Tръмп може да спре отварянето към Куба

Сегашното споразумение облагодетелствало само Куба
27 ное 2016 21:38, Александър Попов
30
Tръмп може да спре отварянето към Куба
Снимка: Reuters

Райнс Прибъс, бъдещият началник на канцеларията на Белия дом, заяви днес пред Фокс нюз, че сегашното споразумение между САЩ и Куба облагодетелства само Куба, предаде Асошиейтед прес.

Новоизбраният президент Доналд Тръмп ще иска да види някакво придвижване "в правилната посока" от Куба, за да бъдат продължени дипломатическите отношения. Прибъс посочи като пример свободата на вероизповеданието.

Тръмп може да спре тенденцията на отваряне с Куба, започнала при сегашния президент Барак Обама, без подкрепа от Конгреса, защото то стана факт с действията на изпълнителната власт, а не на законодателната, допълва АП.

По време на предизборната си кампания за президентския пост Тръмп заяви, че ще спре отварянето, освен ако правителството на
Раул Кастро не отговори на исканията му. Новоизбраният президент на САЩ не повтори тези свои претенции в комюникето си вчера след смъртта на бившия кубински лидер Фидел Кастро, припомня АП.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като обича Америка да си седи в нея и да си я ремонтира. Какво е тръгнал да плещи и да се занимава с Куба. Или пак некакви демонстрации на мускули пред слабите. Оди се дърви на Путин като си толкова як, ама не, там подвива опашлето и на приятел се прави. Еееххх, изтъркани циркаджийски номера ала Магърдич Халваджан
22
2
 
0
 
! Отговори
ф 15 преди 7 години
Какво нещо е лъжата пусната и избълвана постоянно .Твърди се ,че Тръмп бил непостоянен и т.нататък .Напротив той е стриктен и последователен за разлика от Обама и Клинтън изпаднали с шизофрения поради омразата си към Америка.Тръмп обича Америка и затова пак ще я направи силна.За първи път от много време имаме истински анти комунист начело на САЩ и затова всички либерали толкова са се настроили да лъжат за Тръмп .
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Споко, утре ще каже нещо друго по въпроса. Такъв си е Тръмби, непостоянен. За разлика от Фидел.
20
4
 
2
 
! Отговори
ф преди 7 години
Браво на Тръмп ,един истински анти комунист ,а не фалшив двуличник като Каворкян ,Стефан Цанев и Долен Сидеров.Напред Тръмп ,да не ти пука за *** като на Никсън .Помните как му се отплатиха за доверчивостта. Дано Тръмп докаже ,че сме номер едно Европа САЩ,Япония ,свободния свят ,а не пост комунистически доносници пребоядисани на ***,политолози и политици .
19
5
 
3
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Мда...ще спре отварянето.. и ще започне "затварянето" - на един от последните комунистически вертепи! Ще започне строежа на "Белажио" Хавана...и новите публични домове ще отговарят на съвременните американски стандарти - периодични медицински прегледи за AIDS и други венерически болести! Карибския остров е прекалено добре разположен - та да го остави да го стопанисват посткомунистически ***! Всичко останало са глупости - на лу*мпенизираните фенчета на един диктатор!
18
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Естествена позиция ,не му трябват още 2-3мил. емигранти
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 9Раул е на 85 години.
16
16
 
13
 
! Отговори
АнтиЕС-АнтиГЕРБ преди 7 години
Че кой ви *** вас краварите? Не Куба има нужда от вас, а вие от Куба, да порите кубинки наволя, да си бичите хазарта, дрогите и алкохола...,както по времемто на Батиста. Ел Коменданте умре и тия мишки - американците,веднага се разцъркаха. Дано брат му Раул Кастро да има поне нещо от брат си. Но то брат с брата не си приличат, а и Фидел не може да бъде повторен! Зализаното и гелосано милиардерче Тръмп, може да отиде да му извърти едно фелацио в гроба.
15
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вече започва да ми харесва този Тръмп! Да му мислят севернокорейците, "ушанките", боливийците и други треторазредни нации, останали в сладките си спомени от 20-ти век!
14
9
 
8
 
! Отговори
Shopp™ преди 7 години
Тръмп ще ревизира всички простотии, които Обама натвори, вкл. отстъпките, които бяха направени на Путин, ще се коригират със задна дата.
13
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отварянето трябва да се заслужи.Кубинците да си организират свободни ,демократични избори,да демократират страната си-да спазват правата на хората,да премахнат корупцията,проституцията,да въведат ред,свободна търговия,тогава.
12
15
 
21
 
! Отговори
Краварскабезизходица преди 7 години
Куба си живя чудесно с американско ембарго и без краварски ценности и "приятелство". Няма основание да смятаме че това няма да продължи и след изцепките на Тръмп. Колкото ще вкара Хилъри в затвора, толкова и ще стресне кубинския народ, който е умрял за дружбата на Доналд.
11
4
 
10
 
! Отговори
сиртакис преди 7 години
като нямаш аргументи, рус, и те изпушва на извратении, само за шороши и гейове мислиш,но на Тръмп, когото допреди седмица възхваляваше из всички форуми, изобщо не му пука за твоите истерии
10
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е първото умно изказване на Тръмп !
9
13
 
5
 
! Отговори
сиртакис преди 7 години
Тръмп: Отиде си един брутален диктатор, който репресираше собствения си народ в продължение на 6 десетилетия. Тръмп, Ердоган, Путин - вечна азиатска дружба, другари ориенталци
8
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изненада за краварските гъзоблизци - Раул ще надживее и внуците на Тръмп и му дреме за неговото мнение.
7
16
 
11
 
! Отговори
ИСТОРИЯ преди 7 години
След Фидел Кастро , Куба ще умре като Държава . САЩ ще ги нападнат като лешояди .Ще стане същото което се случи в България след Тодор Живков - бедност , болести , бягство на младите . Не знам как са кубинците с живота . Виждам едни сухи цифри - България има 50 милиарда долара БВП а Куба 150 милиарда .
6
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо няма статия за Путин напоследък?
5
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп като надживее 11 кубински президенти да дойде да се обади
4
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Идеално.Тъкмо Путин да възстанови базата Лаурдес.Кеф ти Ню Йорк,кеф ти Вашингтон,Филаделфия,Бостън.