След опита за преврат в Турция: Над 35 000 арестувани!

Срещу 82 000 души се води разследване за пуча
Обновена: 23 окт 2016 12:52 | 23 окт 2016 12:18, Александър Попов
150
След опита за преврат в Турция: Над 35 000 арестувани!
Снимка: Reuters, архив

Над 35 000 души са били арестувани в Турция, а срещу общо 82 000 се водят разследвания, откакто на 15 юли бе направен опит за преврат, съобщи министърът на правосъдието, цитиран от Франс прес.

Общо 26 000 от разследваните лица са пуснати на свобода "под съдебен контрол", каза вчера министър Бекир Боздаг в град Афионкарахисар, цитиран днес от турски медии.

Анкара обвинява проповедника Фетхуллах Гюлен и привържениците му в организиране на опита за преврат, при който загинаха над 270 души и бяха ранени хиляди.

Турските власти предприеха вълна от чистки, за да отстранят всички предполагаеми симпатизанти на Гюлен от медиите, съдилищата, полицията, армията, образованието и други ресори.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
1
 
7
 
! Отговори
съвременен турчин преди 7 години
До АнонименА ние много скоро ще изселим всички ердогановци в арабския свят ,там където ви е мястото ! Сен бундан емин ол ! Бираз замана ихтияджъмъз вар ! Яшасън МУСТАФА КЕМАЛ АТАТЮРК
93
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До съвременен турчинМного скоро ще му превърнем мавзолея на евреина Мустафа Кемал Ататюрк в най-голямата обществена тоалетна в света! И кемалистчетата ще се гърчите от безсилие и мъка! :-))Ердоан, сен чок яша, падишахъм!!! ;-))
92
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоан ще е първият султан на Нео-Османската Империя с подкрепата на поне 80% от населението на Велика Турция, и на още 1.5 милиарда мюсулмани около света, вперили поглед в Анкара белким Ердоан възроди хилафета!! Иншаллах, скоро! Живеем в изключително интересни времена! А що се касае за превратаджиите, Ердоан се държи много меко с тях - арести, задърждания, съдилища, ала-бала!! Докато с диваци трябва да се борави като с диваци - Фащаш и бесиш на място! Като катила и разбойника Левски!!
91
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До интересен преврати то се провали само за няколко часа ! И най-смешното беше ,че една тълпа от хора спря танковете и превратаджиите излязоха и се предадоха ! Абе пълен театър !
90
2
 
7
 
! Отговори
интересен преврат преди 7 години
В Турция е имало 5 успешни преврата ,в два от тях организатори са низши офицери / полковници / и пак превратите им успяха ! А в сегашният опит уж организатори бяха генерали ,но превратът се провали ?! Много съмнителен опит за преврат !
89
1
 
8
 
! Отговори
гадател преди 7 години
Следващият опит за преврат ще е истински ,а не инсценировка ! Тогава превратът ще успее !
88
1
 
7
 
! Отговори
Казах! преди 7 години
На целия свят е ясно що за "дъжава" е турция. Никога не имало нито демокрация, нито демократи. Ментета, пcиxoпaти-донерджии и брадати анадолски телета.турция никога не е имала място в Европа и НЯМА ДА ИМА.
87
4
 
2
 
! Отговори
САВЕЦКА USA преди 7 години
ЯСНО Е !*** Е *** !
86
4
 
6
 
! Отговори
турчин преди 7 години
До Анонименбългарски турци е имало ,има и ще има ! А Ердоган е един ислямист ,който е мразен дори от турците ,но се страхуват да го демонстрират
85
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Български "турци" няма, има мюсюлмани от различно потекло. На Ердоган му изнася да ги слага всичките под един знаменател, да се представя за "бащица" на ислямския свят и под предлог, че защитава някакви "права" да се намесва с претенции към съседите си за територии, да им се бърка във вътрешните работи и да ги "работи" по всякакъв начин. Пък после защо всички съседи на Турция я мразят....
84
4
 
3
 
! Отговори
до: 88 преди 7 години
Хахаха като мен ли аз си знам произхода но ти вероятно не си знаеш произхода , прочети за Византия и по точно какво се е случило по нашите Земи тоест кой проговорил насила по принуда на Славянски език
83
3
 
4
 
! Отговори
_Революционер_ преди 7 години
Ердоган ако си поиска българските турци да си ги прибере в турция ще му ги дадем ли?
82
2
 
10
 
! Отговори
дреме ми на х.уя преди 7 години
Не е виновен Ердоган ,а е виновен турският народ ,че търпи такъв тиранин като Ердоган !Сега всички се убедихме ,че турците не са толкова смели колкото се описват самите те ,видяхме ,че се страхуват да организират дори и елементарен протест срещу Ердоган ,страхуват се да не ги опандизят като предатели или изменници ! Пред очите на народа Ердоган прави каквото си поиска ,арестува ,уволнява ,закри над 150 медии ,а турският народ си е заврял главата в пясъка и се страхува да я извади от пясъка
81
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Новият Сталин дойде! С организиран псевдопреврат и мащабна брутална чистка!
80
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до: 86нещо като теб ли
79
4
 
2
 
! Отговори
до: 86 преди 7 години
Прочети в гугъл , какво е Дасикане Рома?
78
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимно 85Хахаха побългарен/християнизиран Дасикане ром като теб ли
77
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хахаха побългарен/християнизиран Дасикане ром тръгнал да дискриминира
76
1
 
8
 
! Отговори
Ердоган е жив дявол преди 7 години
Този "опит за преврат" беше уникале,няма друг такъв в света ! По принцип превратите започват късно през ноща ,а тези почнаха по обяд ,инсценировката на Ердоган беше ,че уж като са разбрали че ще бъдат арестувани нямали време да изчакат ноща и затова започнали по обяд ! Разбира се целта беше по обяд именно да да излязат тълпи от хора пред танковете и да попречат ! Без жертви нямаше как да мине защото тогава инсценировката щеше да бие на очи !След 2 часа превратаджиите се предадоха на тълпата хора
75
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако от глупост се умираше то досега жив турчин да не е останал.