Русия праща самолетоносач към Сирия, на борда – Су, МиГ-ове...

Това ще е отговор на заплахите в района, обясняват от руския флот
Обновена: 16 окт 2016 10:40 | 16 окт 2016 10:39,
349
Русия праща самолетоносач към Сирия, на борда – Су, МиГ-ове...
Снимка: архив, Ройтерс

Руският самолетоносач "Адмирал Кузнецов" се насочва към Сирия, за да засили военното присъствие на Русия в този регион, съобщи руският флот, цитиран от Франс прес.

Разполагането на самолетоносача, както и на крайцера "Петър Велики", ескадрения миноносец "Адмирал Кулаков" и на кораби за борба с подводници ще позволи да се "отговори на всяка нова форма на заплаха, като пиратството или международния тероризъм", заяви руският флот, цитиран от агенция "Интерфакс".

"Адмирал Кузнецов" обикновено е базиран в Североморск, в Баренцово море. Корабът ще бъде разположен в Тартус, където Русия се готви да създаде постоянна военноморска база. На борда му ще има няколко бойни самолети и хеликоптери, включително изтребители Су-33, МиГ-29 КР и МиГ-29 КУБР, както и хеликоптер Ка-52К. Те ще подсилят вече разположените в Сирия руски военновъздушни сили, предаде BTV.

Около 4300 руски военни са разположени в Сирия, повече от година след началото на военната интервенция на 30 септември 2015 г. и Русия продължава да засилва военното си присъствие, въпреки че през март президентът Владимир Путин обяви, че изтегля част от контингента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
20
 
! Отговори
николай преди 7 години
До бобчо я кажи кое му е смешното да се посмеем и ние?
3
24
 
14
 
! Отговори
Bad Company преди 7 години
Хаааааахааааааааааааааааааааааааааааааааааааахахахахаахаха!! Супер статия !! Ще ви накарам да се посмеете от сърце!! Напишете в търсачката "строго секретно. адмирал кузневцов" Ххахахахах!! Това абсолютно небоеспособно желязо може да се използва само за руската пропаганда. Ххахахахах!! Автономност на плаване 40 дни !! Боен радиус на самальотите 200 км!! Ххахахахахахаахахаха!! За да направите разлика после напишете "самолетоносачи клас Нимиц. Хаахахахахахахаха!
2
38
 
15
 
! Отговори
bob преди 7 години
Единствения им и много смешен самолетоносач. Америка няма да му обърне никакво внимание. Да умреш от смях.
1
12
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Супер, браво на Путин!!!Само бой по амеириканците и техните слуги от ИДИЛ