Руският самолетоносач = вулканът Ейяфятлайокутл

В социалните мрежи се шегуват, че се движи на... дърва
24 окт 2016 08:22,
402
Руският самолетоносач = вулканът Ейяфятлайокутл
Снимка: Reuters

Димът, който излиза от единствения руски самолетоносач "Адмирал Кузнецов", преминал преди броени дни през Ламанша, бе сравнен с пушека от вече пословичния исландски вулкан Ейяфятлайокутл, спрял авиотрафика в цяла Европа преди няколко години.

Още по темата

В социалните мрежи се напълни с колажи и сравнения, придружени с коментари от рода, че корабът се движи на дърва и препратки към класиката: "Димът на отечеството за нас е сладък и приятен" (Александр Грибоедов, 1795-1829 г. - руски дипломат, поет, драматург и композитор).

В събота самолети на британските ВВС са прелетели ниско над групата руски военни кораби при преминаването й през Ламанша, съобщи в. "Таймс".

Според изданието два изтребителя Торнадо са били изпратени "да демонстрират присъствие" над флотилията, съпровождаща самолетоносача "Адмирал Кузнецов".

Източник от министерството на отбраната посочил, че направените снимки ще позволят да се разгледа какво има на корабите.

Авионосната група на Северния руски флот потегли на 15 октомври от Норвежко море към Северно море на път за Средиземно море.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


402
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.