Два месеца по-късно – пак мигранти в "Джунглата"

Стотици бежанци, евакуирани от Кале, отново са се върнали там
27 дек 2016 17:30,
11
Два месеца по-късно – пак мигранти в "Джунглата"
Снимка: архив Reuters

Стотици бежанци вероятно са се завърнали и сега се укриват в тайни убежища в Кале, където чакат с надежда да успеят да избягат във Великобритания, съобщи британският "Индипендънт".

Още по темата

В ненаселените части на северния регион Кале има поне 6 неофициални убежища, съобщава още изданието. Предполага се, че в последните седмици броят на тези убежища е нарастнал сериозно.

Новината за повторното заселване на мигранти в "Джунглата" идва едва два месеца след като лагерът беше разрушен и стотици бежанци отново останаха без подслон.

Смята се, че в момента има около 130 мигранти, които преди това също са били обитатели на "Джунглата" и след разрушаването й са били преместени в приемни центрове из Франция. Повечето от тях са непридружени деца, на които е отказан бежански статут.

В лагера в Кале живееха според различни оценки между 6000 и 8000 мигранти, които искат да отидат от Франция във Великобритания. През двата дни на неговото премахване близо половината от тях бяха разселени в центрове за прием из цяла Франция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баба Меркел хареса това
7
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Точно за това,лъскавите кифли бягат в Близкия изток и Арабски свят нали са тарикати.Който ти се мяташ като,че тук сме най нормалните глупчо защо тогава всеки се фука като отиде на почивка в ОАЕ,Катар,Турция,Кувейт...т.н.Никой не гледа да интегрира да почива тук всеки на там хваща пътя да има газарлък нали ?
6
1
 
38
 
! Отговори
Хахо преди 7 години
Нахални като бълхи са, затова да се товарят на транспортни самолети и да се изсипват в пустинятя от бръснещ полет и който оцелее да разказва, какво ги очаква ако отидат в Европа! Те са заплаха за съвременната цивилизация!
5
1
 
33
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Вируса неоосманизъм е ясен, и ваксината е ясна, още Тервел я е открил. Въпросът е кой ще я приложи пръв! Първите както винаги печелят
4
1
 
31
 
! Отговори
Искам преди 7 години
Да знам за една единствена африканска или арабска държава, която да става за нещо? Както и там така и тук държавата е функция на населението. И те, а и ние си заслужаваме съдбите, с разликата че ние не се натрапваме на никой.
3
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
броят на тези убежища е нарасТнал------НАРАСНАЛ е по-добре май??
2
0
 
20
 
! Отговори
Мунчо преди 7 години
Французите си направиха играта "Тука има, тука нема" на живо!
1
0
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нема лошо - нека ни покажат немците и французите как да си интегрираме нашите издислави,чиито културни особености наподобяват тези на глутница улични кучета.