Кървавият атентатор от Берлин – застрелян в Милано

Анис Амри е бил убит в престрелка в Милано
Обновена: 23 дек 2016 12:25 | 23 дек 2016 11:51,
99
Кървавият атентатор от Берлин – застрелян в Милано
Снимка: Facebook

Тунизиецът Анис Амри, заподозрян за атентата в германската столица Берлин в понеделник, е бил убит в престрелка полицията в Милано, съобщи Ройтерс.

Още по темата

Италианският министър на вътрешните работи Доменико Минити ще даде пресконференция, която ще започне след броени минути, в 11.45 ч. българско време.

Според първоначалните информации мургав мъж на видима възраст между 20 и 30 години е бил спрян в 3 часа през нощта при рутинна контрола на площад "Първи май" в северния квартал Сан Джовани .

Служители на реда са поискали той да покаже документ за самоличност, вследствие на което заподозреният е извикал „Аллах Акбар“ (Аллах е велик, б.ред.) и е стрелял по двама полицаи, съобщи германското Spiegel, като се позова на Corriere della Serra. 

Службите по сигурност са отвърнали на огъня и са го улучили смъртоносно. Един италиански полицай е бил ранен.

Вътрешният министър на Италия потвърди, че убитият е именно заподозреният за атентата в Берлин.

"Нямаме никакви съмнения, че Амрил е бил убит", заяви Доменико Минити на пресконференция. Самоличността на 24-годишния тунизиец е била потвърдена от пръстови отпечатъци, съобщи Reuters, като се позова на източник от италианската полиция.

Броени минути по-рано датската полиция съобщи, че мъж, отговарящ на описанието на Амри, е бил забелязан в град Олборг, Северна Дания, предаде още Reuters. Тя обяви, че провежда операция, и призова хората да избягват района.

Германската полиция извърши нов обиск в джамията в квартал Моабит в Берлин, където Амри е бил забелязан във вторник сутринта, предаде ДПА, като се позова на свой репортер на място.

На свой ред хамбургската полиция съобщи, че разследва дали Амри не е убиецът на момчето от Алстер – случаят разтърси Германия преди няколко месеца.

Тогава ислямист наръга до смърт 16-годишно момче, което се разхождало край реката с приятелката си. Според разследващите е възможно убиецът да е Анис Амри.

Междувременно федералният министър на вътрешните работи на Германия Томас де Мезиер съобщи, че според следователите терористичната атака в Берлин „с голяма вероятност“ е извършена от основния заподозрян - тунизиеца Анис Амри.

"Можем да съобщим, че имаме нова информация, според която заподозреният с голяма вероятност е истинският извършител“, заяви министърът пред репортери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още по темата: Анис Амри
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хубао е, че този сценарии не минава и пред малките деца. Обаче манипулацията си е в ход, хората сериозно вярват в някакво мюсюлманско нашествие. Дали обаче мозъците зад всички тия атентати не са си едни чисти и бели християни? Близо 50 години след ВСВ ни плашеха със Студена такава, но тя свърши и трябва да се измисли нова заплаха, с която да се управляват масите. Измисли се Война с тероризма и война на верска основа, хората трябва да купуват и да рОботят за нечие чуждо благоденствие, контрол.
59
0
 
3
 
! Отговори
Justice преди 7 години
Ох, какъв КЕФ !!!!
58
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Tоя нали се е подвизавал с 4 самоличности, сега трябва да опа-ткат и другите три, за да са спокойни германците по пазарите.
57
1
 
14
 
! Отговори
коко преди 7 години
Крайно време е нашите закони да бъдат променени!Ако това се беше случило у нас полицаят не може да стреля,трябва първо да го покани да пият по едно кафе и да се разберат кой какво иска.
56
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След намерените документи два дни след престъплението ,до изразите"предполагаем","с голяма вероятност"и пр.отново мъртвите не говорят е класическото слагане на капак и както казва Гьобелс,който някои често споменават,британската политика(и производните и)е да повтарят лъжа,докато сами започнат да си вярват(камо ли стадото дето медиите хранят с безсрамни лъжи в по-голямата си част.)
55
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредният фалшив флаг ,на човечеството действително е обявена война от сатанистката ръка зад кулисите.Целта?Световно правителство под антихриста,който да принуди хората да го признаят за"бог"и ги принуди да приемат знака му на ръката и челото си,унищожение на всички религии и световна сатанистка религия.
54
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Или триполовите хал хабер си нямат кой е извэршителят или знаят,че е от новодошлите гости на Меркел и го прикриват.Но това ще им стру ва още много невинни жертви.Тия германци ми приличат на говедата от Дискавъри дето гледат безучастно когато хищниците убиват някой от стадото.
53
4
 
24
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Мда , така изглежда Меркелса Европа - разграден двор, където всякъква ислямистка и*змет може безнаказано да убива...и да ходи където си ще! Без граници...и елементарен контрол! Чак ме е яд, че гну*сака така леко се е оттървал!
52
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аре сега, в Дания Амри, в Италия Амри - тоя да не е от братството на покемоните.
51
3
 
26
 
! Отговори
. преди 7 години
Убиват едно арабско ***, защото мъртвите не могат да говорят и продължавамаме с политиката на унищожаване на автоктонното население на Европа.
50
0
 
29
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Обаче полицайчето гръмнало тар.....ката-от Сиракуза!Личи си сицилианската школа!Пък и там нямат хелзинкски комитет!
49
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази история ми изглежда съшита с бели конци.Не вярвам някой,търсен за такова престъпление да се разхожда свободно по улиците и като го хванали да вика "Аллах е акбар".По-скоро ми се струва,че истинския престъпник е подхвърлил тези документи в камиона за заблуда на полицията.Защо не ги намериха веднага и защо веднага не казаха,че има отпечатъци,а чак след три дни.Замирисва ми на скалъпена история,тъй като истинския убиец им се е изплъзнал и тази версия е за успокоение на населението.
48
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми как да си покаже документите като според германските власти си ги е забравил в полският камион.Цялата тази история ми прилича на атентаторът от Сарафово дето показваха един младеж с кръгче и после тираджия намери фалшива шофьорска книжка,а евреите още на петата минута бяха сигурни,че онзи е от Хизбула.Триполовите тепърва ще берат прлодовете на тъпотията си.
47
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой вярва ли на поредната димка.
46
5
 
15
 
! Отговори
Един преди 7 години
Това е добра новина!
45
2
 
51
 
! Отговори
чудо преди 7 години
Как най издирвания терорист в Германия я напуска минава през Австрия и стига в Италия,в тази Европа имали полиция и специални служби,нещо съмнително има тука!
44
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ФАНАХА СИ ЕДИН НОВ БИН ЛАДЕН И ТУТАКСИ МУ ПРИПИСАХА КВО ЛИ НЕ :DСАМО И САМО ДА НЕ СЕ ОБЯВИ, ЧЕ ИЗВЪРШИТЕЛЯ Е ИСЛЯМИСТ ИЛИ НЕЛЕГАЛЕН ЕМИГРАНТ!!!СРАМНО!!!!!
43
1
 
31
 
! Отговори
прагматик преди 7 години
Да са му честити девиците !Айде и приятелите и роднините му с него, такъв рай не е за изпускане !Саддам Хюсеин и Кадафито ги редяха на опашки тез.
42
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БИЛ УБИТ ПРЕДИ ДА ГО ОБЯВЯТ ЗА ТЪРСЕНЕ!!!! :D СЪВСЕМ НИ ВЗЕХА ЗА КАНАРЧЕТА!!!!! САМО И САМО ДА СЕ ОТКЛОНИ ВНИМАНИЕТО ОТ ИСЛЯМСКИТЕ ТЕРОРИСТИ И НЕЛЕГАЛНИТЕ ЕМИГРАНТИ!!!!!!!1
41
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сякаш си е имал личен личен самолет или нает за чартърни полети от аеропорт на аеропорт,уж им правят фотороботи снимки и разни в анфас и фас като си ги знаят на отчет по палци безчет и данни още от встъпването им в дружина и с кои дружат дето се отбиват пък се появявят по площади,зали,влакове,автобуси,товарни паркови отбивки и гари,гишета,офиси,бани като разносвачи по поръчки от разносна търговия.