Унгарското Ашотхалом: Без джамии, мюезин и бурки

Селото забрани всякакви символи на исляма
Обновена: 25 ное 2016 21:44 | 25 ное 2016 21:40,
72
Унгарското Ашотхалом: Без джамии, мюезин и бурки
Снимка: архив Reuters

Крайнодесният кмет на унгарско село заяви, че местният съвет е гласувал за забрана на строителството на джамии и дейността на мюезини, както и на използването на покривала като бурка, чадор и буркини, предаде Асошиейтед прес.

Кметът на село Ашотхалом Ласло Тороцкай заяви, че съветът е приел забраната, за да предпази "общността и традициите" в селото от всякакви планове на ЕС за разселване на кандидати за убежище сред 28-те членки на блока.

Селото е в Южна Унгария, на границата със Сърбия и беше една от главните входни точки към унгарската територия за мигрантите, движещи се по Балканския маршрут към Западна Европа.

Тороцкай беше един от първите, призовали по границата да бъдат издигнати огради за възпиране на миграционния поток.

Унгарското правителство построи огради по границите със Сърбия и Хърватия в края на 2015 г. , припомня БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ГУГЪЛ"Когато тоз, когото си приел , нахранил и приютил ти вдигне ръка, бие, изнасилва и убива твоте свещеници"Ами ако и той го прави, защото някой като теб преди това е правил време разделно за неговите свещеници?
32
2
 
10
 
! Отговори
ГУГЪЛ преди 7 години
До N 35 .....Когато тоз, когото си приел , нахранил и приютил ти вдигне ръка, бие, изнасилва и убива твоте свещеници ... ТОГАВА не буза , риза ..... , тогава настъпва време разделно !!!! Тогава око за две , зъб за чене , .......или ние тях или те нас ! Тогава идва правото на Стария завет и бог Яхве ..... Това е уважаеми АНОНИМЕН .....
31
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ODESSAКаква е разликата между крал и цар? :)))А между княз и крал? :)))А между астронавт и космонавт?
30
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ГУГЪЛГугъл, проблемите в този свят идват от агресивни и злобни хора. Сега душата ти е зла и говориш някакви неща, че ще пълниш хора с "оловце", а не ти стига акъла да се замислиш, че конфликтите така започват. Идват крайни хора и боя започва. Христос е казал - ако ти ударят едната буза, дай и другата. Доброто се постига не като убиваш хора и не като ги биеш и малтретираш, а само с друго добро. Ако някой ти е посегнал, покажи му с ум, че не е прав. Убийствата са като лавина, не трябва така.
29
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Унгарец"Защо се палите, в ислямските страни има ли църкви и защо няма?"Да, където е имало християни в последните 7-8 века, има църкви. Даже ако няма вече християни, църквите стояха като паметници.
28
3
 
9
 
! Отговори
ГУГЪЛ ..продължение преди 7 години
През 1683 г. под Виена разбива турската армия и предотвратява нахлуването и завладяването на Европа !!! През 1686 г. сключва мир с РУСИЯ и я признава за ПАЗИТЕЛ НА ПРАВОСЛАВНОТО НАСЕЛЕНИЕ НА ЖЕЧПОСПОЛИТА ................ !!!!!!!!!!!!!!
27
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Исляма е нищо повече от нов прочит на християнството.10-те Божи правила са същите, пророците са същите, всичко е същото.
26
3
 
5
 
! Отговори
ГУГЪЛ преди 7 години
До пост N 28 МЪДРЕЦ : С най-голямо уважение и почит към Ян Собиески , но той не е ЦАР ...... Кратка справка .... 1. През 1665г. е назначен за Министър-председател на Жечпосполита т.е. Полско-Литовска държава ! 2.През 1666г. е назначен за Главнокомандващ . През 1673г. при Хотин разбива турските войски . 3 На 2 февруари 1676г. го короноват за КРАЛ на ЖЕЧПОСПОЛИТА !!!!! Мир на праха му и вечна слава на войнските му победи за защита на Християнството !!!!!
25
3
 
10
 
! Отговори
bobo преди 7 години
Браво.Така се прави.
24
3
 
23
 
! Отговори
94056 преди 7 години
Помни и това!През лятото на 718 г. арабите провеждат решитено сражение с българите, предвождани от хан Тервел. Блокдата на Константинопол по меро е свалена на 15 август 718 г. и арабите се оттеглят. Хан Тервел е спрял нашествието на на исляма към Европ за около 6 века. заапомни го и се поклони пред Хана!
23
3
 
20
 
! Отговори
Мъдреца преди 7 години
До АнонименПомнете тази историческа дата - 11 септември 1683 година, когато цар Собиески разбива османските орди пред стените на обградената Виена. Тази битка обръща хода на световната история и опазва Европа от исляма. Много жалко че днешните управници на Европа не си дават сметка колко кръв е проляна за всяка педя европейска земя от техните прадеди. Наистина добре е да се уяи историята за да се стигне до халифат отново...
22
16
 
8
 
! Отговори
answer преди 7 години
До Унгарецнай вероятно самите християни не правят нищо за да имат църкви. Другото колко хора посещават църквите ?
21
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прочетете какво пише Авраам Ноам Чомски за това как ни манипулират с медиите за да си прокарва продажната политика Тиквара с подвластните му медии. Най-после се уплаши защото ако не вземе мерки Народното недоволство ще го помете като лавина. Защо у нас се търпи 90 ИСЛЯМСКИ ПРОПОВЕДНИЦИ ОТ ТУРЦИЯ ДА ПРЕПОДАВАТ? Всички училища изучаващи корана да се затворят. Който иска да учи да ходи в Турция и Саудитска Арабия. Дано новото правителство почисти България от тази гнусотия!! Иначе и те отлитат.
20
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ние кога ще забраним тази отврат? Браво на унгарците. Наш Бай Муй се гърчи като чер-вей на тенекия, целуна изперкалият Ердоган по шлифера и не смее дума да каже. А исляма показа лицето си, агресивни, не признаващ християнството и прогреса, вменява им се,е всички други са неверници и могат да бъдат убивани безнаказано. Забрана на подобия на хора крайни ислямски настроени да влизат в България. Няма друг начин, разберете!! Прошка и милост, никога!!!!
19
5
 
42
 
! Отговори
Унгарец преди 7 години
Защо се палите, в ислямските страни има ли църкви и защо няма?
18
3
 
30
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Швейцария забрани (след референдум) строежа на нови джамии ( но наапастта е вече там...напълниха се с чедата на Енвер ходжа) ...защо и в Унгария да не забранят! Ислямската зараза пъпли из Европа със скоросга на Испанския грип! Насилствено, и преди всичко ИЗКУСТВЕНО НАСАЖДАНИТЕ НИ - НЕОЛИБЕРАЛИЗЪМ , И ТОЛЕРАНТНОСТ.. водят единствено към претопяване на културни, исторически, и национални стойности! Народните "организми" вече стенат под мюсюлманската средновековна зараза. Такава е простичката исти
17
21
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
УЧЕТЕ УНГАРСКИ!ЗА КАКВО ВИ Е- КОЙ ЩЕ ВИ ПУСНЕ В УНГАРИЯ.КАТО ЧЕТА КОМЕНТАРИТЕ ВИЕ СТЕ ХИЛЯДИ ПЪТИ ПО СКАПАНИ ОТ УНГАРЦИТЕ.РЕЛИГИЙТЕ НЕ КОМЕНТИРАЙТЕ ЗА ТОВА СЕИСКА ВРОДЕН ИНТЕЛЕКТ!
16
4
 
48
 
! Отговори
Хех преди 7 години
Браво на унгарците, браво на Виктор Орбан и на този кмет Ашотхалом Ласло Тороцкай!
15
16
 
10
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Трябва да учим унгарски,защото той е истинския прабългарски език,а ние говорим славянски. Единия брат на хан Аспарух е отишъл с ордата си в днешна Унгария.
14
18
 
11
 
! Отговори
До18 преди 7 години
Значи ти мислиш, че Османската империя е била ориенталско гето?Ха ха ха ха, може и да е била в някои райони. Но различните й провинции не са си приличали.Що се отнася до Сюлейман, точно там не е трябвало да ходи. Знаеш какво се случва после.