Руска парламентарна комисия заседава в Сирия?

Предстои ратификация на споразумение за авиогрупа в "Хмеймим"
7 окт 2016 13:14, Елка Василева
24
Руска парламентарна комисия заседава в Сирия?
Снимка: архив, Reuters

В близките месеци комисията по международните въпроси в Държавната дума може да организира изнесено заседание в Сирия. Това съобщи пред журналисти председателят на комисията Леонид Слуцки, съобщава ТАСС.

По думите на Слуцки подобно посещение в арабската страна може да се състои до края на годината. "Това зависи не само от нас, а и от колегите в Дамаск", добави той.

Днес парламентът в Москва ще разгледа законопроект за ратификация на руско-сирийското споразумение за безсрочно разполагане на авиационната групировка от Русия на територията на Сирия.

Споразумението, внесено през август от руския президент Владимир Путин, бе подписано от министерствата на отбраната на Сирия и на Русия през август 2015 г. в Дамаск.

Наличието на руска военновъздушна групировка в Сирия "отговаря на целите за поддържане на мир и стабилност в региона". Тук спада и борбата с международния тероризъм, заяви Леонид Слуцки.

Посочено е, че руската авиогрупа се изпраща в Сирия по молба на Дамаск и се разполага на сирийското летище "Хмеймим" на безвъзмездна основа. Групировката се използва по решение на командира й според планове, съгласувани със Сирия. Нейният състав се определя от Русия.

Руските военни получават право да внасят в Сирия всякакви оръжия, боеприпаси и материали, без да плащат мита и такси. Личният състав на групировката пресича границата безпрепятствено и не подлежи на проверки в Сирия. На военните и семействата им се гарантира имунитет по аналогия с дипломатическия персонал от чуждестранните мисии в страната.

"Споразумението е безсрочно и временно се прилага от датата на подписване", се казва в обяснителна бележка към проекта. 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Стилиян преди 7 години
ей това само руснаците ли са виновни за всичко стига простотий вече
16
1
 
8
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 18Няма да са толкова големи загубите. Имай предвид че 400 000 от РФ армията са професионалисти. Помниш какво направи Батальон Восток(Чеченците) в Грузия и то тогава беше експеримент тия маниаци воюваха по маратонки и с оръжие което реално бяха взели като трофеи при предишни схватки. Сега Кадиров има не един Батальон и то оборудвани прекрасно. Говориха за Чеченска Дивизия да има в Южния Военен окръг. Новите да са наполовина луди като старите където идат ще стане страшно.
15
3
 
8
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 15 продСтатистика Сирия1 година около 1 Милиард $ цена17000 полета от максимално 60 самолета/хеликоптера20 човека загиналиСвален от ЗАСАДА Су-24 от Турски Ф-16 над сирийска територия. Свързан с случая Ми-8 от спасителната мисия, Свален Ми-35, Разбил се през ноща Ми-28Н в хълмСъвсем различна статистика нали?
14
2
 
6
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 15Анонимни ти история знаеш ли? през 1978 Шейха на ИРАН подписа със САЩ за Бази и ракети в ИРАН. СССР не имала влияние и единственото което могат да направят е Афганистан - да приближат/отдалечат максимално линията на противопоставяне. Освен това Пакистан тръгва да прави ядрено оръжие...В Афганистан има максимум 66000 военни(в Германия по това време има 512000)Загуби за 10 години като първоначално влизат с НЕАДЕКВАТНИ ОРЪЖИЕ И ТАКТИКА 15000 човека, 150 самолета и 300 хеликоптера
13
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия се опитва да окупира Сирия разчитайки единствено на сатрапа Асад, но забравя Афганистан !
12
1
 
11
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 13ХИПОТЕТИЧНО какво ще стане ако АСАД се изнесе?Други ЛИДЕРИ ОБЕДИНИТЕЛИ има ли в СИРИЯ ИМА ЛИ? НЕ НАЛИ!Касапницата продължаваБоевете ще продължат защото армията ще се съсредоточи за защитава западна Сирия и Лактакия, ИД, "Умерените" и "Свободните" ще се хванат за гушите. От Север Кюрдите ще почнат да си осигуряват територия.В най-добрия случай ОГРАНИЧЕН КОНТИНГЕНТ НА ООНРеално поне 10 години ще се стрелят (Пример Либия и досега се стрелят колко години след смъртта на Кадафи)
11
4
 
32
 
! Отговори
нема значение преди 7 години
До ПустинякЗатова пък САЩ и НАТО ги канят навсякъде: Виетнам, Афганистан, Либия, Югославия, Сирия, Гренада . Е че попиляха всичките тези страни и избиха гражданите им, то няма значение. Ще почне да има значение като се опитат на Китай и Русията. Тогава ролите ще се сменят.
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Снимката е в тон със заглавието :)
9
4
 
22
 
! Отговори
бегай преди 7 години
До АнонименМИ БЕГАЙ ДА Я ИЗКАРАШ, БЕ! АМА СИ СЛОЖИ ПАМПЕРС ЗА ВСЕКИ СЛУЧАЙ.
8
37
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия трябва да се изнесе незабавно от Сирия!
7
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сирийците са новите братушки на руснаците, а както всички знаем братушката на моя братушка е и мой братушка. Да приветстваме с добре дошли и да посрещнем с хляб и сол новите ни сирийски братушки!!!!
6
11
 
34
 
! Отговори
до 2 преди 7 години
Военните бази на краварите по света не са желани от никого. Също както у нас. Никой не ги е канил, дойдоха окупаторите и се чувстват като у дома си.
5
34
 
10
 
! Отговори
Пустиняк преди 7 години
То е станало вече нарицателно, когато руснаците отиват някъде по "покана". Така бяха канени и в Прага, и в Кабул. Сега, като унищожиха и последната болница в Алепо, да видим към какво ще се насочат. Училищата са затворени отдавна... Но после всички трябва да сме шокирани и изненадани, когато подивялото от ужас население се гаври с труп на паднал им небето руснак.
4
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Осанна! Най-сетне двата братски народа-руския и сирийския ще се обединят!!!
3
7
 
26
 
! Отговори
Очевидно преди 7 години
Явно средиземноморското крайбрежие им е достатъчно на руснаците!Колкото откъснат навътре-все е печалба.Така че американците да забравят за свалянето на Асад....А ако продължават да упорстват-"Топол"-ките са винаги готови да литнат към Америка.
2
31
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Честито на сирийците! Да се готвят за аншлус по подобие на Крим.
1
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колега, а мъка ли е че официалните бази на САЩ извън нейната територия са 850?