Ван дер Белен печели президентския вот в Австрия

Крайнодясната Партия на свободата призна поражението си
Обновена: 4 дек 2016 19:34 | 4 дек 2016 19:00, Анисия Иванова
119
Ван дер Белен печели президентския вот в Австрия
Снимка: БТА

Независимият кандидат Александър ван дер Белен печели президентските избори в Австрия, сочат първите прогнозни резултати, според които той е получил 53,6 процента от гласовете спрямо 46,4 процента за съперника му от крайната десница Норберт Хофер, предаде ДПА.

Прогнозите на социологическа агенция СОРА, изготвени за държавната телевизия О Ер Еф, се основават на 58 процента от подадените бюлетини. Допуска се вероятност за грешка от 1,2 процентни пункта, което означава, че поражението на Хофер изглежда сигурно.

За Ван дер Белен това е втора победа в тази необичайна надпревара за президентския пост. Проевропейският бивш лидер на Зелената партия през май вече спечели 50,3 процента от гласовете в първия тур на изборите, пише БТА.

Австрийска партия на свободата на Хофер обаче успешно оспори резултатите заради процедурни нарушения.
Президентските избори в Австрия привлякоха вниманието на международната общност, тъй като победа на Хофер след неочаквания резултат от референдума за излизане на Великобритания от ЕС би насърчил евроскептиците от крайната десница в цяла Европа, отбелязва ДПА.

Крайнодясната Партия на свободата призна поражението на своя кандидат за президент на Австрия Норберт Хофер, предаде Франс прес.

Искам да поздравя г-н Ван дер Белен за този успех, заяви тази вечер генералният секретар на партията Херберт Кикъл по обществената телевизия. Ван дер Белен печели 53,6 процента от гласовете според първите прогнозни резултати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
4
 
16
 
! Отговори
Додо преди 7 години
Не забравяйте, че все пак Австрия е германската Македония, и че реално австрийците са чисти германци! Нищо чудно е и те да водят самоубийствената имиграционна мултикултурална политика на братята си и да си изберат левичарски глобалист за президент! Честито нека им бъде!
46
8
 
10
 
! Отговори
Бивш австро-унгарец преди 7 години
Явно е че и тук евроотлантиците са успели да "командироват"човек с уменията на Цветанов , който да успее да манипулираи брои бюлетините в Австрия, както го направи ГЕРБ при последните парламентарни избори в България за да удължат живота на Европейската Общност. . .с още няколко години !?
45
5
 
12
 
! Отговори
не вярвам преди 7 години
Меркелистите са манипулирали резултата. Австрийците никога не са виждали менте броене и не подозират. Меркелица беше на косъм днес и затова впрегна невиждани тъмни сили, иначе дните и буквално бяха започнали да се броят.
44
4
 
4
 
! Отговори
PD преди 7 години
Логичен избор. Австрия пожела да играе с Германия. До тук има ли учудени ?Изненадата ще е там, че много скоро, ще има проявления за разделяне с определени *** постановки, както и кръгове, с техни носители. Крайния патриотизъм е търсена от *** кръгове реакция, който ще бъде пуснат, само когато няма друг ход за Европа. И ако и да е трудно за разбиране, Европееца не е готов за война, и да си разваля кефа. Още дълго трябва да се пържи, с всякакви заплахи от шорош медии.
43
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мда, сигурен съм че Путин е "отчаян", неговия човек е най-популярния политик в Австрия и се наложи всички останали да се обърнат срещу него за да спечелят едва едва. Е до следващите избори едва ли ще имат такъв късмет. Ако изобщо ги изтраят до тогава.
42
7
 
20
 
! Отговори
славянин преди 7 години
В държави в които преобладават г.й.вете и сексуално незадоволените женски се гласува в полза на мюмюните!
41
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Споко ПИЧОВЕ! Като не искат бял популизъм ще имат ислямски ПОПУЛИЗЪМ! Само незнам жените с какъв акъл гласуват за тия, които вкарват ислямистите? Май не са чували, че при исляма жените са роби и нямат право да работят камо ли да се еманципират!На мен като мъж ми е все тая дали ще се моля в църква или в джамия!
40
6
 
16
 
! Отговори
славянин преди 7 години
Мюмюните се радват - Австрия ще бъде втора Германия!
39
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До по-далече от РусияБрей, днес съобщиха по радиото, че Б. Борисов се изпуснал на обществено място и пр.днал. Сега, благодарение на теб и подобните ти, се разбира, че виновен за това неприятно положение е разбира се Путин. Защото в Русия се п.рди нецивилизовано! В Европа, Израел, САЩ - там пр.дните са цивилизовани, не такива като при рашките.Но, както се разбира от писанията по форумите, когато си иде Путин и/или Русия фалира - тогава и в Русия ще се п.рди цивилизовано, по Европейски ....
38
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шорошите се радват, че Хофер е "загубил" но тези резултат показват едно - че Хофер е първата политическа сила в Австрия, и се радва на почти половината от населението. Днес може и да "губи", но доказва, че половин Австрия е с него, и се радва на много повече директна подкрепа отколкото всеки друг кандидат на всяка друга партия.
37
7
 
12
 
! Отговори
глупаци преди 7 години
Какво общо имат изборите в Австрия с Русия?защо не си играете с нещо друго а....
36
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Овцата е тренирана да си люби обора. Овцата се ужасява от мисълта за свобода и индивидуалност. Овцата чака за всичко на този който я дои, стриже, и накрая коли.
35
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До по-далече от РусияБягай направо в близкия изток. Така няма да се налага да чакаш европа да се "цивилизова" отдалечавайки се от Русия ;)
34
8
 
12
 
! Отговори
тролгеносен преди 7 години
До АнализатораАбе тролчев, те австрийците не живеят за да оцеляват бре!! Само руските мужици се борят да оцелеят!! Австрийците се радват на живота!! Чисто, спретнато,екологично, социална система перфектна, заплати от 2000 евро нагоре. Кво си тръгнал неква миризлива алкохолизирана *** да сравняваш с Австрия?!!?!?
33
3
 
9
 
! Отговори
Анка преди 7 години
Казвах аз на командира - хайде да направим народна революция, всички мандри и казани ще ги завземем за един ден! После и да паднем, все ще успеем да избягаме с кашкавала и ракията.Но той - не! Щели сме да разчитаме на хибридните методи! Ръководството знаело! И сега какво - цяла зима ще мръзнем гладни в землянката...
32
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Севрюкова предрече, че 2017-18г. ще дойде на власт 44г политик, който ще спаси България, а светът ще тръгне на зле.Какво ви интересува Австрия?Австрия е част от Германската сфера на влияние, неспасяема е.
31
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 38Те шорошите за това ликуват - края на европейската раса и на белия човек, в тяхната утопия има място само за черните, които да слугуват на арабите, които да слугуват на евреите. Няма място за по умни и кадърни :)
30
4
 
20
 
! Отговори
до 38 преди 7 години
Ако национализмът в Европа умре, умира и ... Европа ! Ясно ли ти е
29
7
 
13
 
! Отговори
AfD преди 7 години
Една партия сама успя 46%, не Зелените, а всички останали партии се обединиха против Хофер. Но идват и Парламентарни избори. Дано В Италия статуквото се промени.За Германия 30% ще ни са достатъчни да объркаме сметките на Меркел.
28
2
 
11
 
! Отговори
??? преди 7 години
Добре де, във форумите и фейсбук всеки българяга коментираизбори,новини за финансовия сектор,индустрия,медицина.Ако сме наистина толкова разбиращи от всичко, защо сме в това положение? Може би тези,които плюем са по-можещи отнас, колкото и да не можем да го преглътнем. Слаба работасме, факт.