Ван дер Белен печели президентския вот в Австрия

Крайнодясната Партия на свободата призна поражението си
Обновена: 4 дек 2016 19:34 | 4 дек 2016 19:00, Анисия Иванова
119
Ван дер Белен печели президентския вот в Австрия
Снимка: БТА

Независимият кандидат Александър ван дер Белен печели президентските избори в Австрия, сочат първите прогнозни резултати, според които той е получил 53,6 процента от гласовете спрямо 46,4 процента за съперника му от крайната десница Норберт Хофер, предаде ДПА.

Прогнозите на социологическа агенция СОРА, изготвени за държавната телевизия О Ер Еф, се основават на 58 процента от подадените бюлетини. Допуска се вероятност за грешка от 1,2 процентни пункта, което означава, че поражението на Хофер изглежда сигурно.

За Ван дер Белен това е втора победа в тази необичайна надпревара за президентския пост. Проевропейският бивш лидер на Зелената партия през май вече спечели 50,3 процента от гласовете в първия тур на изборите, пише БТА.

Австрийска партия на свободата на Хофер обаче успешно оспори резултатите заради процедурни нарушения.
Президентските избори в Австрия привлякоха вниманието на международната общност, тъй като победа на Хофер след неочаквания резултат от референдума за излизане на Великобритания от ЕС би насърчил евроскептиците от крайната десница в цяла Европа, отбелязва ДПА.

Крайнодясната Партия на свободата призна поражението на своя кандидат за президент на Австрия Норберт Хофер, предаде Франс прес.

Искам да поздравя г-н Ван дер Белен за този успех, заяви тази вечер генералният секретар на партията Херберт Кикъл по обществената телевизия. Ван дер Белен печели 53,6 процента от гласовете според първите прогнозни резултати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всъщност на 3/4 от територията на Русия стандарта на живот е ПО-ВИСОК от колкото в хамерика, или дори Норвегия. Бедно е само в европейската част на Русия, която е и най-гъсто населена. Средната годишна заплата в Сибир е 50-60000$, на австрийските селяни стандарта на живот няма да им е никакъв проблем, виж със студа вероятно няма да се оправят.
26
8
 
0
 
! Отговори
до 34 соросоидчето преди 7 години
Путин набута и тръмп за президент, Путин е виновен и за Брехит.Меркел е протеже на Сорос, както и Б.Б.
25
5
 
13
 
! Отговори
Анализатора преди 7 години
До Анонимен 31Ако един австрийски селянин го преселиш в руско село ще се самоубие след два часа.---Между другото - това би показало нагледно, колко вредно влияние оказва глобализацията, върху способно на човека да оцелява "в реална обстановка", различна от "пластмасовата"!
24
14
 
14
 
! Отговори
до националистчетата преди 7 години
Прочетете във факторбг как Путин спечели изборите в Чехия и набута Земан за президент на чехите. Тогава ще ви станат ясни много неща за т.н. национализъм в Европа изцяло инспириран и захранван с мръсни пари от Русия.
23
4
 
12
 
! Отговори
ами преди 7 години
Жалко,мнооого жалко!Но и това ще се поправи,нека още малко да живеят така и............
22
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имаше времена националистите в европа не можеха да вземат и 10% в изборите. Дори и да не вземе тези избори Хофер, това е страхотен успех, и следващите избори със сигурност ще са негови, защото това, на което националистите дължат популярността си ще продължи.Може и да не не си изкара мандата тоя дъртел.
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега ще има яко тр'иене на сол на нечии глави....хахаха
20
2
 
8
 
! Отговори
българин преди 7 години
бряя бряяяя бряяя удивен съм направо оставам без думи от коментарите под тази статия на сънародниците ни като изключим дежурните *** сега разбирам че българина разбирал и от вътрешната политика на австрия?!нещо ако има някакви избори в някоя държава в азия или южна америка да започва българина да ги коментира и аналзирва браво вива българино разбираж от вътршната политика на всяка държава евалата за това!
19
5
 
6
 
! Отговори
Мис Хибрид преди 7 години
Каква Европа бе, Австрия не е в Европа!Всички знаят, че центърът на Европа е в Москва, а ЕС е някъде в края, някъде дори отвъд у-крайна! Отвъд края, хахахаха!
18
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На тия избори успяха едва едва да бият националиста, събирайки всички други срещу него. На следващите избори 100% и това няма да е достатъчно, още някоя друга година толерастия и простотия и офците ще вземат да се пробуждат.
17
1
 
14
 
! Отговори
Анализатора преди 7 години
И каква излиза тя: в еврейският съюз - псевдо "левите" с за глобализацията, т.е. фенове на Сорос, а десните - против глобализацията и за златото, т.е. фенове на РокфелерТогава да считаме ли, че у нас - всички са псевдо "леви"? даже и патриотите, не е ясно до колко са "патриоти" и до колко са против глобализацията? Е то затова - 50% твърдо не гласуват, по простата причина - всички са еднакви!
16
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 26Аз предпочитам млад човек който му пука за народа му, ти явно предпочиташ дъртаци пред умирачка които затриват народа си. Ти си с евроценностите ;)
15
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 24Крайно леви, крайно десни, крайно средни, крайно толер***сти... Не си мисли, че само защото не са нито за крайно левите нито за крайно десните са стока. Пак са крайно глупави да гласуват за тоя...
14
11
 
15
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Евроатлантизмът победи в Австрия ! Ура, другарЕ глобалистЕ !Очакваме поздравителни "фойерверки" от братска Ислямска държава ! :)
13
17
 
15
 
! Отговори
пешо преди 7 години
Абе глупави путинофили, вашият национализъм скоро ще умре заедно с рублопотока когато на русия й свършат парите. Тогава ще изчезнете от форумите и нормалните хора ще могат отново да четат нормални коментари.
12
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Честита Ислямска ЛГБТ република АВСТРИЯ.Неслучайно такива гласоподаватели в древна Гърция (люлката на демокрацията, за която толкова биете тъпана) са се славели като idiōtēs. И ако преди хиляди години такива са били изолирани от обществото, без никакъв глас или тежест, сега те управляват.Точно заради такива *** Европа е импотентна, загиваща и ислямизираща се.
11
8
 
23
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Фалшификации и манипулации тип Цветан Цветанов !Така ще спасяват Еврогейския съюз.Всъщност нищо ново под слънцето. Този път поне не убиха Хофер, както това направиха преди години с харизматичния националист Йорк Хайдер.Помните ли Йорк Хайдер ?Помните ли как го катастрофираха, когато имаше "опасност" той да спечели изборите в Австрия ?
10
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
brawo
9
11
 
15
 
! Отговори
Кутев преди 7 години
Призовавам горещо нашите пламенни хибриди да не се притесняват от някаква дребна загуба в малка страна! Помнете, че все пак спечелихме в Крим, в Англия, в САЩ (там май още не е ясно...), в България и все още ни чакат тежки битки в Италия, Франция и догодина в Германия.Горе главите и учетворете усилията си по форумите! Помнете, че вие сте нашите героични хибриди, най-мощното ни оръжие!
8
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Австиалопитеците избраха дъртия мюсльолюб пред младия националист.Явно им е писнало да са народ вече, и гледат да ускорят гибелта си.