Тръмп с поредна крачка назад. Този път за климата

Няма и да хвърли опонентката си Хилари Клинтън в затвора
Обновена: 23 ное 2016 10:33 | 23 ное 2016 09:30,
54
Тръмп с поредна крачка назад. Този път за климата
Снимка: Reuters, архив

Новоизбраният президент Доналд Тръмп укроти някои от своите най-крайни обещания по време на предизборната кампания, отказвайки се от обещанието да хвърли в затвора Хилари Клинтън, изрази съмнения относно значението на измъчването на предполагаеми терористи и обеща да няма предразсъдъци по въпроса за промените в климата.

В обширно интервю за вестник The New York Times Тръмп е жестоко безжалостен относно многократното си пренебрегване на традиционните етични и политически условности, отдавна моделиращи американското президентско управление. Основните пунктове в интервюто бяха публикувани своевременно в Twitter от присъстващите журналисти и редактори на вестника, пише "Фокус". 

Той заяви, че не е задължен да поставя граници между своята бизнес империя и работата в Белия дом, заключавайки че марката Тръмп "със сигурност е по-гореща, отколкото преди".

Интервюто показва очевидната готовност на Тръмп да угоди на своята аудитория и склонността му да говори обобщаващо, въпреки че беше притиснат да доразвие политическите си позиции, изстреляли го до изненадващо победа над Хилари Клинтън преди две седмици.

Тръмп заявява още, че неговият зет може да донесе мира в Близкия Изток и да сложи края на конфликта между Израел и Палестина. Новоизбраният президент посочва, че Джаред Кашнър, който също е богат бизнесмен, обмисля дали да се заеме с тази роля. Но това предположение предизвика опасения, че Тръмп няма да наложи разграничаване между своя частен живот и президентските си задължения след влизането си в Белия дом.

"Ще ми хареса да съм този, който ще донесе мир на израелци и палестинци, това ще е голямо постижение", казва Тръмп в интервю за американския вестник.

Освен това той отхвърля крайнодясна организация, която празнува избирането му с нацистки поздрави. В интервюто новоизбраният президент на САЩ заявява: "Аз ги осъждам, отричам се от тях и ги осъждам".

По думите му, той не иска да "стимулирам" организацията, включваща неонацисти, бели националисти и антисемити.

Крайнодесни поддръжници бяха заснети в събота във Вашингтон да ликуват, докато оратор скандира "Хайл Тръмп".

Новоизбраният държавен глава също така защити избора си за главен стратег, Стив Банън, и отхвърли обвиненията, че той е крайнодесен екстремист.

"Ако мислех, че е расист, крайнодесен или нещо такова, независимо от определението, дори нямаше да си помисля да го наема", казва Тръмп пред изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За три минути се разбира че това което говори и това което мисли да прави са различни неща, понеже всички се питат какво мисли да прави ,и заблюдените се опитват да разберат това от това което говори ,но точно това не е начина да получат отговор, а само ги обърква,защото забрават основата на личноста каква е .Истината е че никой не знае какво мисли да прави, и само времето ще покаже това
41
0
 
0
 
! Отговори
Дарвин преди 7 години
До Що така бе, Миме?!?И какви са проблемите за САЩ в украина и сирия? Рублата от 20 за долар стана 66 за 1 $ ;)
40
2
 
5
 
! Отговори
от далече преди 7 години
И Тръмп , както и лидерите на Брекзит лъгаха, лъгаха докато народеца гласува за тях.Техните избиратели са ПРЕДИМНО нискообразовани , неинтелигентни от средната възраст.Бъдещето е на младите и образованите, но победи популизма и лъжата , за жалост .
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Хладен разум 46А Сорос не е ли богат?
38
6
 
2
 
! Отговори
Хладен разум преди 7 години
Ужасно *** журналисти,той още не е изпълняващ длъжноста президент.и на вас ли го каза или на същите тези новинари които го плюха и не казаха една хубава дума и до последния миг лъжеха че никога няма да станел президент.хайде те имат причина да не го харесват защото печелят добре от Сорос ами вие защо не го харесвате какво ви е направил човека ,освен че е богат и е мечтата за успял на всеки 2ри по света,о забравих вие сте типични Българи които мразят богатите,успелите по умните и напористите !
37
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 14Ти не разбра ли че точно тово е проблема? Един ден казва едно, след това обратното. И това никой не го е измислил. То е записано и всеки може да го види и провери когато си иска.
36
2
 
9
 
! Отговори
нн преди 7 години
Кой нормален човек повярва, че Тръмп ще вкара Хилари в затвора? Той просто се изгаври с нея.
35
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Важното е да ликвидира НАТО.
34
4
 
4
 
! Отговори
Що така бе, Миме?!? преди 7 години
Да не говорим, че САЩ сами си създадоха още куп проблеми в Сирия, Украйна и къде ли още не! Добре поне, че кризата се реши от само себе си! Сега и тоя клоун ОБЕЩАВА, ОБЕЩАВА И НАКРАЯ ... НИЩО! Ще го видим след четири години дали ЩЕ Е ИЗПЪЛНИЛ ПОНЕ 1 % ОТ ОБЕЩАНИЯТА СИ? А дано, ама надали!!! Пък овцете НЕКА ДА МУ ВЯРВАТ И ДА ГЛАСУВАТ ЗА НЕГО! То ако нямаше овце НЯМАШЕ ДА ИМА И ТАКИВА КРАДЛИВИ И ЛЪЖЛИВИ ПОЛИТИЦИ, КАТО НАШИТЕ!
33
6
 
6
 
! Отговори
Скарлет преди 7 години
Луд эа връэване:-)))!!!
32
0
 
9
 
! Отговори
Що така бе, Миме?!? преди 7 години
Той и Обама преди осем години ОБЕЩАВА НА ПОРАЗИЯ (помня го много добре, защото и него не го харесвах, както сега не харесвам този ***) - че ще спре войната, че ще изтегли американските войници от Ирак и Афганистан, че ще пребори кризата и какво ли още не! А какво стана в действителност?!? Американските войници в Афганистан ВСЕ ОЩЕ СА СИ ТАМ! Виж от Ирак се изтеглиха, което обаче доведе до СЪЗДАВАНЕТО НА ИД И ДО ЕДИН КУП ДРУГИ ПРОБЛЕМИ СВЪРЗАНИ С ТОВА!
31
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя перхидроленДъртак почва да ме дразни с отбоя който бие по много въпроси, едни неща приказваше в кампанията си, а сега още не стъпил в длъжност и почва да обръща палачинката!
30
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя перхидроленДъртак почва да ме дразни с отбоя който бие по много въпроси, едни неща приказваше в кампанията си, а сега още не стъпил в длъжност и почва да обръща палачинката!
29
9
 
3
 
! Отговори
РХ преди 7 години
Ще разберете вие, че Тръпм беше назначен (да, именно "назначен") за да извърши "непопулярните мерки", които предствоят, и които нямаше как да извърши (по "идейни причини") неолибералният капитализъм. В същност монетата е една и съща, и просто се завъртя с "тура"-та към нас, т.е. с герба, докато до сега беше с "ези"-то, то "монетата" - "кеш"-а, "сухото". А "герба" на монетата, това е символ - щит, т.е. "шийлд" ... Родшийлд ..."червен щит" - т.е. Новият Ред - диктатура, за удържане на заграбеното!
28
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп е преди всичко играч! В крайна сметка с това се занимава. И той изигра армията от корпоративни обръчи и тръстови кръгове и техните бухалки в лицето на продажните медии. Сорос се на*ка. А неговите *** още не могат да проумеят, че Тръмп е светлинни години по-прозорлив и кадърен от тях и успя да улови момента и да спечели онзи социален гняв на средната класа в САЩ който ескалира като динамит, докато опонентите му разчитаха "известните" и "модерните" на деня да им свършат работата.
27
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп е велик, изгони социалистическо-руския троянски кон от Америка.
26
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВЕЛИКА АМЕРИКА С ВЕЛИК ПРЕЗИДЕНТ!
25
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТРЪМП НИКОГА НЕ Е КАЗВАЛ, ЧЕ ЩЕ ПРАВИ ТОВА КОЕТО БЛЮМБЪРГ МУ ПИШЕ В МЕДИИТЕ СИ.
24
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ватенки против Тръмп, пишат ли пишат
23
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
избягали от Русия *** квичкат против Тръмп хахаха