Готвят импийчмънт на президента на Южна Корея

40 депутати от управляващите са готови да го гласуват
25 ное 2016 09:14, Петя Славова
0
Готвят импийчмънт на президента на Южна Корея
Снимка: БТА

Най-малко 40 депутати от управляващата в Южна Корея партия "Сенури" ще гласуват за импийчмънт на президентката на страната Пак Гън-хе, съобщи днес парламентарната опозиция, цитирана от ТАСС.

За да бъде отстранен президентът, е необходимо за импийчмънт да гласуват най-малко 200 от общо 300 депутати в парламента. Опозицията има в него 172-ма и за да отстрани Пак Гън-хе, са й необходими минимум 28 представители от управляващата партия.

Още по темата

Въпросът за импийчмънт ще бъде поставен за гласуване не по-късно от 9 декември, пише БТА.

Прокуратурата разпространи на 20 ноември междинни резултати от разследването на гръмкия скандал в обкръжението на президентката, в центъра на който се оказа нейната близка приятелка Чхуе Сун-сил. На нея, а също и на двама бивши високопоставени сътрудници на президентската администрация, са предявени обвинения в корупция, изнудване и злоупотреба със служебно положение.

Рейтингът на одобрението на президентката Пак Гън-хе спадна до рекордно ниско равнище - едва 4 процента, сочи проучване на "Галъп", огласено днес и цитирано от ДПА. Това е най-ниското равнище на одобрение на южнокорейски президент, измерено от "Галъп" от 1988 г. насам.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари