Ликвидираха атентатор, опитал да се самовзриви в Баку

Терористът бил близо до търговски център
13
Ликвидираха атентатор, опитал да се самовзриви в Баку
Снимка: архив, Ройтерс

Азербайджанските специални служби ликвидираха терорист, опитал да се самовзриви близо до търговски център в столицата на Азербайджан, Баку, предаде ТАСС, като се позова на отдела за връзки с обществеността на Службата за държавна сигурност.

Спецслужбите провели близо до търговския център "Бина" операция за задържането на Емин Джами, който оказал съпротива и се опитал да задейства пояс с експлозиви, но бил ликвидиран от специалната оперативна група, се казва в съобщение на службата.

Тя припомни, че през 2007 г. 38-годишният азербайджански гражданин е бил осъден за участие в терористичната организация на Наиф ал Бадауи, известен с прозвището Абу Джафар.

В началото на тази година Джами бил освободен от затвора, отново влязъл във връзка с екстремисти и бил заподозрян в подготовка на терористични актове в Азербайджан. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
tiya tri nebostirkaca koito gi vijdate na snimkata nie ( tr) gi postroihme ( dia i hok holding )
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
pirvo mi kajete za poslednite 15 ( ako iskate moje da otidem i do poslednite 2000 g. ) myusyulmanite kolko coveka ubiha i hristiyanite kolko coveka ubiha posle da sporim koya religia kakva e
7
6
 
8
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
Спецназ. :) .Харесва ли ви шороши.
6
8
 
8
 
! Отговори
Б преди 7 години
До ТурчинаЛичи си че никога не си бил в Баку. Най много си минавал по пътя за летището и си видял декоративната стена, но не и зад нея.
5
5
 
12
 
! Отговори
Стига спор преди 7 години
Всички религии са добри и са създадени с грижа за местното население! Сляпо вярващите са глупците и тези дето пречат...
4
3
 
15
 
! Отговори
Стресиран преди 7 години
До ЕвротолерантенТака е. Също така този е бил обиден защото е бил в затвора без причина. От това получил стрес и не можел да спи нощем. Затова са виновни християните. Именно заради тях той и другите му събратя вършат подобни нападения. Само те са виновни че не са го уважавали, че не му дават пари когато си писка, както и храна каквато той пожелае. Ето например докато е бил в затвора, по време на рамадана не му е стигнал шоколада, както и поничките които си е поискал.
3
35
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най- много хора са убити в името на Христа. Факт.
2
1
 
31
 
! Отговори
ХХХ преди 7 години
И тук пуснаха Ахмед Муса .....след краткото си прекарване в затворе сега се очаква да продава фъстъци на пазара !
1
10
 
33
 
! Отговори
Евротолерантен преди 7 години
Бъркате нещо! Абу Джабар е мюсюлманин, а исляма, както всички знаем, е религия на мира! Следователно това не е възможно! Оправете си статията моля, да не ви помислят за расисти! А за да сте си съвсем спокойни, можете да напишете една статия за това колко много терористи има сред будисти, католици и индуси! А, и тук-таме сред евангелистите също!