Юнкер с признание: Без Русия няма сигурна Европа!

Санкциите срещу Москва обаче засега нямало как да паднат
27 ное 2016 10:05,
298
Юнкер с признание: Без Русия няма сигурна Европа!
Снимка: Reuters, архив

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер каза, че според него е невъзможно в близко време да бъдат отменени санкциите срещу Русия, но заяви, че Европейският съюз трябва да се отнася към Русия като към равностоен партньор, без който не може да се гарантира сигурността в Европа, предаде ТАСС.

"Засега не виждам никакви аргументи в подкрепа на незабавна отмяна на санкциите срещу Русия. Но бих искал с Русия да имаме споразумение, което да отива отвъд обичайните рамки. Без Русия е невъзможно да се изгражда (система за) сигурност в Европа, ние трябва да знаем това", каза Юнкер по телевизия "Евронюз".

"И бих искал да разговаряме с Русия на равни начала", заяви той. Юнкер каза, че не е съгласен с президента на САЩ Барак Обама, определящ Русия като "регионална държава".

Подобна оценка е голяма грешка", заяви председателят на ЕК. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От този по голям лицемер няма34671
127
7
 
14
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Напред с братска Русия!
126
20
 
5
 
! Отговори
R.I.P Rossia преди 7 години
Русия загива и загнива...Алкохолизирана и озлобена.Бедна, дрипава и гладна.Китай ще почака още малко и ще си върне обратно Сибир.
125
20
 
6
 
! Отговори
Няма такова нещо преди 7 години
Няма Евразийски съюз, това е пиянска руска мечта. Никой не желае Русия за партньор защото не може да им се вярва.Богатия Китай никога няма да храни бедната Русия.
124
17
 
6
 
! Отговори
Истината преди 7 години
По-добре стар Фолксваген, отколкото нова Лада.Това се вижда по улиците. Ние имаме горчив опит и лоши спомени с руските барраки.
123
1
 
8
 
! Отговори
ПНХ преди 7 години
Докато проруските и проевроатлантическите *** се замерят с менталните си фекалии,тук(в днес.бг) все пак се намират и смислени коментари.И нямам предвид само моите. ;)
122
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин се надява на Тръмп.Защото няма никакви други надежди...Но съветниците на Тръмп са от старата школа и Русия пак ще лежи в калта.Те прасенцата обичат да лежат в кал, особено като се напият ;)
121
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега Тръмп ще нарита Путин, също както Рейгън свали СССР.
120
13
 
7
 
! Отговори
Виц от соца преди 7 години
"Водачите на Москвич ги погребват седнали, защото им е писнало цял живот да лежат. Под колата която все се чупи."
119
9
 
9
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 7 години
...без Русия нямало сигурна Европа...Ами то и без Турция е така .Значи ли това че Европа трябва да клекне пред двете диктаторчета за да им угоди??? Май е по-добре да ги хване за ушите и да им очука главите една о друга...
118
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едно време нашите ходеха на гурбет в Коми само защото беше забранено да се ходи на Запад.Това ли беше хубавия соц ?
117
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вчера бе предаден на Русия поредния кораб ремонтиран във Варна. Руснаците вече нямат дори ремонтни бази в Черно море, фалирали са преди 18 години.Кораби поръчват в Норвегия за да имат надеждни съдове за плаване.
116
16
 
5
 
! Отговори
Кой престиж? преди 7 години
Русия никога не е била престижна.Никой не иска да живее и работи там, никой не иска да е съсед на Русия.Никой не ползва руските коли, компютри, телефони и велики технологии на водкаджиите ;)Руснаците бягат в Европа и Америка, това е престижност.Путин няма какво да възстановява защото никога не го е имало ...
115
10
 
5
 
! Отговори
Защо бе ? преди 7 години
"Русия е страна победител. Побеждават силните и достойните."Защо този победител е беден, пиян и гладен, а победената Германия и Япония е богата?
114
2
 
6
 
! Отговори
През 3125 година преди 7 години
ИТАР ТАСС ДОКЛАДЪЙВАЕТ:-"Европейският парламент одобри Северен поток 2."
113
5
 
1
 
! Отговори
Водката преди 7 години
Това е основният инструмент за управление на руското население.Така ги управляват повече от 300 години.И тези щяли да сглобяват Мерцедеси ?!Дори не се чувате какви лъжи пускате :)))))
112
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
89% от населението на Русия живее в селата и малките западащи градчета.Това ли е 30% средна класа в Русия :))))
111
1
 
6
 
! Отговори
АНТИ ТРОЛ преди 7 години
До 148 "бензина им е 78ст, цигарите по лев, водката 5 лева, газта за отопление не и знаят цената, токът е почти без пари"Ами нашия бензин от кой идва бе? Лукойл кой го контролора? Газта ни от къде идва? А от кой купуваме ядрено гориво за Козлодуй, който захранва 2/3 от българия?Между 25% и 40% от икономиката ни се контролира от Русия. Както и 95% от коментарите тук
110
7
 
4
 
! Отговори
Рашка-бедняшка преди 7 години
Руска икономика няма, това е доизживяване и глад примесен с алкохолни изпарения...
109
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Италия блокира Северен поток.Русия затъва в собствената си безумност.И Китай се отказа от газопровода "Шънян"...Ко правим сега, Жужи ?