С един замах: Турция уволни 10 000 държавни служители

Правителството закри и редица медии, сред които и кюрдски агенции
30 окт 2016 10:18,
146
С един замах: Турция уволни 10 000 държавни служители
Снимка: архив Reuters

Турция закри 15 медии, включително кюрдски информационни агенции, и уволни около 10 000 държавни служители и хора от силите за сигурност, с два нови указа, издадени вчера, съобщи Анадолската агенция, цитирана от ДПА.

Указите се отнасят до голям брой въпроси, включително ограничение на правото на адвокатите да разговарят на четири очи с клиентите си и промени в правилата за назначаване на ректорите на университети  по начин, по който правителството да има по-голям контрол върху процедурата.

Още по темата

Още август месец премиерът на страната Бинали Йълдъръм заяви, че отстранените от работа след неуспешния опит за преврат е над 80 000 души.

В това число влизат съдии, военнослужещи и държавни служители, както и съдии, учители, университетски преподаватели.

Припомняме, че в нощта на 16 юли група от военни опитаха да вземат властта. В неуспешния метеж загинаха 246 граждани, без да се смятат бунтовниците, а над 2000 души бяха ранени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 129:Коментарите ти са "Copy-Paste", все едни и същи глупости от години, ***.Дори и '***' не мога да те нарека, и за това нямаш мозък!
102
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БургасИ въпреки това турците са ви вардили и множили, пасли и доили в продължение на 500 години! Дори не мога да ви нарека и ***, защото добитъкът поне си знае че е *** и не тропа с копита по клавиатурате да с.ер.е коментари из форумите!
101
8
 
6
 
! Отговори
Бургас преди 7 години
Турците винаги са били страхливци и изключително примитивни! Ген...
100
3
 
0
 
! Отговори
Белагуев преди 7 години
С тези репресии започва началото на края му и неговите подли намерения.В република Турция има и разумни хора.
99
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БГТРАКИЕЦОти така рукаш ба охлюФ необрязан? Ние сакаме да си служим на Ердоган тука, в окупирания румелийски вилайет! Иншаллах!
98
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БГТРАКИЕЦDA za DPS si prav te sa zaedno s komunistite i ERDOGAN gi mrazi
97
1
 
2
 
! Отговори
БГТРАКИЕЦ преди 7 години
АЗ НА МНЕНИЕ НА МЯСТОТО НА УВОЛНЕНИТЕ ,ЕРДОГАН ДА ПОИСКА ОТ БОЙКО,НАШИТЕ ПОТУРНАЦИ КОИТО ГО БОГОТВОРЯТ И ДА ОТИДАТ ДА МУ СЛУЖАТ,ТАКА МАЛКО ПОЛИТИЧЕСКИ ЩЕ НИ ДОЙДЕ ПОЛОЖИТЕЛНО,НЯМА КОЙ ПОВЕЧЕ ДА ГЛАСУВА ЗАКОНИ ЗА ЗАРОБВАНЕ НА БЪЛГАРСКОТО ОТ ЕС И ТУРЦИЯ.ДПС,ЛИКВИДАЦИОННИТЕ СЪВЕТИ,РМД,ЛИКВИДИРАНЕ НА БЕЛЕНЕ И ОЩЕ КОЛКО МНОГО ГЛАСУВАНИЯ В ЗАРОБВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ,ДПС Е ПАРТИЯ КОЯТО УНИЩОЖИ НАРОДНОТО СТОПАНСТВО ЗАЕДНО С БЪЛГАРСКИТЕ ПРЕДАТЕЛИ И АНТИНАРОДНИЦИ.ТОВА ИСТОРИЯТА РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ ГО КАЖЕ.
96
3
 
1
 
! Отговори
tur4ina преди 7 години
До крайZashtoto ste yalovi
95
0
 
2
 
! Отговори
Аладин ибн Салахадин преди 7 години
До Мохаммед ТуналъКърджали ще става столица на Анкара и няма да плащаш повече данъци
94
1
 
1
 
! Отговори
PANAYOT APOSTOLOS преди 7 години
А какви думи са ''микроб/и'', и ''ХЕМОРОИДА/***'' ??АА ? ММ ?
93
7
 
9
 
! Отговори
край преди 7 години
Отделно по забременяването на мъж работят от 1000г. и все не успяват. Не са много кадърни турците.
92
8
 
9
 
! Отговори
край преди 7 години
Мисля че турците са открили единствено хемороидите. Микробите май са ги изнамерили пакистанците.
91
4
 
5
 
! Отговори
PANAYOT APOSTOLOS преди 7 години
ХАХАХАХАААААААА !! ПИРИ РЕЙС Е ИСЛЯМИЗИРАН ЕЛЛИНАС/ГРЕКОС...ВЪВ ВИЗАНТИЙСКАТА ИМПЕРИЯ Е ИМАЛО СТРАШНО ДРЕВНИ КАРТИ НА ЦЕЛАТА ПЛАНЕТА !...И ЕДНА ОТ ТЯХ ПОПАДА В ПИРИ РЕЙС....ДНЕС ИЗВЕСТНА КАТО ''КАРТАТА НА ПИРИ'' ОТ 1535 Г. ! ,К ЪДЕТО СЕ ПОКАЗВАТ БРЕГОВЕТЕ НА БРАЗИЛИЯ, ПАТАГОНИЯ И НА СУШАТА НА АНТИ АРТИКА =АНТАРКТИДА !
90
9
 
8
 
! Отговори
паша преди 7 години
Само така Ердо ! Блъскай . Няма прошка за тия дето ни мислиха злото ! Ти си на ход , никаква съвест.....! Над 240 умряха под танкове и куршуми за една нощ ! Залавяй ги докато са гроги , иначе пак щи плетат чорапи на главата . Велик си ! Чакаме и ред на смъртното наказание. Обеща го и вярваме ,че ще го върнеш отново !
89
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей, мюсли, как открихте микробите без микроскоп, дело на неверници от средновековието? А защо не обясниш на китайците как сте открили "масовото" производство на хартия, а може би сте "светнали" и хилядолетното царство на фараоните как се произвежда папирус? И другите ти примери са от същия ранг. Взимаш коя и да е световно призната енциклопедия, четеш, и после се бориш тука с отбора на знаещите. Само с инш аллах и аллах акбар не става!
88
2
 
11
 
! Отговори
До мюсюлманин преди 7 години
Когато десетобалната система беше измислена ислямът още го нямаше никъде. Няма как да твърдиш , че е дело на исляма. От поста ти можем само леко да се досетим , ако си достоен представител на исляма , колко ви е капедето.
87
11
 
8
 
! Отговори
Мюсюлманин преди 7 години
Мухаммед ел Харизми - математика, физика, астрономияАкшемседдин - шейхът на Фатих Мехмед Завоевателя на Константинопол - откривателят на микробаИбни Фазъл(739-805)- първото масово производство на хартияИбни Зухр(1091-1162)- известен лекар в Андалусия, н-еверниците са преподавали с векове неговите познанияКинди(803-872)- гений в оптичните наукиUlug Bey(1394-1449) - тригонометрия
86
3
 
14
 
! Отговори
Анон преди 7 години
Ъъъъъ, не ни бъркай нас християните във вашите си битки. Размирна вяра сте, написали сте си го черно на бяло в Корана. *** биещи се за купите с пилаф в рая и девиците сте. Нямате интелигентно оправдание. Дърпате целия свят надолу.
85
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бягайте да помагате на папата.
84
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пири Рейс е приел исляма неверник! Дай друг пример!