Юнкер с признание: Без Русия няма сигурна Европа!

Санкциите срещу Москва обаче засега нямало как да паднат
27 ное 2016 10:05,
298
Юнкер с признание: Без Русия няма сигурна Европа!
Снимка: Reuters, архив

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер каза, че според него е невъзможно в близко време да бъдат отменени санкциите срещу Русия, но заяви, че Европейският съюз трябва да се отнася към Русия като към равностоен партньор, без който не може да се гарантира сигурността в Европа, предаде ТАСС.

"Засега не виждам никакви аргументи в подкрепа на незабавна отмяна на санкциите срещу Русия. Но бих искал с Русия да имаме споразумение, което да отива отвъд обичайните рамки. Без Русия е невъзможно да се изгражда (система за) сигурност в Европа, ние трябва да знаем това", каза Юнкер по телевизия "Евронюз".

"И бих искал да разговаряме с Русия на равни начала", заяви той. Юнкер каза, че не е съгласен с президента на САЩ Барак Обама, определящ Русия като "регионална държава".

Подобна оценка е голяма грешка", заяви председателят на ЕК. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
10
 
3
 
! Отговори
Да бе, да преди 7 години
Руснака не може една Лада да сдела, кой ще му повери да пипа Мрцедес ;)
107
2
 
14
 
! Отговори
поточен превод преди 7 години
без русия европа няма да я има със сигурност.
106
2
 
8
 
! Отговори
АНТИ ТРОЛ преди 7 години
*** 1:- Братле, пак пуснаха новина с русия в заглавиетоТрол 2:- Тъкмо навреме, че имам да плащам сметки. Пали компа, пускай прокситата, да пишем коментари и да си цъкаме плюсчета
105
2
 
10
 
! Отговори
до 136 преди 7 години
Дори заплатата на руснаците да е колкото нашата, пак ще са по-добре! Защото бензина им е 78ст, цигарите по лев, водката 5 лева, газта за отопление не и знаят цената, токът е почти без пари. Нямат винетки. Най скъпо е аржентинското телешко месо-по 14 лв.килото.
104
7
 
3
 
! Отговори
Ужас преди 7 години
Русия не очаква икономически растеж поне до 2035 година - и това си го признават официално.
103
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защото Северен поток няма да има. Италия го блокира, защото фирмите които го строят в ЕС са тайни фирми на Газпром.Северен и Турски паток - нямааа :)
102
13
 
5
 
! Отговори
Waffen SS Степан преди 7 години
Най-голямата световна трагедия е, че Хитлер не доуби русия... това мрачно и тъжно атеистично място, където сатанисти тачат непогребани сифилистици, трябваше да бъде изтрито от лицето на земята!
101
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никоя западна марка не строи завод в Русия, защото трябва да си внася и работници.Освен това пътищата в Русия са по-малко отколкото у нас, говоря за път с твърда настилка.
100
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Франсета вече отглеждат прасета столетници! Защото складовете им са пълни с месо, а няма продажба. Всяка седмица фермерите там палят бали сено и изливат мляко по улиците, в знак на протест срещу санкциите. Затова и на Оланд рейтингът му е най нисък в историята.
99
7
 
2
 
! Отговори
Москва, оранжерии... преди 7 години
Тези оранжерии са за "соление огурчики" - любимото от векове мезе за руския "самогон".Това са мариновани корнишони. Малко варени картошки, малко черен хляб и това е храната на великите пиянски руснаци.Те затова са изпаднали толкова, милите каскетници
98
0
 
4
 
! Отговори
ПНХ преди 7 години
До 115Няма да се разпадне,а ще бъде Пре-Форматиран.А работният *** за това(в качеството им на полезни ***) са ислямистите,които си мислят,че завладяват Европа.До 104"ЕДИН ОТ ОСНОВНИТЕ И НАЙ-ВАЖНИ МЕТОДИ ЗА БОРБА СЪС СВЕТОВНИЯТ ТЕРОРИЗЪМ Е КАТО СЕ УДАРЯТ ИЗТОЧНИЦИТЕ ИМ НА ДОХОДИ !"Съгласен.Но кой би посмял да удари САЩ или ЕС?!
97
3
 
5
 
! Отговори
до 125 преди 7 години
Офф какви технологиите бе брат? всички автомарки например строят заводи в Русия. И БМВ и Мерцедес. Чети новини, недей вися само по форуми. Това, че забраниха военни технологии да се продават е само за парлама. Защото тези поръчки на Русия не и трябват. Те са си явни подкупи към запада. за какво според теб и трябваха два хеликоптериносача? Ми не и трябват. ама са си няколко милиарда във френската икономика.
96
5
 
5
 
! Отговори
АНТИ ТРОЛ преди 7 години
Средната заплата в Русия е колкото и в България. О, КАКВА ВЕЛИКА СУПЕРСИЛА :D
95
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Надяваха се чрез санкциите да им спре добива на нефт. Защото нямали западни технологии.А той вместо да спре, стана най голям в света! Тази година започна експлатация на най-голямата платформа в света, в Камчатка за добив на нефт и газ.
94
13
 
3
 
! Отговори
Степан Бандера преди 7 години
Хитлер е бил прав - населението на Русия трябва да бъде ликвидирано и на негово място да дойдат нормални европейски колонисти, които да обработват земята. Руснаците са *** и историята го е доказала милиони пъти. Най-голямата държава в света със стандарт на живот, колкото македония бууухаххааххаах Путин ограби народа, но крепостните си го тачат
93
1
 
7
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
Русия ще се оправи и без ЕС, и санкциите ще преодолее, но ние сме загубени и изцяло подчинени и зависими от един картел, който ни налага политики, които на практика ни затриват.
92
1
 
0
 
! Отговори
МКС преди 7 години
Станцията я има само заради парите от големите западни донори и Япония.Без тези пари МКС щеше да е в океана още преди 30 години.Затова се нарича Международна. Добре че запада плаща.
91
9
 
3
 
! Отговори
Русофил преди 7 години
Как да няма животни в Русия бе?Ами руснаците какво са според теб ?
90
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Санкции, обаче тази седмица руснаците качиха на МКС, американец и французойка. Ами ако те направят санкции в космическата област и ги оставят горе на станцията, кой ще ги върне обратно? Добър е Путин, че не ги изложи пред света, ако въведе санкции.
89
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ембаргото за Русия е за храни, техника и технологии, не само за зеленчуци.Да, руснака не може да произвежда кашкавал щото трябва мляко, а то идва от животни, които в русия ги няма :)