Стотици хиляди кубинци отдадоха последна почит на Кастро

"Да живее революцията!", "Фидел, Фидел!", скандираше множество
30 ное 2016 10:44, Елка Василева
33
Стотици хиляди кубинци отдадоха последна почит на Кастро
Снимка: Reuters

Няколкостотин хиляди кубинци участваха в грандиозна церемония в памет на Фидел Кастро в Хавана в присъствието на лидери на латиноамериканската левица, преди процесия с праха на вожда на кубинската революция да поеме към Сантяго де Куба, където ще бъде погребан, предаде Франс прес.

Гъсто множество отдаде последна почит на Ел Команданте на Площада на революцията под погледа на Фидел и на аржентинския революционер Че Гевара, изобразени на огромни пана.

За церемонията пристигнаха президентите на Мексико, Еквадор, Боливия, Венецуела, Никарагуа, Панама, Южна Африка и Зимбабве, както и лидери на няколко по-малки карибски държави, но на нея не присъстваха както повечето водачи на западни държави, така и ръководителите на страни, смятани за приятелски - Китай, Иран и Русия. Единствен западен лидер беше гръцкият премиер Алексис Ципрас.

Площадът, както и близките булеварди, бяха претъпкани с хора - ученици, чиновници, полицаи и военни. "Да живее революцията!", "Фидел, Фидел!", скандираше множество преди началото на церемонията снощи.

От днес до събота урната с праха на бащата на кубинската революция ще измине хиляда километра от Хавана до Сантяго де Куба, където в неделя ще се състои погребението, пише БТА.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: ХаванаФидел Кастро
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
1
 
! Отговори
Циник до 30 преди 7 години
Мда...дивите германци....и причините не са били в неската раждаемост! Германикус водача на гелманските племена е бил лейтенант в римски легион! А и онези времена са били други! Сега ни превземат без пушка ***! Що не си теглил паралел с хан Тервел! Щеше да е неизмеримо по-точен!
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 29 Римската империя е разорена и отслабена, не от някоя цивилизована империя ,а от диви племена.Когато умни сенатори и съветници са предупреждавали императорите ,че трябва да се направи нещо за увеличение на раждаемоста ,защото дивите племена се плодът като зайци,никой не им обърнал внимание.импертор Юлиян даже им се присмивал
22
2
 
3
 
! Отговори
Циник до 28 преди 7 години
Мхм....много са се евали след ревулюсиона....така и трябва....някой трябва да сече захарната тръстика! Апропо черна Африка нараства ( мисля беше с 30 000 месечно) Това за такива като тебе явно е признак на прогрес..и развитие - всъщност е белег на изостаналост и мизерия! Плодят се като зайци ...и после с купони на опашките! Напред към светлото ГЛАДНО бъдеще на развития СОЦИАЛИЗЪМА! ГЛУПОСТИ НА ГОЛЕЕЕМИ ТЪРКАЛЕТА!!
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
23, на теб колко ти дават на месец от американското и турските посолство? Сигурно са 17 долара, щом се радваш.Или?
20
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тея са отишли на площада "спонтанно"...
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как да го харесват Кастро ЦРУ, 50 години гледаха Куба като шeбeк на сметало. Гледаха и се облизваха...
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как да го харесват Кастро ЦРУ, 50 години гледаха Куба като *** на сметало. Гледаха и се облизваха...
17
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Средна заплата $16 на месец.Тея са докарали комуниЪма, мизерия , мизерия, мизерия...
16
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой не плаче за смъртта на тирана ще го разплачат.
15
1
 
5
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Тежко е наследството на партийните декретари с каскетите!!!!Фенове на командантето валяло....без мисъл...без аргументи...една ГОЛА ВЯРА!! И за неябронебойни куршуми няма открити!!!
14
3
 
9
 
! Отговори
Един преди 7 години
Стокхолмски синдром - когато симпатизираш на мъчителя си.
13
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Почивай в мир, Фидел.Ти разказа играта на янките.
12
3
 
7
 
! Отговори
историк преди 7 години
От всички които хвалят диктатора,някой живял ли е и едни ден в Куба,да види колко е хубаво.Аман с комунистически простотии за остров на свободата.В автобиографията си(има я в Интернет) Кастро пише ,че ЦРУ го е пратило да сваля Батиста,но като поема породената ситуация,тегли една на янките и става революционер.Не ви ли напомня на Бин Ладен?
11
2
 
7
 
! Отговори
хъхъхъ преди 7 години
До ХА-ХА-ХА ! Що не се преселиш там бе *** каго е толкова хубаво.Изхвърли всички западни стоки от вас и мина само на кубински
10
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До10 Дреме му на Путин ,за Кастро и кубинците ,още Горбачов им спря субсидията, САЩ са разбрали за тази огромна субсидия и са нарочно оставят Кастро да се вихри в Куба ,но по този начин отслабва СССР.И атентатите не са 657,а само 5 имало е планове за други но ЦРУ гипреустановява.Има разсекретени документи на ЦРУ
9
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чyгyнени глави!
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Морален? С качества?!1. Кypвар! Ама нали семейството беше основната клетка на соц. общество?!2. Готов да жертва Куба за ядрена атака срещу щатите в името на комунизЪма.Ама т'ва няма как да сте го прочели, защото го няма по лозУнгите на " El Comandante", нали ***?!
7
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хахахаха Да живее революцията!", "Фидел, Фидел!", скандираше множествоДръжки, дръжки!ЛЪЖИ!Това, което виждате е, празненство защото е пукнал, не е никакво честване.Егати комунистическата пропаганда.
6
5
 
5
 
! Отговори
Циник до Ха Ха Ха преди 7 години
....излиза ....същото каквото и у нас!!! Промити 50год. Мозъци!!!това излиза!! Също като у нас!!!
5
8
 
3
 
! Отговори
bolbov преди 7 години
Беше морален и безстрашен качества притежавани от малцина на тази планета.Това че Путин и китаеца не са там показва само едно предателство на великата идея и морална не пригодност.