Ураганът Матю бе понижен в буря от втора категория

Най-малко 842 са жертвите на стихията в Хаити
Обновена: 8 окт 2016 10:46 | 8 окт 2016 09:12, Елка Василева
2

Снимка: Reuters

 

Ураганът Матю бе понижен в буря от втора категория, съобщи Националният център за ураганите на САЩ, цитиран от ДПА.

Скоростта на ветровете на урагана е спаднала до 175 км/час. Матю се движи със скорост от 19 км/час и все още е над югоизточната част на САЩ.

В щата Флорида ураганът взе четири жертви, които засега са единствените загинали в САЩ от природното бедствие, предаде Асошиейтед прес. Без електричество са останали над 1 милион души.

Още по темата

От сряда досега са анулирани около 5000 полета в югоизточната част на САЩ, а увеселителните паркове Дисниленд, Юнивърсъл студиос и Сий уърлд са затворени.

Търговските пристанища в западната част на Флорида възобновяват работата си, която бе прекъсната заради урагана Матю, съобщи бреговата охрана, цитирана от ТАСС.

Броят на жертвите на урагана Матю в Хаити обаче достигна най-малко 842 души, десетки хиляди хора останаха без жилища и посевите в най-големия зърнопроизводителен регион на бедната карибска страна са унищожени, предаде Ройтерс.

Пристигналата информация от отдалечени райони, достъпът до които беше прекъснат от стихията, показа, че най-малко 175 души са загинали в плодородната западна част на Хаити. Поради преминаването на Матю морето е заляло крайбрежните селища, с някои от които едва сега беше установена връзка.

В най-малко три населени места жертвите са десетки. 86 души са загинали в разположеното сред хълмовете земеделско селище Шантал, предимно от падащи дървета, смазали жилищата им. Други 20 са изчезнали.

Обобщаването на информациите за жертвите, извършено от Ройтерс показва, че броят на загиналите е най-малко 842. Централната служба за гражданска отбрана на Хаити е потвърдила смъртта на най-малко 271 души, защото извършва визуална проверка на данните, преди да ги обяви. Около 61 500 души все още са настанени в убежища, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин е виновен!