Путин иска правила за продажба на алкохолни заместители

Повод за това стана лосионът в Иркутск, който уби 62 човека
Обновена: 21 дек 2016 21:13 | 21 дек 2016 21:10,
36
Путин иска правила за продажба на алкохолни заместители
Снимка: Архив, Reuters

Руският президент Владимир Путин настоя да бъдат наложени ограничения върху продажбата на алкохолни заместители, след като най-малко 62 човека умряха в сибирския град Иркутск в резултат на пиене на козметичен продукт, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Путин поиска министрите да подготвят по-строги правила за производството и продажбата на напитки, парфюми и други течности, съдържащи над 25 процента алкохол, както и лекарства със съдържание на етанол.

Смята се, че близо 12 милиона руснаци, предимно бедни хора, употребяват евтини алкохолни заместители, много от които произведени незаконно.

Жертвите на отравянето в Иркутск са пили козметичен продукт, на чиито етикет пишело, че съдържа 93 процента етанол.

Следователи заявиха, че продуктът отдавна е бил незаконно продаван като заместител на алкохол, без да е имало случаи на отравяне, но смъртоносната партида е съдържала денатуриран спирт, който е отровно вещество.

Следственият комитет на Русия заяви, че по случая са задържани 12 човека.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До kiro 25"На тези неандерталци не им трябва война. Спрете им алкохола и ще изчезнат от картата на света до 2 години."Аз бих казал обратното: На тези неандерталци не им трябва война. Пуснете им ефтин нормален алкохол в неограничени количества и ще изчезнат от картата на света до 2 години.
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На лосиона за баняс големи букви е било написано, че не е запиене. Няма друга държава, в която даде пият подобни течности,като лосиони за баня, течност за чистачки, лакове и други подобни неща.
17
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Труповете на Меркел, хората нямат пари за алкохол заради санкциите.
16
9
 
10
 
! Отговори
един там преди 7 години
До Станой от Ахелой,По-скоро има потенциал днес да намаляват тези 12млн. и то в значителна степен благодарение именно на контрасанкциите! В европейската част на Русия, където живеят около 75% от жителите на страната, много села днес са на път да се измъкнат от забвението именно благодатение на контрасанкциите! Строят се ферми, парници, цехове за преработка на продукцията, садят се овощни градини и т.н. Пък това в Сибир си е чисто престъпление!
15
1
 
5
 
! Отговори
Дърт Крейзър преди 7 години
Не е проблем цената на алкола , ами липсата му, като настъпи зимния сезон и не достига.
14
7
 
10
 
! Отговори
един там преди 7 години
Това си е чиста проба масово убийство, подобно на това на Брайвик в Норвегия, независимо от това, че повечето убити са най-вероятно мизерници и бедняци! В доста случаи не само те имат вина за сътбата си! Принципно руската водка не е скъпа,с някои изключения, но въпроса в случая е, че потърпевшите са свикнали да се наливат с този продукт! В цялата строгост на закона трябва да се стовари върху тези, които са добавили отровната съставка в продукта!
13
2
 
9
 
! Отговори
Кадир преди 7 години
Само Вовата да каже и с Айшето заминаваме за Раша. Шъ чукаме бакърни казани и шъ научим братоците как да си пекат качествен дестилат. Всеки жилищен вход като си закупят един казан и си решават проблемите. Газът им е без пари, турски мандарини също евтиния, само захарта е малко с лимит, но да чуват пчели, от меда става чудна водчица. ВЕЧНА ДРУЖБА, БРАТУШКИ!
12
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За какви заместители въобще става дума?...62 човешки души...(сигурно ЦРУ пак е виновно според Сидеров)
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
A заместители на вшките?
10
4
 
4
 
! Отговори
MAKEDON преди 7 години
E .... jasno e deka Rusite pijat mnogu votka .... a i kaj vas se pie metil alkohol samo kriete kolku Bolgari stradaat godisno .... Vie kako evropejci treba da piete viski...
9
5
 
13
 
! Отговори
мазепа преди 7 години
ИДИЛ са поели отговорност за случая.
8
4
 
17
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
Не му е лесно на Путин. В някои моменти му съчувствам.
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя новия лосион да не е някаква нова антиалкохолна програма. Доста е грубо, но в Сибир сигурно ок.
6
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето защо вече не пия руска водка.Правят я от петролни деривати.
5
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"...продуктът отдавна е бил незаконно продаван като заместител на алкохол, без да е имало случаи на отравяне, но смъртоносната партида е съдържала денатуриран спирт, който е отровно вещество."========Някой е произвел смъртоносната партида и е изтровил бедняците. Това е терористичен акт, но не с камион или с взривно устройство, а със смъртоносна партида, съдържаща денатуриран спирт, който е отровно вещество.
4
3
 
23
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 7 години
Още майка ми ми казваше , че като дошли руснаците във Видин през ВСВ , изпили в града , целия бръснарски одеколон.Миришел им на коняк!ЯВНО, ТОВА ИМ Е НАЧИН НА ЖИВОТ-.....какво друго очаквате от тях...??!!!!
3
5
 
9
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 7 години
В гр. ИРКУТСК, ТИЯ *** СА ИЗПИЛИ И ЛУСИОНА ЗА БРЪСНЕНЕ , СЪСТАВЕН ОТ МЕТИЛОВ АЛКОХОЛ И В-ВО ПОДОБНО НА АНТИФРИЗ...ХА,ХА,ХАААААААААААААААААА.../...69-човека са аут.../ЖЕСТОКО...!!!!!
2
3
 
16
 
! Отговори
пехотинец преди 7 години
На всяка течност в Русия освен чешмяната вода, трябва да бъде поставен етикет Годна за Напиване или Негодна за Напиване! Ефектът ще е минимален защото черният дроб на мужика е всеобхватен като сибир, но всепак може да запази човешки животи. Жалко за хората, решили от недоимък да изпият по един афтършейф и взели че се споминали...21 век в Русия..
1
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дарвин би казал: естествен подбор.