Съдят внук на Валенса за опит за убийство

19-годишният Доминик намушкал в крака приятелката си
21 ное 2016 16:14, Елка Василева
5
Съдят внук на Валенса за опит за убийство
Лех Валенса. Снимка: архив, Reuters

Внук на бившия президент на Полша и основател на профсъюза "Солидарност" Лех Валенса може да бъде обвинен в опит за убийство, съобщи полският портал "Незалезна", цитиран от ТАСС.

Според електронното издание в началото на септември т.г. Доминик В. ( полските закони не разрешават разгласяване на пълното име на обвиняемия до произнасяне на присъдата) намушкал в крака своята приятелка, след което се скрил.

Полицията обаче скоро задържала 19-годишния внук на политика и констатирала, че в момента на извършването на престъплението той е бил трезв и не се е намирал под въздействие на наркотици.

Първоначално срещу момчето било заведено дело за "нанасяне на телесни повреди".

След това обаче министърът на правосъдието Збигнев Жобро разпоредил обвинението да бъде трансформирано в "опит за убийство", тъй като в Полша по този член биват подвеждани всички, които са виновни за нанасяне на рани с хладно оръжие. Ако съдът приеме аргументите на обвинението, Доминик В. е заплашен от 10-годишна ефективна присъда.

Не е имало никаква опасност за живота на момичето.

Лех Валенса, по професия електротехник в Гданската корабостроителница, бе държавен глава на Полша след падането на комунизма - от 1990 до 1995 г.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
14
 
! Отговори
vlady преди 7 години
Валенса е достоен пианист професионалист с отлична алкохолна подготовка и сериозни успехи с чашката. Неслучайно е уважаван в Русия и удостоен с престижното звание "Старый пропойца". Уволнен е от корабостроителницата, тъй като не успял да изтрезнее и не се явил на работа. Добре би било децата и внуците му да постигнат подобни успехи в алкохолната подготовка.
2
0
 
8
 
! Отговори
Отговор преди 7 години
Оху, а забеляза ли какво е направил министъра на правосъдието? Точно като нашите министри, нали?
1
1
 
7
 
! Отговори
Оху преди 7 години
Какво ни занимавате с внуците и пра-пра внуците на този или онзи: кажете ни просто,че някакво полско момче на име Доминик В. направило нещо,което нашите ромеи всеки ден правят!