"Голдман Сакс" – центърът на световната власт?

Хора, свързани с банката, заемат високи позиции по цял свят
13 дек 2016 21:40, Елка Василева
15
"Голдман Сакс" – центърът на световната власт?
Снимка: архив, Reuters

Хора, свързани с "Голдман Сакс", редовно се изкачват на важни политически позиции по цял свят. Заговор ли е това или просто опортюнизъм? Дойче веле публикува част от фактите, както и тезите на известен германски журналист.

Теориите на заговора се сменят с времето. Според тях светът се управлява ту от евреите, ту от масоните, ту от йезуитите, ту от болшевиките. Издателят на реномирания германски вестник "Ди Цайт" Йозеф Йофе признава, че дълго време и той самият е защитавал подобна теория: за Харвард като център на световната власт. Та нали от този най-стар университет в САЩ са произлезли седем американски президенти, сред които и Барак Обама? Да не говорим за десетките други ключови фигури в областта на политиката, икономиката и медиите, като например легендарния държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър.

Банън, Драги, Барозу, Проди, Зелик...

С лека ирония Йофе формулира най-новата версия за лоното на световната власт. Днес то се намира в Ню Йорк, на Уест Стрийт 200, където е седалището на инвестиционната банка "Голдман Сакс".

Стивън Банън, главният стратег на Доналд Тръмп, е работил за тази банка. Същото важи и за Стивън Мнучин, бъдещия финансов министър. Още неколцина някогашни финансови министри са бивши кадри на "Голдман Сакс": Хенри Фаулър (в администрацията на Линдън Джонсън), Робърт Рубин (при президента Клинтън) и Ханк Полсън (в кабинета на Джордж У. Буш).

Това трио илюстрира факта, че "Голдман Сакс" дори успява да заличи границите между републиканци и демократи, коментира Йофе и припомня, че същата тази банка финансира Хилари Клинтън с 1 милион долара.

По-нататък издателят на "Ди Цайт" изброява и други важни световни играчи, които имат връзки с „Голдман Сакс”: например Марк Карни, гуверньор на „Банк ъф Ингланд”, и шефа на ЕЦБ Марио Драги.

И още: Жозе Мануел Барозу беше председател на Еврокомисията, а днес работи в "Голдман Сакс Интернешънъл". Романо Проди смени службата си за банката с поста на правителствен ръководител в Италия, а Робърт Зелик се изстреля начело на Световната банка. И в Австралия кадър на "Голдман Сакс" пое правителственото кормило.

"Опортюнистите не са заговорници"

Разбира се, за глобален комплот и дума не може да става, заключава Йозеф Йофе. И припомня, че всички изброени хора, свързани с инвестиционната банка, са публични личности, които не крият биографията и кариерното си развитие и добре знаят, че обществеността ги гледа под лупа.

"Те просто са верни служители на своите политически господари, които високо ценят глобално омрежените професионалисти. Опортюнистите не са заговорници", коментира авторът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: Голдман Сакс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Зигфрид преди 5 години
А синът на Нинова работи в "Голдман Сакс"в един офис с Барозу .Видната социалистка !!!
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЗА ДА ОЦЕЛЕЕ СВЕТЪТ ТРЯБВА ДА ИЗРЕЖЕ ТУМОРА НАРЕЧЕН САЩ И ,РАЗСЕЙКИТЕ ГОЛДМАН САКС И ПОДОБНИ
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГОЛДМАН САКС В ПРЕВОД ЗЛАТНИ ЧУВАЛИ ПОДСКАЗВА ЗА КАКВА АЛЧНОСТ СТАВА НА ВЪПРОС НА ЕДИНСТВЕНИЯТ СОБСТВЕНИК НА БАНКАТА И СЪСОБСТВЕНИК ВЪВ ФЕД Е РОТШИЛД, КОЙТО С НАПЕЧАТАНАТА ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ НАР. ДОЛАР СИ КУПУВА И СТОКА, УСЛУГИ И ДОРИ ХОРА /СПЕЦИАЛИСТИ, УЧЕНИ И Т.Н./. НЯМА КОНСПИРАЦИЯ ЛИ, ЧЕ ПО ОЧЕВАДЕН ФАКТ ЗА ПРОВЕЖДАНЕТО НА НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД В ПОСОК ПОРОБВАНЕ НА НАРОДИТЕ ЗДРАВЕ МУ КАЖИ.ТИЯ ДЕТО РАЗПРАВЯТ ЧЕ Е Е КОНСПИРАЦИЯ И ТЕ СУЧАТ КАТО НАШИТЕ ШОРОСИ НА СЪЩАТА ЦИЦКА ЧИФУТСКА. ХАХАХА
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Накрая всички го ядат сакса на Голдман.
4
3
 
27
 
! Отговори
WTF преди 7 години
Напротив, толкова е вярна тази "конспирация", че се вижда и от малките деца. А на този и редица други им плащат, за да усмиват идеята за такава "конспирация". То само като прочете и разбере човек, че Федералният резерв е частен, и му става ясно, че всичко друго бледнее. Толкова е абсурдно, че ФЕД се държи от няколко частни банки, които изкарват пари от нищото и не са зависими от управниците в САЩ, че дори не можеш да повярваш.
3
0
 
27
 
! Отговори
-- преди 7 години
Издателят на реномирания германски вестник "Ди Цайт" Йозеф Йофе да каже, за какво се събират билденбергите - да си говорят за времето? Редовните масонски сбирки сигурно са за да пийнат по биричка, а в разузнавателните централи на различните държави се занимават предимно с благотворителна дейност ...
2
1
 
19
 
! Отговори
PD преди 7 години
А любопитното е, че могат да си купят всичко което се продава.И не се спират, въртят интриги, народи, държави, което значи, че искат още.И нещастието им е пълно, защото явно има нещо, което не могат да си купят. А не могат, защото то не се продава. То е дар, който или го имаш или соори. Големи и умни хора, пък не чак толкоз.И да подчиниш финансово хора, които го имат, пак не е като да го имаш.Шантава работа. Но че са усърдни, не може да им се отрече, като турците, в опита им да забременеят мъж.
1
1
 
32
 
! Отговори
Центъра ... преди 7 години
... се намира в акционерите на ФЕД. А там са хем евреи, хем масони, т.е. конспирациите са си верни от всякъде. Обаче, сбъдването на конспирациите си е дело на ... ХОРАТА, защото вършат точно това, на което ги провокира "центъра", т.е. "центъра" сам по себе си е НИЩО, "нещо" го правят ХОРАТА!Ами спрете да го правите!