Русия замрази преговорите за безвизов режим с Турция

Още приживе Андрей Карлов твърдял, че не трябва да се бърза
21 дек 2016 08:38,
59
Русия замрази преговорите за безвизов режим с Турция
Снимка: Reuters, архив

Русия замразява преговорите за въвеждането на безвизов режим на пътуване за турските граждани, пише вестник "Известия", като се позовава на източник от вътрешнополитическите кръгове в Москва.

Още преди няколко месеца покойният дипломатически представител на Руската федерация в Анкара Андрей Карлов отбеляза, че Москва не трябва да бърза с отмяната на визите за турците, преди да бъдат взети всички мерки за гарантиране на сигурността и предотвратяване на проникването на терористи в Русия. "Предстои още много да помислим, да разработим програма за изпълнение на решенията, взети от нашия президент", говореше руският дипломат, цитиран от Фокус.

В деня, в който беше извършено убийството на Карлов бяха погребани и надеждите на турците за отмяна на визовия режим. След трагичния инцидент този въпрос ще бъде отложен за неопределено време.

"Необходимо е Турция да продължи сериозната работа по гарантиране на сигурността на пребиваващите в страната и да представи гаранции за щателни проверки на всички, планиращи да посетят Русия. Във връзка с последните трагични събития, а също и с редица инциденти, случили се през тази година, Москва засега не е готова да предостави безвизов режим за турските граждани", разкри източникът на изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
5
 
2
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 7 години
Тия двамата нещо много оклюмани ми се виждат...Май в Сирия нещо...Дето се вика-ний каква я мислихме,тя каква стана...
38
3
 
2
 
! Отговори
Урааааа преди 7 години
Ураааа
37
3
 
2
 
! Отговори
Урааааа преди 7 години
Ураааааа, тоталнаизолация за тези първобитни ***
36
3
 
3
 
! Отговори
Пабло Ескобар преди 7 години
Май никой не ги иска. Европа каза не ! Русия показа кукиш ! Съвсем скоро Ердоган ще остане сам с гавазите си и все повече хора ще желаят нехубави неща за него и семейството му. Не е далеч варианта Кадафи, даже още по- жесток......
35
4
 
12
 
! Отговори
dido преди 7 години
Явно проблема с визите е сериозен и Ердоганя го режат отвсякъде, защото знаят, че той играе с ИДИЛ. Дадат ли им визи няма да има нужда бойците да влизат в европа или Русия като бежанци, той ще им даде гражданство и може да вкара цяла армия. Посланика се е опънал и им е пречел и са му отмъстили, по същото време застреляха още един в Москва. 2 *** за един ден, не е случайно нито убийствата нито замразяването на преговорите.
34
0
 
7
 
! Отговори
dido преди 7 години
Повечето строителни фирми в Русия са турски, търгуват много двете държави.
33
16
 
4
 
! Отговори
ЗАПОЗНАТ С МИЗЕРИЯТА преди 7 години
ТУРЦИТЕ НЕ ПОСЕЩАВАТ РУСИЯ !!! КАКВО ИМА ДА СЕ ВИДИ В РУСИЯ СТУД ,МИЗЕРИЯ ,АЛКОХОЛИЗЪМ И СПИН !!! ОНЯ ДЕН 40 МУШМОРОКА СЕ НАТРОВИХА ОТ ПРЕПАРАТ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА ВАНИ !!! НО РУСНАЦИТЕ МАСОВО ИДВАТ ДА ПОЧИВАТ НА ТУРСКАТА РИВИЕРА ДА ВИДЯТ КАКВО Е ЛУКС И ЦИВИЛИЗАЦИЯ !!! НО ПУТИН Е ПРАВ,ЧЕ ЕРДОГАНИД СЪСИПА ТУРСКИТЕ СТРУКТУРИ ЗА СИГУРНОСТ И НАПЪЛНИ ТУРЦИЯ СЪС ВСЯКАКВА *** ОТ БЛИЗКИЯ ИЗТОК !!!ЕРДОГАН СЕ ОПИТВА ДА ПРОМЕНИ И НАСЕЛЕНИЕТО НА ТУРЦИЯ С АРАБСКИ И КЮРДСКИ *** НО МЮСЮЛМАНИ !!!
32
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ето това е дружба ,навремето турците знаеха че видят ли руски паметник да спират ако влизат в *** а сега ..... продължаваш напред
31
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще си стоят в Германия да празнуват по коледните площади в Берлин.
30
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъв голям проблем ! Сега какво ще правят милионите турци в Германия като им хлопнаха.ха.ха вратата да не заминават за Русия? Ще продължават да мизерстват в капиталистическия запад.
29
6
 
22
 
! Отговори
Мюмюн преди 7 години
Ееееейй... Ще си пукясам в Анадола, сред козите и бълхите... Никъде не ме пускат...
28
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изписаха се планини недоказани глупости кой е виновен! А не искате да видите очевидното - султана и императора са фашизирани диктатори, които си нямат доверие един на друг и се опитват да доказват кой е по-по-най, от което и куцат двустранните отношения. Султана разбърка полицията и армията и сега е в невъзможност да се справи с тероризма в собствената си страна, камо ли навън. Някои коментатори удобно пропускат факта, че инцидент с въоръжен мъж имаше и пред американското посолство!
27
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"В Германия не се съобщават истинските новини, за постоянно растящата мигрантска престъпност!"Ти знаеш ли немски? Кои новини четеш? Хората дори съставиха карта и доказаха, че престъпността около бежанските лагери е повишена!Просто в медиите не бързат да плюят и обвиняват преди полицията да си свърши работата. У нас по форумите сто пъти обесиха пакистанеца, но се оказа че няма връзка с атентата на базара!
26
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 22Какво халюциногенно си взел?
25
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На тази снимка как личи ботокса на джуджето!
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
mnogo kirtoshi sa se sabrali pak tuk
23
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турция(Ердоган) иска плодородните балкански земи и решаване на кюрдския въпрос.
22
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЦЕЛТА НА ЦРУ в Турция е да я дестабилизира. Защо? Защото Турция има най-силната и най-добре оборудвана армия в НАТО след САЩ! Турция умишлено е подложена на атентати чудовищни скандали и пълна с НПО които работят против нейния интерес. Ако Турция бъде оставена на мира ще си гледа собствената икономика и най-вероятно ще излезе извън НАТО. Турция има интерес към ШОС и Евразийският съюз. Евентуалното и присъединяване към тези съюзи хвърля в ужас САЩ и НАТО! Те едва ли ще го позволят!
21
14
 
8
 
! Отговори
Ханс преди 7 години
Полека-лека нещата се нареждат и става ясно защо горкият дипломат трябваше да даде фира. Русия няма никакво намерение да се сближава с Турция.
20
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ няма да предадат Гюлен!