След опита за преврат в Турция: Над 35 000 арестувани!

Срещу 82 000 души се води разследване за пуча
Обновена: 23 окт 2016 12:52 | 23 окт 2016 12:18, Александър Попов
150
След опита за преврат в Турция: Над 35 000 арестувани!
Снимка: Reuters, архив

Над 35 000 души са били арестувани в Турция, а срещу общо 82 000 се водят разследвания, откакто на 15 юли бе направен опит за преврат, съобщи министърът на правосъдието, цитиран от Франс прес.

Общо 26 000 от разследваните лица са пуснати на свобода "под съдебен контрол", каза вчера министър Бекир Боздаг в град Афионкарахисар, цитиран днес от турски медии.

Анкара обвинява проповедника Фетхуллах Гюлен и привържениците му в организиране на опита за преврат, при който загинаха над 270 души и бяха ранени хиляди.

Турските власти предприеха вълна от чистки, за да отстранят всички предполагаеми симпатизанти на Гюлен от медиите, съдилищата, полицията, армията, образованието и други ресори.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
8
 
6
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
Винаги ей така ще злобеете от яд и Турция ще напредва. През Турция ще минава Азербайджанска газ към Европа който проект почти е готов евреите също се натискат за преговори през Турция да мине техния газ за Европа и Турския поток вече е подписан. А българия макар и на доста стратегическо място руска газ получава от Гърция. *** народ слаба държава
33
4
 
9
 
! Отговори
до турчина преди 7 години
Турция беше във възход защото американците и западноевропейците вложиха там стотици милиарди долари и евро и там има заводи на всички по големи световни компании.Но знай ,че произведеното в Турция е в пъти с по лошо качество от европейското и щатското производство.Аз лично не бих си купил никакъв турски инструмент,та дори и да е на символична цена.Знаеш ли,че Бош например имат заводи в Русия,Макита в Румъния,Дайкин-в Чехия,De Walt-в Чехия и Германия.Турчин прави баклава,локум и дънки и дотук!
32
3
 
3
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
До Турчина (Халк Шир 20 см)Даже африканците се чудят как да заобиколят тази мизерия че положението е било по зле от там където идват.-----------Чудят се защото в България по границата има ограда, полиция, службите ни работят денонощно, а вие сте разграден двор, в който влезнаха 3, 5 млн емигранти и сега ги храните.Защото в България има държава, а при вас властта е нестабилна и нямате охрана по границите!
31
2
 
5
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
До до туркинятаТой няма дъщеря, дои още козите на село в Джебелско.
30
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БЪЛГАРИТЕ МОЖЕ ДА СМЕ БЕДНИ И ПРОСТИ НО ИМАМЕ ДОСТОЙНСТВО!!!!ТУРЦИТЕ НЯМАТ ДОСТОЙНСТВО СЛЕД КАТО ЕРДОГЬОН ОПОЗОРЕНИЯ СВЕТОВНО *** ГИ УПРАВЛЯВА И ТО НАПЪЛНО НЕЗАКОННО СЪС 90% ФАЛШИФИЦИРАНИ ИЗБОРИ НЕ ПОСМЯ ДА ДОПУСНЕ ДОРИ МЕЖДУНАРОДНИ НАБЛЮДАТЕЛИ ДО ИЗБОРИТЕ :D
29
2
 
7
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
До ТурчинаХалк Шир 20 см.Колкото до Потока и санкциите, санкциите първо ви разбиха икономиката - лирата от една година постоянно пада. Второ, Потокът няма да продължи никога на Запад т.е. ще си останете само с мечтите за газов разпределител и набутани с милиарди за тръбите.А Путин дойде лично в Цариград просто да си инспектира Проливите, които ще са негова бъдеща собственост!
28
0
 
3
 
! Отговори
радан преди 7 години
кой знае още колко хора татко на нация е изпратил натам без никой да разбере.тази *** и стахливец трябва да бъде даден на трибунал за престъпления срещу човечеството.
27
3
 
3
 
! Отговори
до туркинята преди 7 години
ако не те е срам сподели какво "бачка"дъщеря ти ХАХАХАААААА
26
5
 
8
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
До ТурчинаДо Халк Шир 20 см:Загубихте битката за Алепо (Халеб) и ви остана само да квичите по медиите за някакви загинали цивилни при бомбандировки.Джераблус ви го предаде ИД без бой, останалото са двайсетина села, които "превземате" вече два месеца.
25
11
 
4
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
До циникаНа всички е ясно че по мизерна държава от българия няма в Европа. Даже африканците се чудят как да заобиколят тази мизерия че положението е било по зле от там където идват. Така че вие сте последните които можете да говорите за мизерия
24
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТУРЦИЯ ВЕЧЕ НЕ СЪЩЕСТВУВА!!!!ИМА САМО ЕДИН ЕРДОГАНОХАЛИФАТ БЕЗ ЗАКОНИ ТОВА Е :DИ НАЙ-СМЕШНОТО Е, ЧЕ НА ТУРЦИТЕ ИМ СЕ СМЕЕ ЦЯЛ СВЯТ СЛЕД КАТО ЗАКЛЕЙМИХА ЕРДОГЬОН КАТО *** ОТИШЪЛ ДА ЦЕЛУВА РЪКАТА НА *** И ИЗВИНИЛ МУ СЕ ЗА СВАЛЕНИЯ САМОЛЕТ!!С ДВЕ ДУМИ САМИТЕ ТУРЦИ ЗАЯВЯВАТ, ЧЕ ЕРДОГЬОН Е ПЪЛНА ***! :D
23
5
 
5
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
До сухуй 34 ммОт северна Сирия никой никого не е изчистил освен че турския аскер като влезе в Сирия буквално за няколко дена си изчисти цялата граница от терористите.А до санкциите последно май Путин подписа Турски Поток в Турция
22
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До "Турчина"ГАНЬООО, лъжеш като доста отлежало питие
21
9
 
6
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
Викат ми аби или кардеш което означава братГаньооо
20
5
 
6
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
До ТурчинаКато изчисти внедрените агенти на всички държави тогава ще почне великолепния век за него а може и векове------------Като гледам как Башар Асад ви изчисти от Северна Сирия направо ще ми е забавен този ваш "великолепен век" наситен с атентати, бежанци, руски санкции и преврати!
19
5
 
7
 
! Отговори
Циник до турчина преди 7 години
Ей ач кюпек - че от турците по-големи мавг*ли има ли бе? Мирешете на овча лой от 100 километра! Вие сте най-цигянск*я милет на Европа пхахаха
18
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТУРЦИЯ УМРЯ!!!ТОВА Е ВТОРИ ИРАН ВЕЧЕ :DСАМО УМОПОБЪРКАНИ БЪЛГАРИ МОЖЕ ДА ОТИДАТ НА ПОЧИВКА В ТУРЦИЯ ДА ГИ АРЕСТУВАТ И ОБВИНЯТ В КАКВОТО ИМ СКИМНЕ, ЧЕ И ПРЕБИЯТ !! В ТУРЦИЯ ВЕЧЕ ЗАКОНИ НЯМА ИМА САМО ПАРТИЯТА НА ЕРДОГЬОН И ВСЕВЪЗМОЖНИ ИЗДЕВАТЕЛСТВА НАД ХОРАТА!!!
17
3
 
6
 
! Отговори
До Турчина преди 7 години
Доказано най-ромската страна е България---------Неъ, на първо място е Румъния, след това ние, но и при вас "ци.....га......ния.......та с лопата да я ринеш!
16
6
 
8
 
! Отговори
Християнин преди 7 години
Ислямския свят се води от сатаната, Корана е книгата на дявола, затова мю.сюлманите са агресивни, и затова всеки ден се избиват като животни.
15
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До "Турчина"Ако не те е срам сподели как ти викат в турция бе "турчино" ХАХАХАААААА