Марин льо Пен пое курс: Франция вън от ЕС!

Лидерката на националистите обяви, че Фрекзит ще е нейна политика
24 дек 2016 20:29,
343
Марин льо Пен пое курс: Франция вън от ЕС!
Снимка: Reuters

Лидерката на френската крайнодясна партия Национален фронт Марин льо Пен обяви, че възнамерява да води политика за излизане на Франция от ЕС. Тя каза това в интервю за гръцкия в."Димократия", предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Фрекзит /излизане на Франция от ЕС/ ще бъде част от моята политика, посочи Льо Пен, която планира да участва в президентските избори във Франция.

"Какво е това ЕС?", пита Льо Пен. "Това е организация, създадена без да се взима под внимание мнението на европейските народи, състои се от олигархия на банки и технократи, такива като Юнкер и други, които никога не е избирал нито един народ, провеждащи своя собствена икономическа политика, сблъсквайки се с пълното презрение на народите, които те шантажират", казва Льо Пен в интервюто.

Според лидерката на Национален фронт "ЕС се явява нож в сърцето на националния суверенитет на европейските държави, а еврото се явява не валута, а инструмент за шантаж, използван от Брюксел, за да провежда своята политика".

Льо Пен смята, че вече няма необходимост от НАТО. "Блокът беше създаден, когато съществуваше заплахата от Врашавския договор и разширяване на комунистичесикя Съветски съюз", отбеляза тя.

"СССР вече не съществува, както не съществува и Варшавският договор", изтъкна Льо Пен. Тя заяви, че "Вашингтон поддържа същестувването на НАТО за постигане на своите цели в Европа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


343
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
5
 
17
 
! Отговори
Не така, а така преди 7 години
"Популист" значи някой, който се вслушва в народа и който казва на народа това, което трябва да се направи за благоденствието му и го прави.
147
2
 
12
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Хаирлия да е !!! Що ли ще чинят брюкселските лентяи да ги вземем тук при нас нали според тиквата сме едва ли не отличници пък и без това няма да им остане кой знае какъв избор в разпадналия се съюз.
146
4
 
20
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Накрая в ЕС май ще останем само ние ако ни слушат макетата може да ги приемем и тях!
145
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Популист" не значи някой, който слуша народа, а някой, който казва на народа това, което иска да чуе, за да се добере до властта.
144
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"започнаха да се появяват все повече политици,които говорят истини,неудобни истини"Вярваш ли в Дядо Мраз? Тия работи си ги говорят от години. ХДС на Меркел и баварската и дъщерна партия винаги са говорили как чужденците са криминални елементи, които идват за социални помощи. Германия даваше убежище на по-малко от 0,5 % от бежанците, дошли в нея. Новото беше обръщането на палачинката, не обратното.
143
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
започнаха да се появяват все повече политици,които говорят истини,неудобни истини разбира се и за това им измислиха обидното - популисти.Всъщност популизма има и добро значение - защита на интересите на широка маса от народите.Може и да е привидно - зависи от политика.Уважавам хората които говорят истината,още повече тези които я следват и защитават интересите на суверена
142
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За съжаление Европа се връща в 1941 година .Англия е вън , Франция е на път , Русия е доволна и ухажва САЩ ( и той да се съгласи) .Германия е на път да остане сама .Отли4ниците никога не са оби4ани .
141
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И това може да и струва главата. Англия винаги е оставала сравнително независима от ЕС. Това, което повечето не знаят, е че бежанците нямат нищо общо с ЕС, а с един договор, подписан от повечето държави от ООН преди доста години. Саудитска Арабия примерно не го е подписала, България да, което значи, че с или без ЕС може да бъде принудена да ги приеме. Тръмп спечели, защото хората вярваха, че не е част от политическата класа, за лелята това не важи и сега всички разбраха, че е руска агентка.
140
28
 
14
 
! Отговори
дано преди 7 години
Дано хората осъзнаят че т.нар. патриот във Франиця е всъщност маша в ръцета на Путин и сие. Те вземат пари от Русия и искат да проведат руска политика. В крайна сметка--британска лира пада, нали?
139
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази е малко страшни4ка .
138
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 279ами демократия бе....
137
13
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВСИЧКО, КОЕТО КАЗВА МАРИН Е ВЯРНО.АКО СЕ ОСЪЩЕСТВИ ФРЕНКЗИТЪТ, ДЕНЯТ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОБЯВЕН ЗА ПРАЗНИК НА ПОРОБЕНИТЕ ОТ БРЮКСЕЛ ЕВРОПЕЙСКИ НАРОДИ!
136
15
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това са нормалните хора. Биват наричани популисти, десни и тн. Не може дълго да криеш истината.
135
8
 
38
 
! Отговори
Сорос преди 7 години
ЕС има и положителни страни, но загубата на-суверенитет и отговорност на политиците пред собствените им народи е пагубна за малки държави като България. Няма европейски ценности - това е една измама. Всяка държава трябва да изхожда от националния си интерес.
134
42
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много руски платени драскачи,няма да чета повече
133
5
 
43
 
! Отговори
Хех преди 7 години
До Пернот274Аз мисля че сте на 100% прав! Но да си отговорим - Кой докара тия банди ненормални мръcи нагли oрkи в ЕС? Еми според мен самият ЕС! Е, лично аз несъм съгласен с това, вярвам че има още много хора които също не са съгласни някой да им пикае под балконите за "благодаря" че си го нархранил. Заради това аз мисля че това моме е един от малкото здраво мислещи политици и напълно споделям и подкрепям идеите и.
132
33
 
14
 
! Отговори
русофиль преди 7 години
Купени руски политици има навсякъде в Европа ,но въпросът е даколко европеюците са зрели хора и доколко ще се доверят на купените руски агенти ! Тая 100 % е купена с парцалите щом твърди че нямаме нужда от НАТО при тази руска агресия в източна Европа !
131
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой си написал, че от "демокрацията" сме се наредили втори по смъртност. А то и без "демокрацията" на другарите пак същите щяхме да бъдем!
130
29
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бе хайде стига сте с тая комунистка бе! Тя ли ще ни момогне с тия си нейни ксенофобски фьшкии.
129
17
 
9
 
! Отговори
Ивайло Атанасов преди 7 години
Много точно екстремист, точно това са те русусифилистиците. ЕКСТРЕМИСТИ.. И МНОГО СКОРО ЦЯЛА ЕВРОПА ЩЕ ГО РАЗБЕРЕ.. И ТОГАВА НЕ ТИ ЩЕ ИДВАШ ПРИ МЕН АМИ ТЕ ЩЕ ДОЙДАТ ПРИ ТЕБ...