С концерт почитат паметта на загиналите от Александровския хор

В събитието ще се включат останалите малцина солисти
Обновена: 27 дек 2016 08:52 | 27 дек 2016 08:46, Петя Славова
3
С концерт почитат паметта на загиналите от Александровския хор
Снимка: БТА

Планиран за януари следващата година концерт на Александровския военен хор в Международния дом на музиката в Москва ще бъде посветен на жертвите на самолетната катастрофа край Сочи, Русия, предаде ТАСС.

Прессекретарката Олга Кузмина съобщава, че планираният за 26 януари следващата година концерт няма да бъде отменен. Проявата ще се състои и с нея ще бъде почетена паметта на жертвите в самолетната катастрофа, пише БТА.

Очаква се в концерта да участват малцината солисти на Александровския военен хор, които не са били на борда на разбилия се самолет Ту-154. Останалите членове на ансамбъла и художественият му ръководител Валерий Халилов загинаха при инцидента.

Междувременно ТАСС съобщи, че военното министерство на Русия е взело решение Военно-музикалното училище в Москва да бъде кръстено на името на Валерий Халилов.

ТАСС съобщава също, че културното министерство на страната обсъжда с Руското военно-историческо общество идеята за поставяне на паметна плоча в Москва с имената на загиналите в самолетната катастрофа членове на Александровския военен хор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скърбим за тях.Поклон!
1
1
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
няма да ви забравим