Разкритие: Сноудън бил в тесен контакт с руското разузнаване

Дразнеща нелепост, контрира адвокатът му
22 дек 2016 21:25,
39
Разкритие: Сноудън бил в тесен контакт с руското разузнаване
Снимка: Reuters, архив

Бившият сътрудник на американската Агенция за национална сигурност (АНС) Едуард Сноудън "е имал и продължава да има контакти" с руските разузнавателни служби. Това се казва в разсекретени части от доклад на комисията по разузнаването към Камарата на представителите на Конгреса на САЩ, предаде Ройтерс.

Според публикувания материал Пентагонът е установил 13 неоповестени въпроса, свързани с повишен риск за сигурността, възникнали в резултат на разкритията на Сноудън, който предостави на медиите десетки хиляди от най-деликатните документи на АНС.

В доклада се казва, че ако китайците и руснаците получат достъп до материали, свързани с тези въпроси, "за американските войски ще има по-голям риск при евентуален бъдещ конфликт".

"Комисията продължава да се тревожи, че повече от три години след началото на неразрешените разкрития АНС и разузнавателната общност като цяло не са направили достатъчно, за да бъде сведен до минимум рискът от друго голямо неразрешено разкритие", се посочва в документа.

Сноудън живее в Москва съгласно споразумение за убежище, постигнато след като неговите разкрития на класифицирана информация през 2013 г. предизвикаха международно възмущение от обхвата на американските шпионски дейности.

В изявление в Twitter адвокатът му Бен Уизнър определи разсекретените части от доклада като "дразнеща нелепост". 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
4
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
Глупости ! Нали ако имаше контакти с руското разузнаване щеше да си кротува и тайно да изнася информация, а не да публикува всичко! Освен това китайското разузнаване щеше да му плати много повече.
25
2
 
13
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 7 години
УДОВОЛСТВИЕ Е ДА СЪТРУДНИЧИШ НА СТРУКТУРИ, КЪДЕТО ВИТАЕ ДУХЪТ НА ВИСОКИ НАУЧНО-ПРИЛОЖНИ РЕШЕНИЯ, ПЪК БИЛО ТО И ВЪВ ВОЕННОТО ДЕЛО. ТРУДНО СЕ РАЗБИРА ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ ОТ ХОРА, КОИТО ПЛУВАТ В ПРОСТАЩИНА И ПЪРВИЧНИ УСЕЩАНИЯ. БРАВО НА ТОЗИ ИНТЕЛЕГЕНТЕН ЧОВЕК СНОУДЪН!!!
24
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 30Нуе акп бяхме тяхна територия добре ама все още сме руска ***.
23
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоз как си прецака живота ...ама така е като гледа много филми където накрая правдара възтържествува, сега цял живот ще седи в руската клоака.
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега да плачем ли
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"България е американска територия, а"??Нещо като Хавай.Наближава Нова Година. Не 1-ви април
20
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименДо 26 САЩ не са разширили територията си с нито метър,докато Русия анексира Крим,превърна Източна Украйна в пепел,осея я с трупове...Нагорни карабах,Южна Осетия,Курилските острови,непрекъснато семеси във вътрешните работи на бившите соцстрани,дори и в западните.Русия се стреми към световно господство и точно затова,ще рухне,като кула от карти,или Путин ще умре на стълба на позора,като всеки диктатор.
19
17
 
12
 
! Отговори
явно,си от тях преди 7 години
До АнонименДо 26 Каквоса ти обрали американците?Руснаците обраха златото в банките ни,средновековните ни архиви,отнеха Македония,Западните покрайнини,60 години избиваха инакомислещи,осеяха България в концлагери,ДС преследваше всеки от нас,всичките ни ценни суровини заминаваха за СССР,консервите ни се купуваха за стотинки...забрани ,колкото щеш.Да не говориш против БКП,иначе-смърт,или интерниране,да не пътуваш на запад,да не можеш да учиш на запад,докато привилегированите си живееха в лукс.
18
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
23 След 60 години обир и американски ботуш в половината свят,агресията на САЩ и плячксването на нови територии ,както и американския натиск над много страни,включително и България,не ти прави впечатление.Затова ще плащаш скъпа енергия и ще ти променят властта на всеки 2 години с още по-лоша.
17
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименДо 23 След 60 години обир и руски ботуш в половината свят,агресията на Русия и плячксването на нови територии ,както и руския натиск над много страни,включително и България,не ти прави впечатление.Затова ще плащаш скъпа енергия и ще ти променят властта на всеки 2 години с още по-лоша.
16
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добро утро,от самото начало се знаеше,че Сноудър е работил за руснаците,за пари.Заради данните,които е дал на руските служби,докато у бил на работа АНС и след като получи топъл прием в Русия,станаха възможни хакерските атаки ,на руските хакери срещу американски институции,както и намесата на Русия в изборите за президент на САЩ.
15
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"В доклада се казва, че ако китайците и руснаците получат достъп до материали, свързани с тези въпроси, "за американските войски ще има по-голям риск при евентуален бъдещ конфликт"."Чудесно, тъкмо още една причина да си стоят на задниците и да кротуват, вместо да се чудят коя държава да подпалят и плячкосат.
14
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 20много прилича на истина
13
3
 
25
 
! Отговори
Хм преди 7 години
А с мадагаскарското разузнаване ли да има вземане-даване,след като живее в Москва и не може да иде другаде?
12
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сноудън е агент на САЩ.Този цирк с бягството беше, за да го вкарат в тайните служби на Русия.Но те му дадоха закрила и нощо повече, знаят че е агент и не го допуснаха до службите си. Провал на американската програма.Затова той уж питал правосъдието да се върне.Но няма да се върне. Платили са му добре за експеримента.Шум за нищо.На руснаците не им трябва информация за САЩ. Те си имат всичко.И не се бъркат в други държави по света, да сменят правителства
11
6
 
14
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
Грешката си е изцяло за сметка на бившите му работодатели. подбрали са неподходящ чоевек за работата. Иначе е хубаво да знаят хората, че САЩ шпионира всичко и всички, ама какво от това? Сега още повече ще повишат сигурността и не само, че няма да спрат, ами ще влагат повече усилия. Изобличава нередности, ама тоя свят от край време е грешен и такива хора носят предимно вреда на себе си..
10
32
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голямо откритие, няма що. САЩ от 3 години търсят Сноудън за да го съдят за шпионаж в полза на Русия. Жалко за момчето, което заради своята честност е станал жертва на най-подлите тайни служби в света руските. Като падне Путин, сноудън ще е първата жертва екстрадирана за САЩ и там ще си получи заслужената смъртна присъда.
9
6
 
52
 
! Отговори
edinо преди 7 години
Вчера гледах филма за Сноудън, голям филм на Оливър Стоун.За мене Сноудън е герой на нашето време, намерил начин и смелост да прецака системата, във времена когато всичко се контролира от медиите.Не разбирам троловете по долу, какво точно не му харесват?!
8
5
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сноудън от три години е в Русия, а ето, че американското разузнаване разкри, че имал връзки с руското разузнаване, страхотна новина:)))Руското разузнаване и лично Путин, обаче дадоха трибуна на Сноудън, та да каже с висок глас нещо което всички подозираха - че САЩ подслушват глобално. В този смисъл Сноудън е борец за правата на човека, а Русия като страна дала му убежище се позиционира на едно много по-високо място в защитата на свободите от САЩ, Британия, Германия и т.н.
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"3 Там е работата, че ги разкриват пред баш сатаната а с това изобщо не помагат на света"На тоя са му съобщили кой бил сатаната.