Братята на заподозрения атентатор: Заслужава всяко наказание!

Близките му споделят, че не бил религиозен, радикализирал се в затвора
22 дек 2016 20:50,
14
Братята на заподозрения атентатор: Заслужава всяко наказание!
Снимка: Facebook

Братът на тунизиецът, който е издирван във връзка с атаката срещу коледния базар в Берлин призова Анис Амри да се предаде.

Семейството на тунизиецът заяви, че били шокирани да научат, че той е основният заподозрян за атаката от понеделник вечерта, при която загинаха 12 души.

Още по темата

Братята Абделкадир и Уалид напускат Тунис след революцията през 2011 година и са живели в Италия в продължение на 3 години. Поддържали контакти с Анис чрез Facebook.

В интервю за Sky news Arabiq, Абделкадир споделя, че Амри не разказвал много за живота си извън Тунис.

"Когато той напусна Тунис беше нормален човек. Пиеше алкохол и дори не се молеше. Нямаше религиозни вярвания", разказва братът на атентаторът.

"Баща ми, брат ми и и аз се молехме редовно, а той не. Може би се е запалил по това, когато е бил в затвора, където се е срещнал с алжирци, египтяни и сирийци", обяснява още Абделкадир.

"Последният път, когато говорих с него, беше преди 10 дена. Имахме кратък разговор. Никога не е бил разговорлив, но спомена, че скоро ще се върне у дома", казва още братът.

Семейството му обяснява, че очаквали повече от Анис Амри, искали да бъде независим и да помага на близките си.

"Ако се потвърди, че той е извършителят, тогава да отговаря сам! Той не представлява никого! Желанието ни беше Аллах да осветли пътя му, но сега виждате колко сме съсипани. Майка, татко, братята му… плачем. Той ни съсипа. Очаквахме повече от него", обясняват близките му.

Пред Асошейтед Прес Абделкадир обяснява, че ако брат му е виновен, заслужава всяко наказание.

"Отричаме тероризмът и терористите - нямаме връзки с тях", заяви Абделкадир.

Братята на Анис Амри го призоваха да се предаде в полицията и заявиха, че ако връзката му с нападенията се докаже, ще се разграничат от него.

Другият му брат, Уалид, добавя, че обвинява брат си за случилото се.

Съседи на семейството от Тунис разказват, че Анис напуснал страната на 16-17 години, защото бил обвинен в кражба. Бил осъден задочно за 5 години, но вече бил в Италия. Там пък попаднал в затвора, защото подпалил училище.

Пристигнал в Германия през юли 2015 г., но молбата му за убежище била отказана през юни тази година. Депортацията му обаче се забавила заради проблеми от страна на Тунис.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
0
 
! Отговори
прагматик преди 7 години
Лъжат ! Всичко са знаели !Целите им фамилии са за чистене.
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
всеки терорист по същество е с болен от комунизъм мозък. Фантазира за равно разпределение на благата, необразован, няма понятие от философските теории по въпроса, пълен с омраза и желание за отмъщение и да навреди на по-успелите според него. Нищо общо с религията или дотолкова, че да не буди подозрения.
7
0
 
13
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
А представяте ли си ако беше религиозен и се молеше по пет пъти дневно с дуппе към небето какви щеше да ги сътвори?
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Близките му споделят, че не бил религиозен, радикализирал се в затвора". Ха ха ха . Досещам се как са го "радикализирали" на задна. За това е и толкова "обиден" на всички. Надявам се да го хванат и отново да го върнат при неговите авери в затвора, за да продължат да го "радик *** лизират".
5
0
 
16
 
! Отговори
фен преди 7 години
Ох, на буш и килари, арабската пролет, и нейните цветя!
4
3
 
42
 
! Отговори
До Гурбетчия преди 7 години
Всички араби са такива- преструват се , реват и се тръшкат , ако някой ги гледа. Иначе какво си мислят , никой не знае. Абе нещо като нашите циг.ни.
3
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да бе, вервайте ми!
2
2
 
14
 
! Отговори
111 преди 7 години
Явно пак е случай на грешен прочит на корана, Или по-скоро правилният, а другите не са го чели, но кого може да се вярва. Явно семейството му мюсулмански апологети вярват в някаква своя версия на БОГ/Аллах- на арамейски, оригиналният говорен от Исус/, който е един и същ, БОГът основоположен за трите авраамови религии възникнал в пустинята. Но прочити бол колкото има хора толкова интерпретации, но странно защо всички говорят за един и същи Алах когато убиват неверниците и също когато ронят сълзи.
1
4
 
29
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
Майка, татко, братята му плачем. Той ни съсипа. Очаквахме повече от него", обясняват близките му.Какво сте очаквали? Да убие убие повече хора ли? Та той е убил е 12 човека, а други 40 е ранил.....Колко повече...?