Откриха отломки и колесник от падналия руски самолет

Журналисти от "Първи канал" и "Звезда" може да са били на борда
25 дек 2016 08:56, Петя Славова
96
Откриха отломки и колесник от падналия руски самолет
Снимка: БТА

Отломки и колесник на изчезналия самолет Ту-154 на руското министерство на отбраната са намерени на 6 км от бреговете на Сочи в Черно море. Това съобщиха силовите структури в региона, цитирани от ТАСС.

"На 6 км от бреговете са намерени отломки от самолета и колесник, както и петно от масло", каза източник от силовите структури, цитиран от БТА.

Той посочи, че тези неща са били открити в хода на оглед на акваторията от сътрудници на руската Държавна инспекция по малките плавателни съдове.

Още по темата

В момента се провежда спасително-издирвателна операция. Хора засега не са открити, каза още източникът.
За ситуацията с Ту-154 е информиран руският президент Владимир Путин, като му се докладва за хода на спасително-издирвателната операция.

На борда на изчезналия самолет е възможно да е имало журналисти от руския "Първи канал" и телевизия "Звезда", заяви кореспондент на телевизия "Росия 24".

В същото време стана ясно, че метеорологичните услония ва летището край Сочи-Адлер, откъдето излетя изчезналата от радарите руска машина са добри. Източник описва дори времето като лятно. Засега летището работи при нормален режим. Няма отменени полети.

Руската агенция РИА Новости, цитирайки неназован източник от силовите структури, твърди, че изчезналият самолет е паднал, като причините са или техническа неизправност или пилотска грешка.

Засега няма официално съобщение, че самолетът се е разбил. Съобщава се само за неговото изчезване с 91 души на борда, сред които 8 души екипаж и 83 пътници, сред които военни, журналисти и музиканти от прочутия руски асамбъл за песни и танци "Александров".

Машината е трябвало кацне в авиобазата Хмеймим в Латакия в Сирия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
5
 
! Отговори
Врачанин преди 7 години
До Аз 17 Щях да бъда съпричестен с теб за съболезнованията , но заради думата " братски" ти слагам минус.
18
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 19За съжаление не си прав. Ти-154 е един от най-сигурните поне по проект самолет.Може да продължи излитане при спиране на един двигател. Ако си на височина може да кацне с един двигател но само при единствен заход. Ако е с два двигателя може да мине на втори/трети опит за кацане.Икономически параметри - Ту-154 става рентабилен при полет над 15 000м и скорост над 900км/ч. Трудно се управляват тези височини и скорости от западните РВД. За това и не допускат самолетите толкова високо
17
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много интересно звезди и чиновници на военен самолет.Комунистическата шуробаджанащина на пълни обороти. Който обслужва властта ползва всичко. Колко познато и у нас.
16
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русофилчета, спомнете си "съболезнованията", които поднесахте по повод смъртта на сина на президента Плевнелиев. Заради тях на редица сайтове спряха форумите. Заради това нямате никакво право да говорите за морал и състрадание. Бог да прости загиналите, а вие просто млъкнете!
15
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 82Колко да са умни? Даже е само един, по начина на писане си личи. Най-обикновен ***.Не си гледате в канчето, ами само Путин и Русия са ви в главите. Медиите са такива - поднасят се точно определени неща по точно определен начин. Журналистите са като левскари(цесекари), на които им плащат за да викат за своя отбор. Тези даже не могат да викат...
14
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На тия самолети им забраниха да изпълняват полети в, от и към ЕС, от съображения за безопасност. Но дори и да не им бяха забранили, пак нямаше да летят поради икономически причини - това нещо харчи гориво като змей, и трябва само много богати хора да ползват услугите на тази таратайка
13
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Горките хора . Представям си какъв ужас са преживели . Кръвожадна Сирия има не косвена ,а пряка вина . Отдавна трябваше да престане да занимава целия свят с вътрешните си проблеми .
12
10
 
23
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Съболезнования на целия братски Руски народ за тази трагична катастрофа.
11
7
 
16
 
! Отговори
ужас преди 7 години
Вия сте болни хора,как може да се пишат такива глупости по повод на такава трагедия!болни сте хора много болни но лошото е че не го съзнавате....
10
10
 
18
 
! Отговори
Кратун преди 7 години
Тези таралясници Ту-154 не ги допускат да летят на ЕС. Руснаците докога мислят да ги кърпят? Този самолет сигурно е бил 30ина годишен.
9
9
 
8
 
! Отговори
Кики преди 7 години
До анонимен 41 Смъртта не пита какво производство е самолета.
8
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
общо взето катастрофа оправдания за убитите в Сирия спец назовци
7
25
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ХА-ХА-ХА !Русия и православие????Какво християнско и православно има в това да държиш една мумия в центъра на Москва? Какво християнско имада избиваш братята си в Грузия и Украйна? Какво е православното на това да се съюзиш с мюсюлмански главорези и терористи като Асад, аятолясите и Хамас и Хузбулла и да избиваш жени и деца в Сирия? Бог да прости загиналите, но Русия ще има още да плаща за греховете на Путин.
6
6
 
19
 
! Отговори
Кики преди 7 години
Не се радвайте, а замълчете. Не забравяйте, че и на Вас предстои пътуване със самолет!
5
3
 
18
 
! Отговори
трагедия преди 7 години
Тъй като самолета не е превозвал оръжие,а артисти,журналисти и други граждански лица,контрола по неговата подготовка за полет е била вероятно занижена.По край инструментите за свирене може да е пробутано и някое взривно устройство,а може и техническа неизправност на самолета.Черните кутии като ги намерят и разчетат ще стане ясно.Катастрофи със самолети за съжаление винаги стават.
4
4
 
13
 
! Отговори
Жо преди 7 години
НЕЩАТА подсказват, че е възможно да е терористичен акт.Първо, самолетът е на руското министерство на отбраната, второ в него пътуват артисти от прочут руски ансамбъл.Терористите винаги търсят при атентатите да има широк отзвук, да загинат популярни хора.
3
11
 
10
 
! Отговори
всичко се връща преди 7 години
ха..ха.ха
2
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кофти самолет. Тези машини са разработка от 60те години на миналия век. Подобна машина се разби през 2010та - всички на борда загиват в това число и полският президент.. Да почиват в мир!
1
1
 
12
 
! Отговори
Жо преди 7 години
КЪМ ТОВА трябва да добавим, че самолетът е летял към руската авиобаза в Латакия, Сирия.