Шестима полицаи убити при взрив на кола бомба в Кайро

При инцидента в центъра на града са ранени и трима минувачи
9 дек 2016 13:37, Елка Василева
0
Шестима полицаи убити при взрив на кола бомба в Кайро
Снимка: Reuters

Шестима египетски полицаи бяха убити и трима минувачи ранени при взрив на Улицата на пирамидите в центъра на Кайро, предадоха ДПА и ТАСС, позовавайки се на източници от силите за сигурност. Според столичен полицейски говорител, цитиран от ТАСС, извършен е терористичен акт, при който е била взривена натъпкана с експлозиви кола.

Полицаи веднага отцепиха района край джамията "Ас Салям", край която гръмна бомбата, поразила местен контролен полицейски пункт. По булеварда, където избухна взривът, често минават туристически автобуси към пирамидите в Гиза.

Според репортер на Асошиейтед прес на мястото на експлозията, атентаторите явно са се целили в два полицейски джипа, паркирани на улицата край контролния пункт. Един от джиповете е напълно унищожен, а другият е силно повреден. Край полицейския кордон са се събрали много хора.

Нито една от известните терористични групировки не е поела досега отговорност за атентата, който ще се окаже най-кръвопролитният в Египет след месец май. Тогава въоръжени откриха огън по микробус, превозващ полицаи в цивилно облекло, в предградие на Кайро и убиха 8 от тях.

Екстремистката групировка "Ислямска държава", която има силна местна структура на Синайския полуостров, пое отговорност за нападението през май.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари