Амри искал да стане камикадзе още преди атаката в Берлин

Предлагал се на ислямистки групи да го използват като атентатор самоубиец
22 дек 2016 19:20, Елка Василева
16
Амри искал да стане камикадзе още преди атаката в Берлин
Анис Амри. Снимка: Reuters

Тунизиецът Анис Амри, заподозрян за нападението срещу коледен базар в Берлин в понеделник, още преди няколко месеца е предлагал на ислямистки групи да бъде използван като атентатор самоубиец, предаде ТАСС, като се позова на германското сп. "Шпигел".

Изданието цитира данни от електронно следене на екстремисти, извършвано от специалните служби. Тази информация обаче не е била достатъчна за задържането му.

Още по темата

Органите на реда също така са установили, че той е бил свързан с разбита преди няколко седмици от властите германска клетка на терористичната организация "Ислямска държава".

Амри трябвало да бъде депортиран от Германия още преди време, но това не станало поради липса на координация между германските и тунизийските власти - миграционните органи в африканската държава заявили, че той не е гражданин на Тунис, и отказвали да му издадат нов паспорт. В крайна сметка документите пристигнали в Германия едва вчера.

Тунизиецът, заподозрян за нападението в понеделник, е бил регистриран в приют за бежанци в германската провинция Северен Рейн-Вестфалия, но напоследък се е намирал в Берлин. Неговият брат, живеещ в Тунис, заяви за германския в. "Билд", че Амри нямал постоянно местожителство и нощувал на различни места.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Ян Бибиян преди 7 години
Дуру дуру продуктово позициониране баце
6
1
 
4
 
! Отговори
111 преди 7 години
Камикадзе се става само ако си японец и боготвориш японският император че да се самоубиеш в негово име. Сигурен съм че поклонниците на Мохаммад от арабски произход се наричат с друго име. Кога мултикултурната либерастка медия ще престане да изкривява истината с тази агресивна религия и най-вече идеология чиито поклонници не крият своите апетити към Европа.
5
3
 
6
 
! Отговори
сег преди 7 години
Въпросът е кои са се възползвали от неговата самоличност.А този мисля че е мъртав преди камиона да тръгне към базара.
4
3
 
4
 
! Отговори
Пешка преди 7 години
Само го набедиха този и вие почнахте да го плюете. Нищо още не е доказано и дали тава момче е било живо като са подхвърлили личната карта е друг въпрос. Истинските терористи са на друго място.
3
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига сте ги лъгали че на оня свят ги чакат по 100 девици, че пощуряха да се самоубиват!Чака ги 9-тия казан на Ада.
2
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сигурно и за дюнерджия не ставал и се изнервил доктора.
1
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нормално. Грозен, беден, неук. Никоя не му е пуснала, писнало му е сам и е обявил джихад.