"Газпром" вдигнал доставките на газ за Европа с близо 12%

Газовият гиганг надхвърли рекорда си за износ тази година
88
"Газпром" вдигнал доставките на газ за Европа с близо 12%
Снимка: архив, Ройтерс

"Газпром" е увеличил от 1 януари до 15 декември 2016 година доставките на газ за страни извън Общността на независимите държави (ОНД) с 11,9 на сто в сравнение със същия период на миналата година до 170 млрд куб. метра, се казва в съобщение на руския газов холдинг, цитирано от ТАСС.

В абсолютно изражение увеличението е с 18,1милиарда куб. метра и е съпоставимо с газа, изнасян от Газпром през 2015 година за големи потребители като Франция и Полша взети заедно, отбелязва компанията.

Доставките за Великобритания са нараснали с 6,15 милиарда куб. метра (с 57,6 на сто), за Германия - с 3,75 млрд. куб. метра (8,7 на сто), за Холандия - с 1,84 млрд. куб. метра (83,6 на сто), за Франция - с 1,83 млрд. куб. метра (19,9 на сто), за Полша - с 1,9 млрд. куб. метра (22 на сто), за Австрия - с 1,54 млрд. куб. метра (36,5 на сто), за Дания - с 1 млрд. куб. метра (158,2 на сто), за Гърция - с 0,7 млрд. куб. метра (39,5 на сто).

Вече е надхвърлен абсолютният рекорд за износ на руски газ извън ОНД от 2013 година (162,7 млрд.куб. метра), заявява ръководителят на Газпром Алексей Милер. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
1
 
! Отговори
Фронто преди 7 години
Повръща ми се вече _ " газ, газ " и всеки ден само с газове се занимаваме. На мен газ не ми трябва, на когото му трябва да си търси начина. Лесно е _ газът е борсова стока! СТОКА с пазар _ няма монопол! Държавата? Ами колко държавни заводи на газ има,та по цял ден пищят!? Това е пеопаганда, която ни залива непрекъснато_ как от точно определен газ зависи съществуването ни,едва ли не! Прави чипове_печели и си газ купувай откъдето искаш. Защо по този начин не се поставя въпросът!?
49
1
 
0
 
! Отговори
Fronto преди 7 години
Към Европа:Не забравяите - шеф е този с парите,не онзи със суровините. Така върви светът до и днес!Мислете в икономически категории _ там сте силни. Политиката ви е боза!
48
0
 
5
 
! Отговори
Васирионович преди 7 години
Американците се намесиха във войната,когато видяха,че цяла Европа ще бъде съветска!
47
1
 
3
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Отворко...от история и бъкел не разбираш! Факт! Иначе щеше да знаеш , че Червената армия, и вермахта са имали съвместен парад....в Полша! Сталин е треперил в дачата си, на 23.06 и е очаквал команда за разстрел! Мога да ти пиша още много по темата - но не съм си поставил за цел да ограмотявам всеки л*умпен в сайта Можеш да гугълнеш - след срещата с Чембърлейн - Тайм обявява Хитлер.за "мъж на годината!" Простата истина е , че историята се пише (редактира) от победителите...и невсичко в нея е истин
46
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много приказквате сега ама втора световна цяла Европа и Русия се молеше на САЩ да се включи във войната и да спира обезумелия Хитлер. Сега в наши дни сте големи отворковци. Ама САЩ дадоха жертви да водят война, която започнаха кретена Иосив Сталин и Хитлер.Не сте никакъв фактор в света да имате претенции за каквото и да било.Ако имате ей там е бойното поле действие, а не думи.
45
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Важното е да спазваме евроатлантическите ценности.Макар и на гол тумбак чифте пищови.Е го на най върлите крякачи срещу Путин си гледат изгодата а ний макар и на загуба ще спазваме угодията на нашите чорбаджии.
44
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега печалбите от продажбите ще бъдат откраднати,пари за бедният руснак пак няма да има
43
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
това ли е новата опорна теза на *** руски *** а Галактионов руска бляяд
42
6
 
24
 
! Отговори
николаев преди 7 години
на България и бяха предложени няколко проекта първия бургас алексадрополус, аеца и южен поток от които малко или много щяхте да печелите от транзит работни места и други но благодарение на вашите ментори от ЕС и САЩ правителството ви се отказа причините, конкуренция на мариците газовите доставки през украйна даже и блатните ви кокичета които щяха да пострадат по трасето бургас алекасандрополус в това време германия подписва договори за северни потоци без свян че ще копува газ от русия
41
0
 
14
 
! Отговори
БГТРАКИЕЦ преди 7 години
ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ ИМАТ РЪКОВОДИТЕЛИ, КОИТО МИСЛЯТ 20 ГОДИНИ НАПРЕД,А НЕ ДЖИПОВОДИТЕЛИ,САМО ЗА СЕБЕ СИ.НЕ СТАВА ВЪПРОС ФИЛ,ФОБ, А ИМАШ ЛИ ПЕЧАЛБА ИЛИ НЯМАШ,ТОЛКОЗ ПРОСТО И ЛОГИЧНО,КАКТО КАЗВА ПОЕТА.
40
19
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Санкиите включват и ниски цени на руските суровини... - включително и газа, а на-вече петрола... - така, че печалббата е много под очакваната... - само за нашия пазар "братушките" не свалят цената... - в знак на браЦка обич...
39
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При $60 за барел заработват американските шистови кладенци и САЩ престават да купуват, следователно търсенето пада рязко.*** ще губи или от ниски цени или от намалени продажби, тоест - се в гъс.
38
1
 
22
 
! Отговори
Затворко преди 7 години
А какво стана с нашия газ от Черно море, нали хъб строи ме? Явно голя лъжа изрече ГЕРБ.
37
1
 
13
 
! Отговори
Путин преди 7 години
Путин е винове, останалото са глупости
36
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не е проблема, че има русофоби - предатели и родоотстъпници и под турско е имало, са били сравнително малка част от населениетопроблемът с русофобите във властта, е че вместо да чукат камъни взимат решения... Да се помолим дружно и да ги заровим в плитки гробчета!
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
43-Я из тех кто "прожил" 90, и только с приходом Путина я начал уважать главу государства, после череды никчемных. Теперь я горжусь Президентом и страной в которой я живу...politikus.ru/uploads/posts/2016-12/1481296711_vvp-neft.jpeg
34
14
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
*** никога не е била водеща в нищо, ПСВ са ги били като мачета у дирек. *** напада Германия и след месец главнокомандващият генерал Самсонов се застрелва, защото вече е изгубил 160 000 войници.
33
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цената на нефта ще остане на нива до 80$ за барел. Толкова колкото американците да не могат да продават шистов нефт и газ------За да остане, първо трябва да стане толкова.А както показва статистиката, вчера е паднал с 1 долар - от 55 на 54А при 60 - 65 американците включват шистовия добив.
32
2
 
3
 
! Отговори
до 36 преди 7 години
до 36Ти като си толкова голям патриот карай на дърва и въглища.... те са по-екологични... или си спри топлото у вас.
31
0
 
5
 
! Отговори
до 36 преди 7 години
И в събота вечер ли се друсате ?.