След опита за преврат в Турция: Над 35 000 арестувани!

Срещу 82 000 души се води разследване за пуча
Обновена: 23 окт 2016 12:52 | 23 окт 2016 12:18, Александър Попов
150
След опита за преврат в Турция: Над 35 000 арестувани!
Снимка: Reuters, архив

Над 35 000 души са били арестувани в Турция, а срещу общо 82 000 се водят разследвания, откакто на 15 юли бе направен опит за преврат, съобщи министърът на правосъдието, цитиран от Франс прес.

Общо 26 000 от разследваните лица са пуснати на свобода "под съдебен контрол", каза вчера министър Бекир Боздаг в град Афионкарахисар, цитиран днес от турски медии.

Анкара обвинява проповедника Фетхуллах Гюлен и привържениците му в организиране на опита за преврат, при който загинаха над 270 души и бяха ранени хиляди.

Турските власти предприеха вълна от чистки, за да отстранят всички предполагаеми симпатизанти на Гюлен от медиите, съдилищата, полицията, армията, образованието и други ресори.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"коментар" 74 ЯСНО ПОКАЗВА какво представлява този "сайт"
73
3
 
8
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
Някакви анадолци с триъгълни глави, които продават броеници и мазни дюнери тръгнали да ми разправят,че разбирали от държавно управление?Даже и за войници не стават след като Башар Асад с 30 пъти по-малка армия от тяхната успя да ги победи в Сирия.
72
2
 
11
 
! Отговори
пуч ама друг път преди 7 години
Този така наречен пуч направо си беше чист театър инсцениран от Ердоган ! Сега има картбланш да направи чистка на неудобните ! На мене лично не ми пука за турците ,това си е техен проблем ,ако искат да живеят като бели хора трябва да намерят начи и да махнат Ердоган от власт независимо дали ще е с демократични избори ,преврат и каквото и да е ! В противен случай шериат и диктатура от страна на Ердоган и поддръжниците му
71
3
 
0
 
! Отговори
златко желев преди 7 години
Няма ли желаещи за моя koneлдак бе, само 5 кинта
70
1
 
9
 
! Отговори
Червен партизанин преди 7 години
До Ястр.еб Дъ ОттоманОх как прахме другарките туркини едно време.....
69
0
 
13
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Турците имат...матрял за 35 хил.сапунки.Следващите 50-сет години светът ще бъде залят от многосерийни саги,със съдбите на...бунтовниците и как били...помилвани накрая и побелели,излизат да видят...възхода на обновена...ердоганова Турция.Ако не е...така,след 50-сет година ще се...извиня.
68
9
 
2
 
! Отговори
Яcтpeб дъ Оттоман преди 7 години
А нас ни пpackaт толкова години и по една кола не ни дадоха
67
3
 
11
 
! Отговори
до ястребка преди 7 години
По известна пpocтитутка от теб ЕДВА ЛИ ИМА
66
11
 
15
 
! Отговори
Ястреб Дъ Оттоман преди 7 години
До Су 34България я взеха в ЕС защото на западно-европейците им трябваха еФтини проститути и ***, и откъде другаде освен от великия балканкси бантустан булгapиcтан??! За секс дивиантите им трябва игрална площадка, и на тях пенсионирани дядовци искат да поклатят 12-13 годишна крехка българка за пакетче цигари и кутия кола, та къде другаде може да се правят тези неща освен във великия балканки бантустан?? *** си като ...щях да кажа като "българин", но ти си наистина българин ...
65
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека ЕРдоган да избие 10-20 милиона турци, че и така са много...
64
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди месец бе уби свещеник в Франция от мюсюлмани.
63
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Учител във Франция се скарал на дете, че използва груб език и двама мъже го причакали и пребили. На опарвданието "но аз съм учител на това дете" те отвърнали "има само един учител - и това е Аллах"
62
5
 
12
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
До Дъ Оттоман (Ясрееб Османлията)Българинът разбира от държава и нейното управление точно толкова, колкото пингвин от ядрена подводница и нейното управление---------------И затова ние сме в ЕС, а вие за 50 години изтъркахте 30 килима в Брюксел от мазнене и метани и пак ви набиха показно шута! Така де, да си знаете мястото с вашите броеници, дюнери и нискокачествени стоки от Третият Свят!
61
3
 
3
 
! Отговори
! преди 7 години
За 80 милионна Турция това е нищо...., може и още малко да натикат в затвора и още толкова на бесилото за държавна измяна...
60
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
браво на ердоган който е пич и си казва истината
59
2
 
8
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
До Ястреб Баннатият:При положение, че сте на първо място в света по производство на броеници се вижда кой кого е хранил, да не говорим, че ние вас сме управлявали!
58
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много *** хора има тук, пишат кой е бил по-зле, и двете държави са зле, Единия ги управлява Ердоган, другата Борисов който е *** на Ердоган ! Амсалацци кухи
57
7
 
8
 
! Отговори
Дъ Оттоман преди 7 години
Ейваллах ти рейс! Мачкай гнидите и не им обръщай Фнимание на еврогейталаците какво са изгрухтели! Пък особено евpoгейците като българите, дето до вчера ние сме ги хранили и поили, остави ги да *** на воля! Българинът разбира от държава и нейното управление точно толкова, колкото пингвин от ядрена подводница и нейното управление!
56
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Dnes sa se pobarkali veche s tiq prevratadjii :))))V Turciq stavat neshta za koito balgarite daje nemogat da si zamechtaqt, no za tiq neshta i duma ne se pishe. No vse pak Turciq si varvi napred i ne i dreme koy kakvo pishe i misli.
55
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ТурчинаА ти малко нещо да си чувал за качество? Напъваш се с трици лъвове да ловиш. Кротни се, докато е време, че на много взе много да им писва. Нали знаеш - всяко нещо си има граница. Нещата са вече настъпили чертата, та, викам ти, трай си.