Препарат за вана, антифриз... Какво са пили отровените руснаци?

Жертвите на отровния концентрат за вана станаха вече 41
19 дек 2016 15:45,
184
Препарат за вана, антифриз... Какво са пили отровените руснаци?
Снимка: Reuters

Броят на починалите от отравянето с концентрата за вана "Бояришник" продължава да расте. По последни данни от 57 пострадали са починали 41, предаде ТАСС. Останалите пострадали са в изключително тежко състояние.

Метилов спирт и антифриз съдържа козметичното средство "Бояришник",  предаде ТАСС, като се позова на федералната служба за регулиране на алкохолния пазар.

Още по темата

Досега бе съобщавано, че отровените са пили лосион, но според Алексей Крупин, оглавяващ сибирския окръжен клон на федералното ведомство, "Бояришник" е концентрат за вана.

Препаратът за вана "Бояришник", какъвто са пили загиналите от отравяне вече 41 жители на руския град Иркутск, е произведен нелегално. Това заяви сенаторът от Иркутска област Виталий Шуба на заседание на бюджетната комисия в горната камара на руския парламент, предаде ТАСС.

Според федералното следствие отровените граждани употребили течността като алкохолно питие, но тя съдържала концентриран метилов спирт вместо етилов.

"Буквално след 10 минути, който пие, загива", каза Шуба. Според него в момента в Иркутск се издирват клошари, които може също да са пили "Бояришник".

На етикета пише, че съдържа 93 на сто етилов спирт, екстракт от глог, лимоново масло, глицерин и диетилфталат, заяви за ТАСС Крупин. На етикета на препарата пишело, че не трябва да се пие. Въпреки предупреждението обаче хората го пили.

Посочен е несъществуващ номер на стандарта, по който течността е произведена. В рамките на следствието са задържани двама продавачи на концентрата. В момента следователи и полицаи извършват обиски на пазарите, където се е продавал "Бояришник".

Открити са над 100 пункта за продажба на алкохол с нарушения на правилата за търговия, съставени са няколко десетки протокола, конфискувани са над 2000 литра нелегално продавани спиртни напитки.

В редица места, където се продава козметичното средство "Бояришник", са иззети над 2000 съда, пълни с този концентрат, с общ обем повече от 500 литра, информира федералното следствие.

Премиерът на Русия Дмитрий Медведев нарече станалото "пълно безобразие" и заяви на правителствено заседание, че трябва "просто да се забрани" продажбата на такива препарати.

Дмитрий Медведев прикани МВР да търси отговорност по-специално от фирмите, които продават некачествена продукция със съдържание на алкохол чрез автомати, "още повече полулегално".

По случая е образувано наказателно дело. Общо 7 души са задържани според градското управление на МВР в Иркутск. За инцидента е докладвано на президента Владимир Путин, съобщи говорителят му Дмитрий Песков.
Заради случилото се в Иркутск е обявено извънредно положение и е забранена продажбата на спиртни напитки, предаде ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
13
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Колко трябва да ти е мизерен и жесток живота, за да си склонен да се отровиш, само и само да се напиеш и да избягаш от реалността за малко?
28
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дори събрани заедно, продажбите на всички най-популярни марки алкохол в Русия отстъпват по обем на глоговата тинктура - капките, наричани в бита просто "глог". Те заемат към 20% от целия пазар - "дял, какъвто не са и сънували законопослушните лидери в производството на водка", пише вестникът.Според Федералната служба за регулиране на алкохолния пазар малоимотните хора в Русия консумират годишно колосални количества такива лосиони и тинктури с 40% съдържание на етилов спирт, равностойни на 170 милиона до 250 милиона литра водка. Търсенето им стабилно расте с почти 20% всяка година.
27
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Референдума ???Референдума е непризнат и незаконен.Украйна е Европа, а Крим - Украйна!Завинаги!
26
10
 
5
 
! Отговори
Референдума ??? преди 7 години
Не ни занимавайте с простоатиии - Не ни интересува изобщо ! Какво става с Референдума ? Какво става изобщо в България ? Кой "лови риба в мътни води" и източва милиони ?
25
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Забелязан е Обама, маскиран като Дед Мароз, да налива антифриз насила в устите им, лъжейки че е водка.
24
20
 
4
 
! Отговори
до 32 преди 7 години
Русофил съм и какво а ти какъв си кениецофил талибанофил или франкофил не ме интересува твой си е проблема, дрогарю ,,демократ евроатлантист''*** те е събирала от пода на някоя обществена тоалетна, затуй си толкоз умствено изостанал.
23
8
 
3
 
! Отговори
мдаа преди 7 години
Този препарат и да не се пие пак ще трови защото прониква през кожата. Иначе работата напомня смъртните случаи в Якоруда .
22
3
 
14
 
! Отговори
Сърцето на мрака !!! преди 7 години
Прехвърлям се от предходната статия по темата!Всичко това което се случва е ЕСТЕСТВЕНО за скотската им НАРОДОПСИХОЛОГИЯ бре!Просто случая получи масмедийна гласност заради концентрацията на смъртните случая!Това са те-знаменитите особености на руския лов и риболов в градски условия в режим на безпаричие-константен!!!Скотовете все още оцеляват поради само две причини-ДИВАТА им зима и безпаметния им алкохолен делериум!Ония Матросов да не би да е бил трезвен??Иначе срещу великия КОРСИКАНЕЦ-смърт!!!
21
3
 
15
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
Бах, да жулиш препарат за вана трябва да си много зависим
20
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каквото искат туй ще си пият, живеят във свободна държава и са свободни граждани, тяхна си е работата вас какво ви засяга.
19
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бог да прости загиналите алкохолендери!Българските путинофили са с вас!
18
18
 
5
 
! Отговори
Огнена вода преди 7 години
Дядо ми е бил в Хамеристан по време на сухия режим разправяше че там хамеригосите пиели одеколон внесен контрабадно от Мексико.
17
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ВасилевВасилев, хапчетата, хапчетата Василев, не ги забравяй!
16
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ направиха сух военен режим преди войната но и сега са с мафия.
15
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва в България да се дават истинските новини,които да разкрият истинския живот на руснаците.А той никак не е лек.Не венцеславяйте само Путин.Ех,братушки никак не ви е лесно.
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Магазините и моловете са частни и няма държавен контрол или корупция върху складовете.
13
3
 
23
 
! Отговори
пенсионер преди 7 години
Това е гадна диверсия на гадните американци които пият гадно уиски.Друго си е да набараш на жена ти парфюма и да го излочиш.Ще се напарфюмираш за цял живот!
12
4
 
23
 
! Отговори
Сидераст преди 7 години
За нас другари, е въпрос на ценностна система да опънем по един Бояришчик за имени Вожду!
11
5
 
34
 
! Отговори
Гошу преди 7 години
Мда, както винаги когато чета тук коментарите се натъквам на първосигналната реакция на родната ни платена троло-путлерастия и пенсионеро-путлерастия. За да защитят любовта на живота си - гнусната, пропаднала Колхозия, започват да плюят по България с думите: "Абе я си погледнете вие каква *** е тук, тук какви по-страшни неща стават, пък в България още повече умират" и т.н. Но иначе се бият в гърдите, че са ПАТРИОТИ. ХА-ха-ха, "патриоти", плюещи по родината си, за да защитят чужда държава
10
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Алчни частници са готови на всичко заради печалбата.