Терористичен акт на борда на Ту-154? Не е изключено, но...

Да се говори за такъв е преждевременно, смята руски министър
Обновена: 25 дек 2016 20:42 | 25 дек 2016 20:25, Красимир Ангелов
60
Терористичен акт на борда на Ту-154? Не е изключено, но...
Снимка: БТА

Следственият комитет на Русия работи по всички възможни причини за катастрофата на самолета Ту-154, заяви ръководителят на комисията, която разследва катастрофата - министърът на транспорта на Русия Максим Соколов на пресконференция.

Той не изключи и версията за терористичен акт, но уточни, че "да се говори за терористичен акт засега е преждевременно".

Руският транспортен министър обясни, че "черните кутии" на този тип самолет нямат радиопредаватели и ще бъдат търсени с помощта на радиолокатори. "Сроковете на операцията ще зависят от ситуацията, но може да се окажат много дълги", отбеляза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
12
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До чукча Чукча, излишно е да се правиш на препил с Боярышник. Много добре ти е известно, че в момента се извършва ексхумация на всички погребани от катастрофата. За сега от 9 трупа 6-те са незнайно на кого. Дори не са на хора от делегацията. Ще бъдат ексхумирани всички до края на 2017 година и ще се търсят следи от взрив каквито са открити по частите от самолета взети от полски журналисти посетили катастрофата на следващият ден. Русия не връща останките на самолета. Защо? Нали е злополука?!?!
10
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе , няма ли за вас Коледа , хапване и пийване , та сте седнали да нищите трагедията на хората !
9
26
 
33
 
! Отговори
Мнение преди 7 години
До Анонимен 4 Версията за атентат е на първо място.Почти винаги катастрофите стават при кацане, а тук става 7-20мин. след излитане. Второ: Самолета е пътувал към Сирия да отпразнуват победата над Алепо.Трето:Атентатите в Русия от ИДИЛ тепърва започват.35 000 убити сирийци....Как ти се струва?
8
23
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Теракт се прави и извън самолета. Например както онзи над Украйна, дето го объркаха със самолета на Путин.---------------------------------8 Терористите пърдон Опълченците от Лугандон сбъркаха грабжданския самолет с военен
7
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
9 В Русия може и да е по трудно, но в Кавказ не знам. Информацията е че е замлъкнал изведнъж без предупреждение и че частите на самолета са разпръснати в много голям диапазон , което значи че се е взривил . Каква е причината предстои да се разбере . Руснаците усускваха до последно за терористичния акт срещу самолета им в Египет Сега ще го усукват още повече , но не могат да го скрият.
6
17
 
32
 
! Отговори
до 8 преди 7 години
Малко вероятно е терористи да успеят да взривят самолет вътре в Русия. По-скоро фактите говорят (от чисто историческа гледна точка) за катастрофална техническа повреда в самолета при положение, че е паднал почти веднага след излитането. Подобни случаи много.
5
10
 
33
 
! Отговори
до 4 преди 7 години
Теракт се прави и извън самолета. Например както онзи над Украйна, дето го объркаха със самолета на Путин.
4
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пилотите може да са дори най-опитните в света, но това не означава че ще успеят да реагират адекватно ако стане някоя безпрецедентна беля със системите на самолета. Има предостатъчно примери как при дори малка техническа грешка/повреда съответната паника в кокпита спрямо ситуацията е довело до катастрофа. Но да чакаме все пак експертизите от черните кутии.
3
1
 
51
 
! Отговори
до 1 преди 7 години
Този самолет е на руското министерство на отбраната. А не граждански самолет.
2
15
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-вероятната причина (както обикновенно) е техническа неизправност в комбинация с неадекватни реакции на пилотите. Това в 99% от случайте. Както при разбиването на същия самолет ТU-154 с полския президент. Там даже нямаше и техническа повреда, а чиста пилотска грешка. Тези версии за терористи ги забравете. Самолетът е военен и е излетял от руска военна база охраняван от руснаци.
1
27
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се изпънява военна мисия с граждански самолет.На това му се кязва "ВОЕНА ХИТРОС"