С един замах: Турция уволни 10 000 държавни служители

Правителството закри и редица медии, сред които и кюрдски агенции
30 окт 2016 10:18,
146
С един замах: Турция уволни 10 000 държавни служители
Снимка: архив Reuters

Турция закри 15 медии, включително кюрдски информационни агенции, и уволни около 10 000 държавни служители и хора от силите за сигурност, с два нови указа, издадени вчера, съобщи Анадолската агенция, цитирана от ДПА.

Указите се отнасят до голям брой въпроси, включително ограничение на правото на адвокатите да разговарят на четири очи с клиентите си и промени в правилата за назначаване на ректорите на университети  по начин, по който правителството да има по-голям контрол върху процедурата.

Още по темата

Още август месец премиерът на страната Бинали Йълдъръм заяви, че отстранените от работа след неуспешния опит за преврат е над 80 000 души.

В това число влизат съдии, военнослужещи и държавни служители, както и съдии, учители, университетски преподаватели.

Припомняме, че в нощта на 16 юли група от военни опитаха да вземат властта. В неуспешния метеж загинаха 246 граждани, без да се смятат бунтовниците, а над 2000 души бяха ранени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
3
 
11
 
! Отговори
съвременен турчин преди 7 години
До АнонименАмджък, аз от близо 30 години живея в Тюркийе бе ***!!...........................Не е важно къде живееш и от колко години живееш ,а е важно какво имаш в главата си ! В Турция живеят всякакви от най-долната *** до интелигентни и трезвомислещи турци ! Убеден съм ,че принадлежиш към първата група !
62
3
 
7
 
! Отговори
съвременен турчин преди 7 години
За руските гъ.зо.лизци Ердоган от най-голям враг стана най-добър приятел!Как да си го обясни човек?................Ердоган не е станал приятел на руснаците нито пък руснаците са станали приятели на турците и за негово съжаление той го знае много добре ,но няма друг избор освен да се опита да се сближи с Путин въпреки ,че Ердоган много добре е наясно ,че именно Путин въоръжава кюрдските сепаратисти ! Ердоган както и Путин са изолирани от света ,но Ердоган е в по-губеща позиция
61
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За руските гъ.зо.лизци Ердоган от най-голям враг стана най-добър приятел!Как да си го обясни човек?
60
3
 
10
 
! Отговори
съвременен турчин преди 7 години
Онзи "големият турчин" исямист с промит мозък ,който иска да пикае на гроба на Ататюрк ,нека да отиде в Турция и да го каже пред няколко турци та да види какво ще му се случи !
59
14
 
8
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
Браво Ердоган мачкай предателите и назначавай верни на държавата хора, а не слуги на разни държави които от години се мъчат да спъват Турция. С такъв водач като теб Турция ще става още по силна в бъдеще и *** само ще могат да лаят от яд както правят сега.Драскайте минусите това е истината ***
58
1
 
0
 
! Отговори
и даскалите в кюпа преди 7 години
при едни арабскиХелуин, при други Ден на будителя след Хелоуин хетълчалгорап.франкофонът Баща на турците точно тъй си я представял Турция през 1923 година като Османия. до няколко години връщат официалния арабски език и писменост, поне от преводачи да спестим, а юристите от Пакистан до Мароко да захлебят за няколко века назад.
57
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С бързи темпове Турция се ПУТИНИЗИРА!!!!
56
6
 
14
 
! Отговори
съвременен турчин преди 7 години
А до онези ,които твърдят ,че Ердоган издигнал Турция ,и благодарение на него сега Турция произвежда ракети ,автомобили и прочие ,ще им кажа ,че не Ердоган , а купените от западните страни технологии и патенти са причина за прогреса в Турция ! Турският народ се самозалъгва ,ако се надява на Ердоган и религиозни фанатици като него да разработват технологии ! Тези технологии са купени от запада !Самият Ердоган е необразован ,завършил е средно духовно училище ,а дипломата му за висше фалшива
55
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От пркажените туркопитеци и гюбре за ливада не става даже
54
5
 
10
 
! Отговори
съвременен турчин преди 7 години
До а на басТака е може би ,кой знае ?! Но бъркаш понятията държава и ислям ! Ислямът не е турската държава ,и държавният апарат в Турция не представлява турският народ ! Държавният апарат в Турция е тоталитарен и няма нищо общо с турският народ !
53
3
 
1
 
! Отговори
Canak преди 7 години
Elektronnite darjavni uslugi pri komshiite stavat barzo i lesno. Darjavnite slugiteli stavat izlishni, zaradi elektronnata barza kitaiska tehnika. Tova se kazva barzo i tochno razpredelenie na publichnite pari na naroda za svarshena rabota. Ima rabota - ima pari, nema rabota - nema pari. Annadim?!
52
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В предишния брой на сп. Атлантик Джърнал, месечно издание с много малък тираж, но значението му е, че и издание на нео-коните в САЩ, се казва, че не можаха да свалят от власт Ердоган със събитията около Гези Парк, не можаха да го свалят чрез инсуниране на политически скандали, не можага да го свалят с преврат, сега остава само да го асасинират!! И някои криводзурталати булгароиди все още ми грухкат, че не са САЩ зад този опит за преврат?!! Булгаааар булгааааааар ... not even good for shit!!!
51
6
 
6
 
! Отговори
а на бас преди 7 години
че в Турция повечето турци мразят Ердоган ,не го демонстрират публично ,но не казват и добра дума за Ердоган когато са се събрали някъде на компания ! А българските турци живеещи в Турция убеден съм ,че се правят на по-големи турци от турците и дори в компания сред други турци хвалят Ердоган за да направят впечатление ,че са верни на държавата и исляма !
50
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде стига с тази турция. да се колят, да се бесят, тъкмо ще понамалеят.Нас НАТО ни пази, няма страшно. И нов самилет ще купим, и два американски танка на старо ще ни дадат.
49
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До съвременен турчинТурците в Турция ненавиждали Ердоан!! Ха ха ха ха ха хаааааааааааааааааааааааа!Ъъъъ ... ако под "турци" имаш предвид шепата подръжници на еврейския педофил Ататюрк и шепата кюрдски сеператисти, тогава си прав!Хамдолсун Раббиме, най-накрая ни дари с велик лидер, достоен за великия турски народ! Рейс, сана кефеним феда олсун!!!
48
8
 
7
 
! Отговори
Zhor преди 7 години
Mashallah! Tova se kazva dobar sluga na naroda si!
47
4
 
6
 
! Отговори
ЦРУ преди 7 години
Имаме данни ,че в турските арести е намалял побоят над така наречените превратаджии ,които са се съгласили да кажат пред съда ,че инициатор на преврата е Гюлен ! Но продължават изтезанията над онези ,които не искат да изпълнят онова което им се диктува от Ердоган !
46
4
 
5
 
! Отговори
Влади преди 7 години
През 1933, в Германия, след демократични избори на власт идва Хитлер. Следват чистки на несъгласните, преследване на евреите и пр. неща, наблюдавани сега в Турция. С после става една..., завършила чак през 1945.Прекалено много аналогии станаха, а тогава първи са пострадали съседите, особено тези с германски малцинства.
45
3
 
11
 
! Отговори
Мулла мaнаф преди 7 години
Ами правилно, за какво са им държавни служби и медии в Анадола, нали си имат медресета и свещената книга Кypaн.Останалите книги или повтарят написаното в Кypaна - следователно са излишни, или му противоречат - следователно са вредни. А пък компютрите още повече.За Анадола само Кypaн и чат-пат някое магаре да носи вода и да го поевабат, като няма кадъни :)
44
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Армагедончо, ние нашите кусури си ги знаем. Но дори през комунизма,за който толкова се плюем самите ние не са избивани 100 000 души. Най странното е, че други турци като теб оправдават тези действия и дори не се замислят какво преживяват обикновените хора там.