Руският самолетоносач = вулканът Ейяфятлайокутл

В социалните мрежи се шегуват, че се движи на... дърва
24 окт 2016 08:22,
402
Руският самолетоносач = вулканът Ейяфятлайокутл
Снимка: Reuters

Димът, който излиза от единствения руски самолетоносач "Адмирал Кузнецов", преминал преди броени дни през Ламанша, бе сравнен с пушека от вече пословичния исландски вулкан Ейяфятлайокутл, спрял авиотрафика в цяла Европа преди няколко години.

Още по темата

В социалните мрежи се напълни с колажи и сравнения, придружени с коментари от рода, че корабът се движи на дърва и препратки към класиката: "Димът на отечеството за нас е сладък и приятен" (Александр Грибоедов, 1795-1829 г. - руски дипломат, поет, драматург и композитор).

В събота самолети на британските ВВС са прелетели ниско над групата руски военни кораби при преминаването й през Ламанша, съобщи в. "Таймс".

Според изданието два изтребителя Торнадо са били изпратени "да демонстрират присъствие" над флотилията, съпровождаща самолетоносача "Адмирал Кузнецов".

Източник от министерството на отбраната посочил, че направените снимки ще позволят да се разгледа какво има на корабите.

Авионосната група на Северния руски флот потегли на 15 октомври от Норвежко море към Северно море на път за Средиземно море.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


402
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
296
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
8 котела на мазут, какво очаквате?Последните димящи по подобен начин американски кораби клас Айова(линейни кораби), бяха пенсионирани преди повече от 20 години!
295
4
 
14
 
! Отговори
Русоцвил преди 7 години
Котлето на тоя самолетоносач е на дърва и въглища- затова пушляви малко,но като затопли времето ще превключи на водка и ще му мине.
294
5
 
6
 
! Отговори
Османчо кардаш преди 7 години
Красив голям кораб! Гузел гузел Рус кардешимизин гемиси!
293
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората си пекат пържоли на дървени въглища вий си измисляйте щуротии.На сто километра мирише на истинска мешана скара.А стига съм писал че взех да преглъщам.Отивам да паля и аз скарата пък вий си яжте бургерите.
292
9
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 334Ано Умни само едно нещо в твоето изказване вероятно е вярно но не съм сигурен и в това - Путин е гениаленНито Кузнецов работи на въглища, Нито Русия е Окупирала Донбаспп Въглищата от Донбас по-малко и тихичко се продават в Украйна защото иначе ще умрат от студ през зимата независимо от ежедневните обстрели от страна на ВСУ и Нациските батальони
291
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чак сега разбрах колко е гениален Путин! Окупира Донбас, за да има *** за самолетоносача :)
290
1
 
20
 
! Отговори
u4en преди 7 години
Екогласност Зелените каде сте Сега е по инерциа А на завоя като даде газ - екокатастрофа
289
11
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 330ЕЕЕЕ хайде де научете си УРОКА - ЧЕТЕТЕ и Проверете ПРЕДИ ДА ПИШЕТЕUSS Gerald R. Ford CVN-78 може да се нарече хибриден вечеКатапултите са електромагнитниРеактора е с 25% по-мощен от Нимиц класа4000 човека по-малко персонал...Задвижването на всичко е елекрическо
288
15
 
5
 
! Отговори
Георги Шопов преди 7 години
Автора е толкова глупав и непросветен че не заслужава внимание а званието звезден антируски гомномет наи нова модификация.......
287
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руския самолетоносач няма аналог в света и е с хибридни двигатели.
286
10
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До АнонименПонеже ХАмериканските а и други спътници постоянно наблюдават района да бяха показали поне една снимка на тия ями в пустинята? На втората седмица от възстановяването на Базата Лактакия беше пусната бижу снимка от САЩ сателит можеш по нея да си направиш малоразмерна карта.
285
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 325един залп с крилати ракети "Калибр" от корабче с 840 т водоизместимост. Точно такива стреляха от Каспийско море по *** 90% от тях калибрираха пясъците в Иран и Ирак
284
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А рублата гони 2.90, але, але ........
283
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 293 И аз така си мисля. Това корито " Мечтата на рома " има няколко начина на задвижване.В мамента на снимките е бил въф фаза Стелт и е невидим. Пушека е само в очите на ***, макар че се вижда от Черни връх.А един *** по долу пише че и голфовете пушили , ама си ги караме.Да , ама ние с голфовете не искаме да унищожим Америка.Руснаците отново докозаха че са технически инвалиди.Путин ако има срам да подава веднага оставка.Такъв кашмер не се трае....
282
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 312Потресаващ хумор! Но не знаеш, че един самолетоносач може да се отправи към дъното от един залп с крилати ракети "Калибр" от корабче с 840 т водоизместимост. Точно такива стреляха от Каспийско море по ИД. А се произвеждат в градчето Зеленый Дол в Татарстан, близо до Волга и вече са транспортирани в Черно море по вътрешни реки и канали. А някои много умни се тръшкат, че руснаците не строят самолетоносачи.Те действат по принципа евтино и ефективно! А "Адмирала" ще стане казино.
281
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това не е дим от двигателите. това е димна завеса за да не могат англосаксонците да си правят селфи със самолетоносача!
280
6
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 316НЯМА НЕВИДИМИ САМОЛЕТИ И/ИЛИ КОРАБИСТЕЛТ технологиите само намаляват демаскиращите обекта излъчвания - от там противника открива на по-малко разстояние обекта а обекта ползвайки по-съвременни сензори(включително пасивни) вече е открил противника и има преимуществото да речи дали да избяга, заобиколи(ако може) или да атакува.
279
3
 
9
 
! Отговори
Азер Гъзаев преди 7 години
Боби,моиш ли ми направи една руска бибитка без ръце!?!?
278
4
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 314Ако трябва ще ги гръмнат и няма да се замислят. Но от опит(горчив) се знае че дима от кладенците не спира противник въоръжен с ракети и бомби с ГПС насочване. Така че няма смисъл да гърмят кладенците веднага заинтересованите страни и едните и другите ще дадат награда за главата на тоя дето гръмне кладенец.По-лесно и безопасно е да ловиш конвои или да гърмиш депо за съхраняване на стока
277
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Самолетоносача може и да дими, но за сметка на това е невидим от радарите. Боби ще ви обясни как става това.