Учения на Украйна край Крим, Русия пусна бойни кораби

Руската ПВО бе приведена в повишена готовност
1 дек 2016 16:30, Елка Василева
205
Учения на Украйна край Крим, Русия пусна бойни кораби
Снимка: архив, Reuters

Украйна започна военни учения, които включват изстрелване на ракети близо до анексирания през 2014 г. от Русия Кримски полуостров, предаде Франс прес и допълни, че това може да влоши още повече отношенията между двете съседки.

Киев за пръв път организира такъв тип учения близо до Крим. Те ще продължат два дни. В тях участват подразделения за противовъздушна отбрана, военни дронове и ракети Ес-300, съобщи украинският военен говорител Володимир Крияновски за местен сайт.

"Никой няма да ни спре. Ще работим в интерес на украинския народ", написа в  Twitter президентът Петро Порошенко.

Той заяви пред служители на националната гвардия, че вече успешно са били изстреляни първите ракети, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Руското военно министерство предупреди от своя страна, че тестването на украински ракети край Крим е опасен прецедент, предадоха Интерфакс и Ройтерс.

Бойни кораби от Черноморския флот на Русия заемат позиции край западните брегове на Крим, за да засилят противовъздушната отбрана на анексирания полуостров в отговор на започналите в района украински ракетни изпитания, предаде Ройтерс, като се позова на руски медии.

В отговор на започнатите от Украйна двудневни тренировъчни ракетни стрелби Русия постави силите си за противовъздушна отбрана в повишена готовност и каза, че се надява ученията да не нарушат международните полети.

"Бойни кораби от Черноморския флот ще заемат позиции близо до западното крайбрежие на Крим, докато траят планираните от Украйна ракетни изпитания на 1 и 2 декември", каза руски военен източник в Крим, цитиран от РИА Новости. По думите му техните оръжия са предназначени на първо място за сваляне на тежки противокорабни и крилати ракети.

Украински военен говорител подчерта, че изпитанията се извършват в съответствие с международното право и на поне 30 километра от въздушното пространство на Крим.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
8
 
0
 
! Отговори
Фронто преди 7 години
В Конституцията ни трябва да се запише : Всеки враг на Русия е приятел на България! С Луцифер ако се налага да се съюзяваме, но Русия и руснаци тукда не допускаме. Така че да направим всичко възможно вподкрепа на Украйна.
142
0
 
1
 
! Отговори
121 преди 7 години
това че Украйна ,Латва,Литва и Естония са били част от СССР не значи че народите им са били братя с руснаците никога руснаците не са чувствали украйнеца като брат поне обикновените руснаци като се има предвид кой са заселени в тези страни след войната всичко е било политическа и икономическа изгода а колкото до крим земите на острова имат изключително место в историята на Русия
141
8
 
0
 
! Отговори
Shopp™ преди 7 години
Изглежда мръсното москалско племе от евразийски *** плаща добре на троловете, за да оплюват честните българи като мене.
140
0
 
0
 
! Отговори
Shopp™ преди 7 години
До ЯвноЗащо, може да се води дискусия, просто излез с някакви аргументи, а не коментирай личността на опонента.Какво в моята теза не ти харесва?
139
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 165 ShoppИзглежда с твоята нещо е правено та си се пръкнал такъв ......
138
0
 
2
 
! Отговори
д-р Георгиев преди 7 години
До ЯвноНа него му пречи ежедневното дрогиране да мисли разумно.
137
0
 
4
 
! Отговори
shady преди 7 години
По въпроса с Крим е една каша. Нито е бил подарен законно на Украйна през 54 г. от Хрушчов, нито Русия си го взе законно 60 години по-късно. Освен това след разпадането на СССР Крим в интерес на истината никога не е бил неразделна част от Украйна, а се е водил Автономна Република Крим.
136
0
 
4
 
! Отговори
Явно преди 7 години
много младоци непознаващи историята се пречат във форума. Shopp е направо един ОТВРАТИТЕЛЕН и примитивен продукт на Западните "ценности".С такива хора не може да се води разумна дискусия на ниво. Жалко.
135
5
 
0
 
! Отговори
Учителя преди 7 години
До Боби....Косово е независима държава, а Крим стана част от Русия. Къде виждаш прецедент тук? Даже нямат нищо общо двата случая. Русия анексира крим и прави военни бази там, а?....
134
8
 
3
 
! Отговори
Shopp™ преди 7 години
Украйна с помощта на Запада ще им бе майката веднъж завинаги.Мръсното москалско племе от евразийски *** загива безславно.
133
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БобиБоби,Украйна е суверена страна и Русия е подписала редица договори,доказващи това.С какво право ще анексира Крим и с какво право ще забранява украински учения,или в коя организаация да членува?Двигателите са руски проблем и всемогъщият Путин може да го реши,като преговаря с Украйна,или си построи нов завод.Да не споменавам,как Путин отмъкна ядрените глави на Украйна,Крим,превърна източната ѝ част в пепелища и пося смърт.
132
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никакъв украйинец не си ти. Щеше да знаеш, че целта на Русия е да дестабилизира и съсипе Украйна защото украинския народ избра Европа пред Азия. Виждаме колко уважава "братята си" русия. Щом съсипа най-близкия си в етническо отношение народ, какво ли ще направи с България? През ПСВ бомбардират Варна и нахлуват в България, но Желязната Първа Софийска Дивизия на ген. Колев гони миризливите казаци чак до Украйна. Слава на България, Слава на Украйна
131
7
 
13
 
! Отговори
Украинец-Херсон преди 7 години
За съжаление Украйна е маша в ръцете на американците. Политическата клика там е в пълно подчинение на Америка. Хубавото е че народа там започна да се усеща и да вижда кое е черно и бяло. Това че САЩ и ЕС подкрепят Украйна не значи че хладилника на нормалния Украинец е пълен(за който го има де) самият хладилник е скъпа придобивка и не всеки в Украйна може да си го позволи. Да не говорим че повечето няма какво да ядат с 60 до 90 долара заплата при непрекъснато повишаващи се цени!
130
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Факт е, че Русия е световна военна сила, но това не и дава право да се разпореджда със съдбата на други държави. Когато го правят САЩ - са агресори, но когато го прави Русия - всичко може. Международното право е категорично: Русия е агресор, окупирал чужда територия. Проведеният референдум е незаконен и няма никаква стойност, поради присъствието на чужди войски там и липса на наблюдатели.За този, който философства, че Крим бил подарен незаконно - незаконни подаръци няма, има незаконно придобива
129
0
 
0
 
! Отговори
чери преди 7 години
До Анонимен ДА БЕ ДА! ВЯРВАЙ СИ.
128
0
 
26
 
! Отговори
хохолите капут преди 7 години
Чешки полицаи, подкрепени от колеги от редица съседни страни задържани 15 членове на престъпната група, която се състои от бивши членове на украинските въоръжени сили
127
41
 
3
 
! Отговори
крим не е руски преди 7 години
слава на украйна
126
28
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руското военно министерство предупреди от своя страна, че тестването на украински ракети край Крим е опасен прецедент, предадоха Интерфакс и Ройтерс.++++Руснаците горките се плашат от всяка трънка. Ще получат инфаркт ако в България дойдат 2ма натовски войници повече. Смилете се и терминирайте Рашка веднъж и завинаги.
125
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много бой ще ядат руснаците от укрите!
124
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още ли не сте разбрали че Русия ще анексира половин Украйна ? После идва ред на прибалтика и така докато евразия стане готова,същото на чака и нас със еврабия.Планова политика другари