Екшън в морето: Украински кораб закъса, руски му помага

Плавателният съд изгубил управление, двама моряци са ранени
Обновена: 24 ное 2016 16:23 | 24 ное 2016 16:22,
168
Екшън в морето: Украински кораб закъса, руски му помага
Руският президент Владимир Путин на посещение на "Вицеадмирал Кулаков" . Снимка: архив, Ройтерс

Корабът за борба с подводници "Вицеадмирал Кулаков" от руския Северен флот е взел на буксир дрейфуващ в Средиземно море украински плавателен съд след сигнал за бедствие от капитана му, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС.

По молба на капитана на бедстващ украински риболовен кораб "Вицеадмирал Кулаков" взе плавателния съд на буксир и го тегли към най-близкия пристан на остров Крит.

На украинския кораб е имало осем моряци, двама от които с наранявания. Плавателният съд изгубил управление на 21 ноември и две денонощия бил на дрейф. Спасителната операция е била затруднена от силно вълнение от 4 бала, бурен вятър и мъгла.

След приключване на спасителната операция и предаването на украинския съд на спасителните служби корабът "Вицеадмирал Кулаков" ще продължи да изпълнява задачите си в постоянната групировка на руските военноморски сили в Средиземно море, уточни руското министерство на отбраната. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 119Абе Ако ХАмерика беше изживяла това през което са минали И все още минават Руснаците в КАВКАЗ(общо всички горещи точки там) щяха мноого по-различни политики да имат. Русия след Чечня 2 е имала 150 бомбени атентати годишно и над 600 престрелки свързани с Мафия и Радикални ислямисти. Американците за 10 години имат 120 може да се нарекат атентати като само 5 са от ислямисти.
99
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 116Военни срещу бунтовнициУкраинските военни НЕ ИСКАТ ДА СЕ БИЯТ(Изключвам неонацистите от Азов и сие НАЦ Формирувания) Донбаските сепаратисти са основно миньори. Тези хора в ежедневната си работа рискуват МНОГО повече от хората с нормални професии. Вземи това в предвид добави това че техни близки, деца, родители и имущество са пострадали или най-лошото УБИТИ и тези сепаратисти се превръщат в съвременни БЕРСЕКЕРИ. Понякога и Спецназ ряпа да яде срещу такава свръхмотивация.
98
0
 
7
 
! Отговори
фърфуй преди 7 години
Къде е екшъна нещо не разбрахме.Руски боен кораб взел на буксир бедстващ украински кораб? Единственото украинско пристанище е Одеса- град с 90% руско говорящо население и никога нямал нищо общо с Украйна.Преди време украинския военен министър се възмути че флота на страната нямал нито един документ на украински и всички заповеди били на руски.Може би в главите на някои киевски нохали е трябвало екипажа геройски да потъне но да откаже руската помощ?А къде са били корабите на НАТО и ЕС в Ср. море?
97
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 116В Луганск за твое сведение се намира втория по големина завод за боеприпаси в Украйна още от Времето на СССР. А запасите от оръжие в Киевския Военен окръг на СССР са били наистина ОГРОМНИ. Всичко от Германия е извозено в Украйна при изтеглянето на СССР Войски от Германия. А там е имало над 500 000 военни. Много повече в самия Киевски Военен окръг е имало. Там са били ударните войски за превземане на Босфора.
96
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 114 115РТ до дупка ще гони новината за корумпирания руски министър. СНН и сие КАКВО НАПРАВИХА С КИЛАРИ КЛИНТЪН след като Викилиикс извади нейни писма в които директно обсъжда ИД как да и се увеличи влиянието в Сирия и прочие? Даже нарочна книга излезе.По принцип при ДЕМОНИЗИРАНЕТО на някой единия начин е да се пускат толкова абсурдни изказвания че след такава новина всички останали верни или неверни вече просто не се възприемат от нормалните хора.(Сестрата на Оня е *** )
95
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на руснаците! Пичове са!
94
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 106Страшно нелепо изказване много лесно се оборва.Няма нито един СПЕЦНАЗовец който да отиде в УКРАЙНА(ИЛИ КЪДЕТО И ДА Е) без собственото си оборудване. Ти ми казваш: казват му *** там в Украйна намери си или купи оборудване и Воювай кой ще се съгласи а?. ИДИО ТСКО твърдение.Още по-Глу паво е Затворници им дават по калашник и воювай в Донбас. Затворника при първа възможност ще се чупи и повече няма да го видят.Айде измисли нещо по-интелигентно а?
93
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Държавите от бившият СССР,в които русофилията е слаба или почти я няма са в пъти по-добре икономически от тези,които са със силна русофилия.Къде са балтийските страни,..."Балтийските страни са изчезващи държавичики с потресаваща демография. Половината им населениеизбяга да да слугува на Запад. След 10 години в прибалтийските държави ще са останали само руснаците, а това което стана оня ден - поемането на премиерския пост в Естония от проруски политик ще се превърне в обичайност:))
92
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Ха- ха- ха 99Руснаците никога не са твърдели че при ударите особено в градски райони не е имало граждански жертви. Ползвани или не за жив щит. Не са толкова високомерни като ХАмерикаците с техните СВРЪХ ТОЧНИ И ИЗБИРАТЕЛНИ оръжия ...Относно МН-17 един от Украинските дезертьори е задигнал при бягството си разни документи. Там е била и Украинската шифрограма с която командването е заповядало разполагане на Украински БУК-1М точно в района където Алмаз Антей изчисли че изстреляна ракетата
91
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми че то ЕС вика срещу Китай че филтрирали интернет и забраняват Фейсбук, а те направиха същото. А сега де? И ЕС ли се оказаха диктатори, или пак действа принципа на двойния стандарт?!Май се уплашиха лъжците, че народите се надигат и току виж ги изметат всичките с един ритник. СТРАХ ЛОЗЕ ПАЗИ!
90
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 95Литва Латвия Естония и Украйна са със сигурност забранени доста руски медии и в частност РТ. Можеш да ги гледаш само на свободните канали на сателит.
89
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руснаците са си направили плановата тренировка... чудо голямо!
88
3
 
1
 
! Отговори
Ха- ха- ха преди 7 години
До БобиРазправи сега как руснаците бомбардират в Сирия с хирургическа точност и ,че украинците са свалили Боинга и може да получиш двойна надница жалко рубладжийче.
87
1
 
2
 
! Отговори
Стига бе? преди 7 години
Абе хора, тия малоу.мните в парламента като забраниха петолъчките, то Хайникен никога вече не трябва да се пие! Забелязали ли сте че иконката за фейвърит на всяка търсачка е петолъчка, кво? Ше ни я махнат ли? А скиците на Леонардо Да Винчи с човека, очертан в пентаграм? Забранен за гледане ли е? Имам и снимки като пионерче с петолъчица, в затвора ли ще ме вкарат за една снимка. ОТВАРЯЙТЕ БЕЛЕНЕ, май демокрацията се оказа същата като тия дето първи отвориха Белене, нали?
86
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Изгърбич Задвратян 87Само който може колега само този който може. *** пример Бързоходна туристическа яхта първа стига до пострадал кораб. Какво може да направи този съд който разполага само с едно качество - висока скорост. Нито може да се доближи до бясно клатушкащ се кораб един удар и самия ентусиаст ще се нуждае от спасяване. Нито може да тегли кораба за да го стабилизира. Нито може да носи много хора ...
85
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До байхуйЛъжеш повече и от Путин. Никой не е забранявал руските медийни клоаки като RТ. Можеш да продължаваш да се зомбираш колкото си искаш. А за терор може да говориш ако те изпратят като зловреден русофилски *** на почивка в Гуантанамо. Дотогава може да работиш против България и да Защитаваш руските интереси.
84
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 86Доста тежки обвинения колега. И как ги изкарахте точно 10 000(мирише на опорна клечка) избити украинци като в Кримските събития 3 години вече жертвите общо са под 20 човека където само е имало досег Руски с Украински военни и на службите(ДОКАЗАНО а останалото са не доказани изявления на разни индивиди).Относно Сирия Ако при бомбардировките са пострадали мирни граждани ползвани от радикалните ислямисти за жив щит военното престъпление е на този който ползва граждани за жив щит!
83
0
 
7
 
! Отговори
МОРСКИ ВЪЛК преди 7 години
Това е помощ между хора ! Хората си помагат , уважават и се веселят когато им падне , независимо дали са руснаци , украинци, американци, англичани или немци ! Рептилите - политици насъскват хората едни срещу други !!!!! Хората скоро ще изметат и унищожат рептилите !!!!
82
0
 
4
 
! Отговори
А сега де!? преди 7 години
А пък днес нашия парламент ЗАБРАНИ ПЕТОЛЪЧКИТЕ. Следователно веднага Пентагона да бъда зачеркнат от всички карти, знамето на ЕС не може да се вее никъде в БГ, а когато ЕСаджийте дойдат тука НИКАКВО ЗНАМЕ С ПЕТОЛЪЧКИ. А казах ли че трябва да гръмнем капитан Америка, защото има огромна петолъчка на костюма си! А американското знаме от посолството ще бъде ли махнато, също и по тениските, иначе затвор. А пък планетата Венера трябва да промени орбитата си, тъй като от нея идва символа на пентаграма.
81
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 84Средиземноморската флотилия на РФ(преди СССР) не е постоянна, а в нея за определен период от време се командироват кораб от Северния, Балтийския и Черноморския флот.