Заплахи от Анкара: Ще отворим границите за нелегални мигранти!

Вчера ЕП прие резолюция за замразяване на преговорите с Турция
Обновена: 25 ное 2016 12:43 | 25 ное 2016 12:37,
254
Заплахи от Анкара: Ще отворим границите за нелегални мигранти!
Снимка: архив Reuters

Западът никога не е бил искрен относно подкрепата за тези, които се нуждаят от помощ. Това каза президентът на Турция Реджеп Ердоган на конгрес в Истанбул, предаде Anadolu Agency.

Още по темата

По думите му не Западът, а Турция е отворила вратите си за 3,5 млн. бежанци.

"Европа не изпълни своите обещания. Когато на границата на Турция с България се събраха 50 000 бежанци, в Европа започнаха да мислят какво ще стане ако Анкара отвори своите КПП-та", отбеляза Ердоган, цитиран от "Фокус".

На 18 март Анкара и Брюксел подписаха споразумение за бежанците, в рамките на което Турция трябва помогне за спирането на потока от нелегални мигранти към Европа, а в замяна ще получи падане на визите за турски граждани и ускоряване на процеса за присъединяване към ЕС.

Президентът каза още, че ако Европа не промени позицията си, то Турция ще отвори границите си.

По думите му днес милиони деца се нуждаят от грижа и милосърдие. Също така помощ очакват милиони жени и деца в Африка.

"Прави ли се нещо да се помогне? Не. Вместо това се организират празни обсъждания, например за целесъобразността на влизането на Турция в ЕС", каза Ердоган и подчерта, че за Анкара подобни дискусии нямат никакво значение.

Вчера Европейският парламент подкрепи резолюция, която предвижда замразяване на преговорите за членство с Турция. Депутатите подкрепиха резолюцията заради репресиите, които настанаха в Турция след опита за преврат срещу правителството от нощта на 15 юли. Текстът обаче не е със законодателна тежест и не е подкрепен от ЕК или държавите-членки на Съюза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
0
 
1
 
! Отговори
Божидар преди 7 години
Да я отворят! Още един бунт и ще ни събудят ,после нека идват.
181
3
 
1
 
! Отговори
Фронто преди 7 години
Европа може и сама да се оправи_доказано е от хилядолетия. А ако Америка се намеси за Търция става страшно.От десетилетия Турция получава огромни средства от САЩ всяка година. По една формула 10/7, това са 10 или 7 млд долара само за войската им! Всичко в този свят се плаща,всичко се връща. О_о, как само се връща. Турция овсякъде е наникаде/да не изреждам враговете им/.Така че,по_кротко. И турците като руснаците,знаят че са наникъде,ама подскачат. Като дребните породи кученца _много лаене!
180
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя нагъл фес няма ли кой да го ликвидира.
179
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предупреждение !!!!!!!!!!!!!!!за руските балалйки от Атака, ВМРО, ДПС и БСП.Спрете да хулите Ердоган та нали той е единственият съюзник на великият ПУТИН,СПРЕТЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!
178
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
evropa niama plan zashoto vsichki sa marionetki na sorosovite nachalnizi da vidim tramp kakvo she napravi
177
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДА ГИ ТОВАРИ НА САМОЛЕТИ И ДИРЕКТНО В БЕРЛИН. ЩО ДА БИЯТ ТОЛКОВА ПЪТ ХОРАТА.
176
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека отвори КПП-тата. Аз викам обаче ЕС да му спре кранчето с туристи през лятото, както направи Путин. Ще запее друга песен за части от секундата.
175
3
 
20
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
До АнонименРазбира се, че има план Б. На всеки пуснат от Ердоган в Европа имигрант, Европа връща на Ердоган - турчин. При Ердоган има 3,5млн. бежанци, в Европа има 4,5млн турци.
174
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има ли ЕС в лицето на предателите на Европа план Б за мигрантите,които Ердоган би пуснал?Разбира се!
173
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя плоскочел на снимката сякаш страда от констипация.
172
2
 
11
 
! Отговори
Айдук преди 7 години
Четвърто, ще организираме армия, полиция и доброволни отряди ,които да ги контролират при преминаването през страната и ако някои от тях извършат каквото и да е престъпление ще бъдат затваряни в лагери, но вече трудови .Никакви регистрации, никакви помощи, никакви аванти. Пари няма за пенсионерите,няма и за тях.
171
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Плюете по армията и полицията,сега вие ли ще оправяте нещата..."Никой не плюе по армията и полицията като институции, а по тюфлеците, които служат в тях. Като гледам как пламенно ги защитаваш, май и ти си един от тях.
170
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Плюете по армията и полицията,сега вие ли ще оправяте нещата,да не говорим,че може да стане и по лошо.Сега вече ,,не храните армия",а храните тарамбуки,които виждате колко са благодарни.Вън от нашите земи на тези скакалци!
169
4
 
19
 
! Отговори
Айдук преди 7 години
Първо той не ги контролира тези 3.5 милиона, в лагерите му са не повече от 300 хиляди.Останалите са разпръснати из градовете на Турция.Второ, той и сега ги пуска , иначе от къде се появяват на наша и гръцка територия? Трето, ако нахлуе голяма мигрантска вълна у нас, ние ще обявим невъзможност да се справим с осигуряването на храна и подслон и ще ги пускаме да заминават на където искат,а те не искат тук.
168
2
 
0
 
! Отговори
PR преди 7 години
До АнонименTi puk i ti ,vsqkash imash info ot parvo lize 😒
167
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган вече не е удобен поради промяна на отношенията си с Русия,направен бе опит да се свали,не стана ,без съмнение целта ще бъде да се предизвика отново в бъдеще революция,която да предизвика кървава гражданска война и тези мигранти държано години в палатки до озверяване ще бъдат последна грижа на новия фон.
166
3
 
8
 
! Отговори
.. преди 7 години
Аз не мисля, че той иска да ги пуска! Той си ги подготвя като бъдещи избиратели, да е сигурен, че ще гласуват за него и пак да спечели..
165
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турция рано или късно ще отвори границите си,това няма да стане случайно,това е обмислено от предателите на Европейската цивилизация,както бе обмислено как да се отворят портите на Европа,чрез разрушение на най-проспериращата и светска африканска суверенна държава Либия базирано на лъжи.
164
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
R-доганчо само нахъсва плоскоглавите си поданици. Ако въобще посмее да подкара бежанците насам, ще го носят с краката напред, увит в бял чаршаф още на следващия ден.
163
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой всъщност иска територията на 2/3 от Сирия и никога не е споменаван за това в никои медии?Кой води войни за тези пъклени планове на трета партия?Гатанка за детската градина.