Ван дер Белен печели президентския вот в Австрия

Крайнодясната Партия на свободата призна поражението си
Обновена: 4 дек 2016 19:34 | 4 дек 2016 19:00, Анисия Иванова
119
Ван дер Белен печели президентския вот в Австрия
Снимка: БТА

Независимият кандидат Александър ван дер Белен печели президентските избори в Австрия, сочат първите прогнозни резултати, според които той е получил 53,6 процента от гласовете спрямо 46,4 процента за съперника му от крайната десница Норберт Хофер, предаде ДПА.

Прогнозите на социологическа агенция СОРА, изготвени за държавната телевизия О Ер Еф, се основават на 58 процента от подадените бюлетини. Допуска се вероятност за грешка от 1,2 процентни пункта, което означава, че поражението на Хофер изглежда сигурно.

За Ван дер Белен това е втора победа в тази необичайна надпревара за президентския пост. Проевропейският бивш лидер на Зелената партия през май вече спечели 50,3 процента от гласовете в първия тур на изборите, пише БТА.

Австрийска партия на свободата на Хофер обаче успешно оспори резултатите заради процедурни нарушения.
Президентските избори в Австрия привлякоха вниманието на международната общност, тъй като победа на Хофер след неочаквания резултат от референдума за излизане на Великобритания от ЕС би насърчил евроскептиците от крайната десница в цяла Европа, отбелязва ДПА.

Крайнодясната Партия на свободата призна поражението на своя кандидат за президент на Австрия Норберт Хофер, предаде Франс прес.

Искам да поздравя г-н Ван дер Белен за този успех, заяви тази вечер генералният секретар на партията Херберт Кикъл по обществената телевизия. Ван дер Белен печели 53,6 процента от гласовете според първите прогнозни резултати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
2
 
! Отговори
Ани преди 7 години
На Путин не му стигнали парите да плати вота. Така е, в Австрия стандарта на живот е по-висок от този на България. Доказателстви че санкциите работят.
66
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен84 Малко ли квичахте с Генерал Радев . Поизстъргахте си гащите, ама пак вонят . Пак ще ги стържете ,Червени каскети !Пак!
65
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименТози дъртият навремето беше комунист ,сега станал зелен.Нещо като нашият Бай *** или Цецка и Червените кукумявки от Герп . Пишете другари ,пишете нещо за това .
64
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е покриха се троловете.Айде пишете сега.!,Размисли и страсти ,, .Пишете другари,не спете ...или си глътнахте езиците.Аха ха ха
63
1
 
7
 
! Отговори
Ганьо от Виена преди 7 години
Дреме им на тези планинари. Докато имат туристи им трябват зелени, за да пазят природата и кравите. А през зимата милиони ще ходят да карат ски в Алпите. Защо да избират Хофер и си слагат таралеж в гащите. По-лесно е да си мислиш, че всичко е наред и да игнорираш всичко и всички. Един ден се събуждаш и плачеш.
62
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каде сте бе Дррругаааре.:-) :-) :-) :-) Я сега дружно изквичете как сорос,морос,луната,съзвездието орион са направили така че вашият ...да нв може да спечели.А и да не забравите Заучените фрази с ,,Фалшифицрането,,Гейропа,,Фаш,,Личите си Троловете от километри.Едно и също пишете
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 82Да бе ,ха ха ха .Така си беше.Аз имах Жигулка,а моят комшия,,Професор по физика ,май беше/имаше москвич-много му разбираше,през ден го, ремонтираше.Много се кефих Аз с Жигул,а професора с Москвич.Велико...
60
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 80Ма разбира се ,следващите избори ...ЩЕ?...това е любимата ви сричка Ще...И ще настъпи ,,и Ще заживеен като цара.Ще ...Ще ...а кога бе Това Ще го чаках 45години,с и дочаках един' Москвич под който лежах всяка събота.Успокоителното беше че и комшиите лежаха под Москвичите си през събота,така не ходеха на Съботните Ленинници/тоест да чистят квартала/
59
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рус .*** ..сменете тактиката.Това със заплахите,какво Ще се случи ,и как Западна Европа е изгнила ,Го Слушахме 45години ,*** не те пускат да видиш,ами ти разказват само.Та след това щяхме да се избием да си купим Телевизори различни от Електрон.тТова зайграване със страховете на хората ,не минава
58
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много добро представяне за Хофер - видя се, че има най-голяма подкрепа сред народа от всички политически сили. Днес всички срещу него може и да вземат превес - едва едва, но до следващите избори ще доминира.
57
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И кво сега? Руснак ли ще им е президент?
56
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аууу какъв прекрасен вой:-) :-) :-) :-) от ***...Радост за ушите са воплите на рус.Теолове.Ама така били,ама били фалшифицирани,а:-) :-) Ама имало дузпа:-) :-) :-) ама съдята бил подкупен и още кьорав.:-) :-) :-) :-) Виете ли...вииите...сега
55
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На комундела само заплахи се виждат.От ляво от дясно,от горе.и накрая от ....Най ги бива да плашат и със страха насложен в нацията да управляват.Тия номера с ,,загниля ,,капитализъм върваха през 80-те,че като през 93 стъпих в Мюнхен и не знаех дали съм на някаква извънземна дестинация.
54
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
много вой на *** бе :))))
53
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аиййде коммундели...каде сте бе...Пишите'ли?За успокоение пишете..каквото си искате.Австрииците' сами избраха.Ако беше спечелил вашия -всичко ще е чесно,но сега имало измама?Измамата е само в главата ви кухс.Австрииците'сами си решават.Те ваште кухи кратуни ще слушат
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До НЕ СЕ И НАДЯВАЙТЕ...И се хвана на въдицата на популистко -демагокско -лъжливата дИмукрация.
51
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ааа другаре ,това с броенето е ваша марка.Незнам нормално как се печелеха ,,избори,, за БКП-то преди 90год с 99,8% победа-това означава истинско доене и броене
50
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До НЕ СЕ И НАДЯВАЙТЕ... хооо О много се надявам нашествениците ВЪРНАТИ от Австрия да ги върнем обратно с извинение за зигзага !
49
5
 
4
 
! Отговори
PD преди 7 години
Меркел е без значение.Дори и сценарий "всички срещу националиста", подобен на Австрийския е по вероятен.Европа няма независима геополитика.След Брексита, в ЕС няма представител на елитите, разделили света на свери на влияние след Втората световна.Дори и да се намери, сериозен краен националистичен фронт, католицизма е достатъчно опитен, да формира кръстоносни походи, далеч от спокойствието, нужно за правенето на пари.Но за момента такъв няма, има само медийно натягане и бизнес от интегр. мигрант
48
5
 
6
 
! Отговори
БГ преди 7 години
В ОТГОВОР НА ДОСТА ВЪПРОСИ,ПРИ НАС ОТ 27 ГОДИНИ ИМА ВЕЧЕ ИЗГРАДЕНО ДЕМОНКРАТИЧНО КОЛОНИАЛНО ОБЩЕСТВО,ТОВА Е БЛАГОДАРЕНИЕ НА ВИСОКО РАЗВИТИТЕ В КОЛОНИЗИРАНЕТО ДЪРЖАВИ,КОИТО НЕ ОСТАВИХА ЕДИН РОБСКИ НАРОД ДА СЕ РАЗВИВА САМОСТОЯТЕЛНО,АМИ ГО ОКРАДОХА,КРАДАТ ГО ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНИ ДЕМОНКРАТИЧНИ ЗАКОНИ ДО ПЪЛНАТА ПОБЕДА НА КАПИТАЛИЗЪМА,Т.С ДО ПЪЛНОТО ЗАРОБВАНЕ И УНИЩОЖЕНИЕ НА ЕДНА 1300 ГОДИШНА НАЦИЯ.АВСТРИЯ ЩЕ СЕ ОПРАВИ,НО НИЕ НАДАЛИ.