Турция: Хора на Гюлен зад убийството на руския посланик

В САЩ обаче не са убедени в подобно твърдение
21 дек 2016 07:53, Красимир Ангелов
32
Турция: Хора на Гюлен зад убийството на руския посланик
Снимка: БТА

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви пред американския си колега Джон Кери, че мрежата на живеещия в САЩ проповедник Фетхуллах Гюлен стои зад убийството на руския посланик в Анкара, съобщи Анадолската агенция, цитирана от Франс прес.

"Турция и Русия знаят, че зад нападението срещу посланика на Русия в Анкара Андрей Карлов стои ФЕТО (Фетхуллахистката терористична организация)", каза Чавушоглу в телефонен разговор с Кери.

Коментирайки това твърдение, говорителят на Държавният департамент Джон Кърби заяви, че американските власти не знаят дали зад убийството на Карлов стоят привърженици на Гюлен, когото Анкара смята за организатор на опита за военен преврат в Турция през юли, предаде ТАСС.

"Аз не зная, и вие не знаете", заявил Кърби на редовния брифинг за журналисти, помолен да коментира изказването на турския външен министър. Той призова да се изчакат резултатите от разследването, започнато от Турция и Русия, и да не се правят прибързани заключения.

Кърби заяви също, че Кери изразил безпокойство във връзка с "някои изявления на Турция относно американска намеса или подкрепа, било то мълчалива или друга, за това неописуемо убийство вчера, поради присъствието на Гюлен тук в Съединените щати". Подобни твърдения са абсурдни и нелепи, изтъкнал говорителят на Държавния департамент, цитиран от Асошиейтед прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ха,ха,хаааааааа...Не сме длъжни да разбираме вогонска нечленоразделна реч и хъхрене - 500 години стигат. *** в Азия.
20
3
 
7
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 7 години
ПОЛИЦАЯ , КОЙТО УБИ РУСКИЯ ПСЛАННИК ......СИ КАЗА ОЩЕ НАД УБИТИЯ , ЗАЩО ГО ПРАВИ!!!ВСИЧКИ ГО ЧУХА!!!!!!КАКВО ОЩЕ НЕ ВИ Е ЯСНО ....??!!!/...Явно не знаете турски език----ЗАТОВА СИ ЧЕШЕТЕ ТУКА БЪЛГАРСКИЯ.../
19
0
 
1
 
! Отговори
?! преди 7 години
"Ердоган лично разпознал Мерт", но ако ще и марсианец да е, щом в Москва са доволни от обяснението, значи всичко е наред.
18
1
 
2
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
Излезе информация, че атентаторът е бил в личната охрана на Ердоган. Кое е лъжа?Че опита за преврат не е дело на гюленистите, а Ердоган сам си го е организирал или, че не гюленистите стоят зад атентатора, а "мюулманските братя" на Ердоган.Очевидно поне едното е лъжа(по-вероятно и двете), защото няма как личната охрана на Ердоган да не е щателно проверена, защото Ердоган щеше отдавна да е "гушнал букета"!
17
6
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
не е гюлен турция се опитва да прехвьрли вината на друг за да прикриепропуските в охраната на посланика писахме че на турция не трябва да се вярваама гн путин си играе своята игра
16
5
 
12
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Абе тоя Гюлен да не му е бил на младини карасевда на Ердоган?За всичко му е крив!
15
4
 
3
 
! Отговори
Коки преди 7 години
До Ян Бибиянпич, (почти) 80% от населението на Турция са акбаровци с капаци на очите. и са готови да заколят роднините си в името на "99 девици"
14
6
 
16
 
! Отговори
Има си хас преди 7 години
Сетих се за един виц...!Та утре Ердоган ако се наака, да знаете че Гюлен я е свършил тая работа...!
13
6
 
8
 
! Отговори
. преди 7 години
На Султана зад всяка поразия му стои Гюлен. Нещо като при нас - На Боко все някой друг му е виновен. Само дето при нас още не ги прибират по занданите, щото казал някой че не го харесва.
12
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Номерa не минaРусия сама си е направила атентата а същества като теб разпространяват по медиите как т.ъ.пото ЦРУ отново се е изложило. Александър Дугин и Пушков от Думата още вчера развихатази теза. А т защо не спомена, че и "Кървавата Хилъри" стои задащ атената? К,ретен!
11
7
 
10
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
На Гюлен му е обещано да не го върнат в Турция, а в замяна Гюлен и тайфата му слушат американските заповеди. Убийството на руския посланик най много радва САЩ точно в момент който Турция, Русия и Иран сядат на масата без САЩ
10
11
 
10
 
! Отговори
webley преди 7 години
Хаха. Ама разбира се, че е Гюлен... Както и зад "преврата" беше той. Султана много прозрачен излезе. Да видим откъде ще му влезе.
9
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гюлен, та Гюлен. То има една наша поговорка за крадеца... ама.
8
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Във всяка държава има мaлoyмници, но единствено в българия мaлoyмниците си имат държава!
7
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
намериха си изтривалка, както у нас ИК и ББ
6
5
 
22
 
! Отговори
Ердо преди 7 години
Хора на Гюлен стоят зад ланишния сняг!
5
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 3Думата "българин" отдавна престана да изразява народност, и вече е вид диагноза!
4
10
 
24
 
! Отговори
Ян Бибиян преди 7 години
Аха. Сигурно Гюлен е и причината Земята да се върти! Ай стига тъпотии. Убиецът си беше чиста проба аллах акбаровец. И ко постигна, че се възнесе при *** в ислямския рай. Има да го уважават денонощно.
3
6
 
4
 
! Отговори
do 2 преди 7 години
imashli diagnoza ili vse oshte ne sa go otkrili
2
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турците отново сложиха каруцата пред коня. Пълна некадърност и неспособност за справяне с тероризма!