

Вторият ни кандидат за главен секретар на ООН, която замени Ирина Боково, разказа и трогателна история пред членовете на съвета. Тя разказа спомена си как един ден в София е държала на ръце здравата си малка дъщеря, а на следващия е заминала в чужбина и е влязла в болнично отделение, пълно с недохранени деца, които били толкова слаби, че нямали сили да плачат.

"В богат свят като нашия това не бива да се случва", заяви тя, добавяйки, че ООН носи отговорност да стимулира промяната и да се адаптира към променящия се свят, в който все повече хора поставят под въпрос ролята на многостранните институции.

Новият български кандидат поиска още да се работи за консенсус и компромис, както и даваните обещания да се изпълняват. Тя обеща, че ако бъде избрана за генерален секретар, в рамките на 90 дни ще проведе среща с регионалните организации, за да се проучат възможностите за по-добра съвместна работа.

Малко по-рано днес стана ясно, че Латвия и Полша подкрепят кандидатурата на Кристалина Георгиева за генерален секретар на ООН, съобщава правителствената пресслужба.

Правителството на Латвия изпрати писмо до членовете на ООН, в което изразява пълната си подкрепа за кандидатурата на Кристалина Георгиева за генерален секретар на организацията. Според премиера на Латвия Марис Кучинскис кандидатурата на Георгиева отговаря на изразения в Резолюция 69/321 на Общото събрание на ООН стремеж на страните-членки да се търси възможно най-добрият кандидат, който въплъщава най-високите стандарти на ефективност, компетентност и интегритет и да демонстрира твърда ангажираност с целите и принципите на ООН.

В писмо до министъра на външните работи Даниел Митов неговият полски колега Витолд Вашчиковски изразява подкрепата на правителството на Полша за Кристалина Георгиева като единствения кандидат за поста генерален секретар на ООН, издигнат от България.

"Убеден съм, че кандидатурата на г-жа Георгиева отговаря на всички изисквания, очаквани от генералния секретар на ООН. Оценявам нейния голям международен опит и дипломатически умения, които я правят най-добрия кандидат за тази отговорна позиция", посочва полският първи дипломат, цитиран в съобщението на правителствената пресслужба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На ООН-ето май му се види края!
24
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе, намести се! Колкото тук има избори, толкова и там. Не толкова личността, а цялата тази обща мръсотия дразни. Почтена дама ще каже, че си имаме кандидат, лош - добър, това е! А то наглото поставя задни части напред и напира ли напира. Другата и тя не вземе, че да се махне. Ганчуги родни наши милички! Тепигьози!
23
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Светът чакаше със затаен дъх да види какво чудо е новата ни номинация, когагато видяха, че летвата е смъкната в пъти започнаха да се чудят ние ли сме ***, или те нещо не разбират.
22
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно около какво ще ни обединява тази властолюбива леля? Около идеята да си отстъпим и къщите на имигрантите?
21
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че София ли и е роден град?
20
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Малееее, кремлинските *** я плюят по-усърдно отколкото защитаваха бомбокова. Явно има шансове да спечели."Упокой топката бе пич, не се напъвай. Сталинка няма никакъв шанс. Кремъл просто ще наложи вето на Сталинка и всичките и локуми и сълзливите и истории за ранените от палестинските терористи израелски деца които е посетила отиват на кино.
19
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бай *** в действие
18
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Мога да намеря бързи решения за бързо променящия се свят - от икономически проблеми, до глобалното затопляне. Мога да обединя хората около решения, които всички да подкрепим"Тая бие всички по празни приказки, далеч по-смислено би звучало, ако бе казала, че може бързо да пръжне две яйца.Но то няма и значение какво им говори, те тия знаят добре що за стока е - като комсомолка винаги готова да се впусне в осъществяването на интриги заплетени от финансовите и господари, впрочем също като Бойко.
17
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"разказа и трогателна история пред членовете на съвета. "Помня, че преди години бях в родния си град София с малката си дъщеря, която се смееше и играеше, а ден след това бях в израелска болница, където имаше 14 ранени деца."Мдааа, израелските деца... а палестинските, а иракските, афганистанските? Грешката на Бокова беше, че се заигра палестинските деца, а не с изреалските. Но Сталина знае - децата които ООН трябва да обгрижва са израелстите деца. Трогнах се от нейната история.
16
33
 
5
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Госпожа Георгиева, ние българите ви пожелаваме успех в благородното ви начинание. България вярва, че вие ще спечелите битката и ще бъдете достоен и успешен генерален секретар на ООН. Всички истински българи се гордеем с вас! Успех!
15
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На тази жена бих се доверил да ми разточи една баница( Боже, колко хора са си сбъркали призванието в този живот )Хм, от къде ли ми излезе в главата паразитната информация, че чалга певеца Константин навремето щял да и става зет ?!
14
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СВЕТОВНА ИЗЛАГАЦИЯ! Кристалина Георгиева с шокиращо изказване пред Financial Times: "Ислямска държава" и "Боко Харам" може да получат членство и да говорят пред ООН, ако вземат властта.
13
2
 
21
 
! Отговори
SS преди 7 години
само като я видя и ми се повдига, нищо лично просто споделям...
12
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В края на 80-те години Кристалина Георгиева е сред малцината избрани преподаватели във ВИИ "Карл Маркс", получили възможност да специализират на Запад. Тогава привилигията да учат на специализират на Запад са имали само агентите на ДС. По същото време с нея заминават да специализират агент "Економов" - Румен Гечев и агент "Стойновски" - Стати Статев. Но Герогиева не е имала досие, не, да не си помисли някой, че и тя е имала досив, не, не, няма такова нешо - за нея са направили изключение.
11
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
говорителката на циониостите еввреи ГОВОРИ
10
1
 
31
 
! Отговори
мдааа преди 7 години
Все едно чета изказване на някоя миска от 90-те години за това как ще се бори за мир и любов по света,Георгиева не ставаш!
9
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Видяла милите израелски дечица...били тихи...ако беше видяла и палестинските...те са на парчета...въпроса е да се мазним на господарите на света. А бедните ? Бедните ДГД !
8
2
 
28
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Слушал съм я. Нивото и е на колхозничка от времето на ТКЗС-тата.Ако това са кадрите на Новия световен ред - бивши марксисти и комунисти и настоящи слуги, то никак не е чудно, че светът вече доста години е в регрес.
7
3
 
25
 
! Отговори
ами преди 7 години
Брей,а са я избрали,а е оправила целия свят......що за нагло същество?
6
2
 
20
 
! Отговори
Anon преди 7 години
Тази жена с вид на начална учителка ... ако си мисли че ООН-то е някаква инстанция която има някакъв контрол върху каквото и да е било...