Ураганът Матю взе поне 10 жертви в САЩ

Стихията носи много проливни дъждове и бурни ветрове
9 окт 2016 12:00, Петя Славова
1
Ураганът Матю взе поне 10 жертви в САЩ
Снимка: БТА

Ураганът Матю е отнел живота на най-малко 10 човека в американските щати Флорида, Северна Каролина и Джорджия, предаде ТАСС, като се позова на американски медии.

Вчера той премина покрай бреговете на два от най-старите и най-исторически градове на САЩ - Савана в Джорджия и Чарлстън в южна Каролина. Ураганът продължава да предизвиква проливни дъждове и бурни ветрове. Очаква се сега той да се насочи към вътрешността на океана, да изгуби сила да направи завой и да се върне към Бахамите и Флорида, но този път прекалено слаб, за да причини повече щети.

Още по темата

Същевременно анализатори смятат, че Матю е причинил щети в размер между 4 и 6 милиарда долара при преминаването си в САЩ, предаде Асошиейтед прес.

Според анализите нанесени са щети на 1,5 милиона жилищни и търговски имота във Флорида, Южна Каролина и Джорджия, пише БТА.

В Хаити където ураганът премина по-рано тази седмица и отне живота на стотици хора, бяха регистрирани най-малко 13 смъртни случая на холера, предаде Ройтерс.

Според здравни експерти има още 62 случая на заболяването в засегнатите от Матю райони. Здравните специалисти казват, че случаите са резултат от преминаването на ураган през страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тия в Хаити май не са чели приказката за трите прасенца... как няма да имат масови жертви като живеят в паянтови колиби