Путин отсече: Хората мрат като мухи, без акциз на водката!

Жертвите на препарата за вана станаха 72, 40 са в болница
23 дек 2016 09:00,
117
Путин отсече: Хората мрат като мухи, без акциз на водката!
Снимка: Reuters, архив

Владимир Путин поръча да се намали акцизът на алкохола и да се увеличи този на битовите препарати, съдържащи спирт, за да не се тровят руснаците с тях, а да пият качествени напитки, съобщи "Нюзру".

"Десетки хора мрат като мухи", каза руският президент по повод жертвите в Иркутск, отровили се, пиейки концентрат за вана "Бояришник", съдържащ метилов спирт.

Жертвите вече са 72, а над 40 души са в болница. Според някои версии наличието на метилов алкохол в препарата може да е саботаж.

Още по темата

Кремълският лидер нареди на правителството да затегне правилата за производство и търговия на битова химия, съдържаща спирт - средства за лична хигиена и парфюмерийно-козметични продукти с над 25% спирт. Той поиска въвеждане на строги наказания за производителите нарушители.

Въпреки че на етикетите обикновено е посочено, че препаратите не стават за пиене, много хора в страната се черпят с тях заради ниската им цена на фона на скъпите напитки.

Себестойността на водката не надхвърля 30-40 рубли за бутилка, но над половината от високата цена на дребно са данъци и акцизи.

Според експерти руснаците изпиват годишно козметични течности с алкохолно съдържание, равностойни на 170 до 250 млн. литра водка с 40% спирт, пише РБК. Смята се, че близо 25 млн. души в Русия нямат достатъчно средства, за да купуват легален алкохол, пише АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
4
 
12
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
Въпреки че на етикетите обикновено е посочено, че препаратите не стават за пиене, много хора в страната се черпят с тях заради ниската им цена на фона на скъпите напитки.ЩОМ РУСНАЦИТЕ НЕ МОГАТ ДА СИ ПОЗВОЛЯТ ДА КУПЯТ ЕДНА ОБИКНОВЕНА ВОДКА ЗНАЧИ САНКЦИИТЕ КЪМ РУСИЯ ДАВАТ ЕФЕКТ ! ПРЕДЛАГАМ САНКЦИИТЕ ДА БЪДАТ ПО-МАЩАБНИ И ПО-ДЪЛГОТРАЙНИ !
84
4
 
4
 
! Отговори
Бай Рашо преди 7 години
До Анонимен 94Вие пък защо си въобразявате че тази привилегия на българина давари ракия в къщи . . . ще продължава вечно !?Виждате че властта още тази година щеше да постави сурдинка върхутова производство, но по политически съображения /с помощта на ПАРИЧНИЯ ФРОНТ/ заради предстоящите избори, нещата се отложиха временно !Виждате как успяха да се справят с контрабандата с цигари . . .И с ракията ще стане така, когато за всеки хванат литър /без платен акциз/ти лупнат по 100 лева глоба !?
83
6
 
6
 
! Отговори
Бай Рашо преди 7 години
Бате Бойко има още време да размисли и по препоръка наБАЩИЦАТА от Кремъл, да направи корекции и у нас с битовите препарати съдържащи алкохол !?Защото ако всяка година и у нас под давлението на трезвомислещитеполитици от Брюксел се увеличават така стремително акцизите на алкохолаи тютюневите изделия, ще започнем и ние като братушките да пушим "махорка"и пием някакъв заместител на "Боярщшк" . . .
82
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още малко и ще почнат да им дават купони за етилов спирт, за да не се изкушават да се тровят.---------------------Всяко пето американско дете живее благодарение на купоните за храна които федералното правителство в САЩ отпуска на бедните американски семейства защото няма работа и ще излязат на улицата да се стрелят.
81
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Следващата стъпка на великия кормчия Путин ще бъде раздаване до 2 литра безплатна водка на ден на мужик. Това обаче ще стане факт когато мужиците започнат да *** като мухи от глад. Сега е момента новоизбрания президент генерал Хвърчилков да пробие руския пазар с евтина българска водка Флирт. Флирт защото любимото занимание на Хвърчилков е да флиртува с великия кормчия Путин.
80
3
 
19
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Ако поумнеят поне малко,може и да разберат къде е проблема,тогава бащицата става излишен.
79
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руския народ е толкова изпаднал и оскотял след 100 години комунизъм, че би пил всичко за да се измъкне за малко от действителността.Според руснаците "водката и корупцията са смазката без която руската държава не може да функционира"
78
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трудят се камарадите, пишат яко, накрая някой пуска по-евтин перилен препарат за пиене и цялата пропаганда лъсва.
77
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ако в сащ направят водката без пари руската армия ще дезертира
76
2
 
21
 
! Отговори
Бо преди 7 години
Евала на Путин. Решава проблема по сталински. Има препарат за вана - има проблем, няма препарат за вана - няма проблем. Евала!
75
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Според някои версии...."Та нали на препарата пише: ОТРОВНО! НЕ Е ЗА ПИЕНЕ? но пак го пият!!! По тази логика те могат да пият и сярна киселина! Що за оскотяване!? Намалените акцизи няма да помогнат! Сега пък ще *** от свръхдози алкохол!Явно битието на тези хора е на изключително ниско равнище.
74
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
1- Русия не е 160 милиона , колкото и да ви се иска 2- натровените не са клошари , а хора от всички слоеве на обществото , има детска учителка , мед. сестра , инженери и т.н. , общо взео представиттелна извадка . ; 3 - 250 милиона литра козметични продукти се изпиват годишно , това си е добро количество , едва ли го ползват само клошари ; 4 - ако махнат акциза ще стане истинско мазало , водката ще е по левче и ще имаме 120 милиона зомбита
73
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крим е руски. Въпросът е затворен.
72
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От нова година се очакват големи съкращения в IT сектора. Всъщност в България няма IT сектор, всичко работи за западни фирми, но и те изнемогват от кризата, на запад има много безработни и след нова година ще има масово спиране на поръчки и много IT на улицата. Приятни празници.
71
4
 
13
 
! Отговори
IT преди 7 години
До АнонименСериозно, само толкова ли е списъкът за очерняване на България, даден ви от руското посолство?
70
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Санкциите срещу Русия се провалиха с гръм и трясък.
69
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слава богу, след като Тръмп стане президент на краварите , санкциите срещу Русия ще отпаднат. И тогава Руската Империя ще е най-проспериращата държава на света, а хамериканците ще молят Путин за зърно и енергийни продукти.-----Викаш само санкциите и пречат още на момента да стане най-великата. Чудна работа, някой махва с пръст налага санкции и най-могъщата изтича в канала.
68
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, в Русия се натроволили сто човека, а евроатлантическа България е на второ място в света след Лесото по смъртност и по най-бързо намаляващо население.
67
15
 
5
 
! Отговори
Българо-славянин преди 7 години
Слава богу, след като Тръмп стане президент на краварите , санкциите срещу Русия ще отпаднат. И тогава Руската Империя ще е най-проспериращата държава на света, а хамериканците ще молят Путин за зърно и енергийни продукти.
66
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След водка "Крим" и водка "Алепо" сега Путин предлага на "пазара" водка "Тръмп" за оскотелия руски мужик.