Ден на траур в Русия за жертвите на самолетната катастрофа

Над 3 500 души участват в издирването на отломки и тела на загинали
26 дек 2016 09:54, Елка Василева
127
Ден на траур в Русия за жертвите на самолетната катастрофа
Снимка: Reuters

В Русия днес е ден на траур за жертвите на самолетната катастрофа край Сочи, в която загинаха 92 души.

Сред тях бяха над 60 души от военния хор "Александров", военни, журналисти и известна правозащитничка.

Засега няма никакви данни, че може да става дума за терористичен акт. Следствието не разглежда версията за атентат като основна.

Още по темата

Самолетът е излетял от военното летище "Чкаловски", където пътниците и багажът са били внимателно проверени. Планирано е било да се кацне за допълнително зареждане с гориво в Моздок, Северна Осетия, но заради метеорологичните условия това е станало в Адлер, в района на Сочи, тоест предварително не е било известно, че самолетът ще дозареди в Сочи, обясни източник на ТАСС.

След пристигане в Адлер самолетът е бил под охрана. Качвали са се само двама граничари и един митничар, а от самолета е излизал само щурманът, за да проконтролира зареждането. В самолета не е била качвана храна, а дозареждането е било извършено от щатен персонал.

Самолетът изчезна от радарите две минути, след като излетя от Адлер.

Повече от 3500 души, много кораби, хеликоптери и подводни апарати участват в мащабно издирване на останки от самолета и тела на загинали.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Автомобилните и самолетните катастрофи са едни от най-лесните начини за елиминиране на артисти, спортисти и учени, неудобни на тоталитарните режими. В самолета е имало и една правозащитничка!!
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЗАЩОабе куку по тази логика за ден само в "супер държавата" САЩ например от убийства чред стрелби умират средно по 150 човека /това на ден от прекрасен и благоденстващ живот.
36
6
 
12
 
! Отговори
филю преди 7 години
жалко загинаха кадьрни невинни хора ,виновен е този който ги испратил. да срутиш един 2 3 милионен град и да изнасяш концерт не вьрви
35
2
 
4
 
! Отговори
Инспектор преди 7 години
Тази който е дал идеята за тази пиар акция на съд.
34
3
 
1
 
! Отговори
Кики преди 7 години
До 28 ang Написал си страхотен коментар, а си получил много минуси за съжаление. Това показва колко много плъхове има тук.
33
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 53 Айде пий една ракия,успокой се и си лягай.Научи правописа.***
32
3
 
11
 
! Отговори
до всички преди 7 години
До Анонимендо всички истински Християне това е борба между доброто и злото шайтанът също има мощ но Путин доброто ще победи това е
31
16
 
9
 
! Отговори
У НАС Е КОЛЕДА! преди 7 години
Изобщо не ми пука за руснаците.
30
18
 
1
 
! Отговори
Кики преди 7 години
До Защо"Аз искам руснаците да живеят човешки "Ами как ще живеят човешки, като си русофоб!!!
29
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЗА ВСЯКА ДЪРЖАВА ИМА ПОдОБНИ ВЪПРОСИ "ЗАЩО"НИМА И ЗА БЪЛГАРИЯ НЕ МОГАТ ДА СЕ ЗАДАДАТ СЪЩИТЕ ВЪПРОСИ? Колко хора например загинаха във влакови катастрофи, някои изгоряха живи. Защо? Защо има милиарди за какви ли не излишни неща, суперлуксозни автомобили и какво ли не, а няма пари да се подмени остарелия подвижен състав в БДЖ.Нима корупцията е малка? И КОЙ Е В ЗАТВОРА?
28
7
 
15
 
! Отговори
ЗАЩО преди 7 години
Защо мен ме наричат русофоб, а аз съм против политиката, която води до нещета и мизерия в Русия. Политика, която води вече до човешки жертви, за по малко от седмица над 150човека. Аз искам руснаците да живеят човешки. Да не се налага да дават рушвети на самозабравили се бюрократи, да могат да си позволят 100гр. водка. Да водят достоен живот без страх и свободно да си изразяват мнението
27
12
 
18
 
! Отговори
ЗАЩО преди 7 години
Защо за 5 дни в Русия, два пъти има траур. На тровени 80 човека с лосион за вана и катастрофа на самолет, на които му е забранено да лети в Европа.Защото Путин, за да се закрепи на власт, наложи тотална цензура над средствта за масова информация, издигна корупцията в държавна политика, обгради се с верни хора, като разчисти всички компетентни, но оспорващи неговата не погрешимост.Основния виновник за тези трагедии е Путин, и ако това беше в гнилия капиатализъм, отдавна да го пратили в затвора
26
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ДДЕМОКРАТИЧНАТА ДЪРЖАВА НА САУДИТЕ?
25
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АМЕРИКАНЦИТЕ СРИВАТ В МОМЕНТА ОГРОМНИЯ ГРАД МОСУЛ.Впрочем да сте чували нещо за помпозната офанзива срещу ислямистите в Мосул?Няма и да чуете, защото ИДИЛ смаза и разгроми тази армия и сега зависимите медии мълчат като никулденски шарани.ОСТАНАХА САМО ЖЕСТОКИТЕ БОМБАРДИРОВКИ НА АМЕРИКАНСКИТЕ САМОЛЕТИ.
24
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези които не се свенят да се подиграват със загиналите, значи подкрепят ислямския тероризъм. Няма две мнения по въпроса. Отделно всички президенти по света, вкл. и нашия изпратиха съболезнователни телеграми на Путин.
23
31
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доста цинично от страна на руснаците, сринаха един град, а след това тръгнали "иху аху" да правят сред руйните и хилядите невинни жертви, и това на Бъдни вечер, иначе се пишат за защитници на християнските ценности, а вместо смирение, тръгнали да пеят над гробовете на невинни жертви, ама той оня отгоре си знае работата
22
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съвсем скоро очаквайте нещастен случай с украински, американски или сирийски самолет. Бог да прости загиналите !
21
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно,отивали на концерт в Сирия?!Това не е ли също участие във войната там?!Вие кажете!
20
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 34 Трудно е за вярване на тая разрушена държава от бомби да се правят концерти?. Градове без хора! Това ли са "ценностите" или е един голям цинизъм?
19
15
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До wasilew А случайно да знаеш колко болници избомбиха янките???? "По погрешка"! Но срещу тях няма кой да стреля, защото всъщност от 4 г. те се бият с шубраците в пустинята , а не с джихадистите. Тях те ги обучават и въоръжават. Без помощта на сащ ИД ще бъде победена за седмица.