"Шарли ебдо" се изгаври с трагедията с Ту-154

От Москва: Изгубили са човешкото си достойнство!
29 дек 2016 09:14, Елка Василева
295
"Шарли ебдо" се изгаври с трагедията с Ту-154

Френският сатиричен вестник "Шарли ебдо" публикува в новия си брой карикатури, свързани с Русия. Броят съдържа и публикации, посветени на разбиването на руския самолет Ту-154 край Сочи и на убийството на руския посланик в Турция Андрей Карлов, предаде ТАСС.

В изданието има няколко рисунки, посветени на катастрофата с руския самолет, с който пътуваха и руски дейци на изкуството от Александровския ансамбъл. Карикатура показва в черно-бели краски падащия вертикално самолет. До падащия самолет има нарисуван пеещ по ноти мъж в руска военна униформа. "А-а-а" е репликата, която е приписана в карикатурата на персонажа. Коментарът към нея е: "Репертоарът на хора на Червената армия се разширява".

В друга карикатура се вижда падащият самолет, а коментарът към нея е: "Лоша новина, Путин не беше вътре".

В изданието има и рисунка, озаглавена: "Турция: руският посланик бе убит насред изложба". В центъра на композицията има фигура на човек, за която се предполага, че олицетворява посланик Карлов.

Отговорът от Москва на карикатурите беше, че "Шарли ебдо" е загубил човешкото си достойнство.

Това написа във Facebook Константин Долгов – упълномощен от руското външно министерство по въпросите на правата на човека, демокрацията и върховенството на правото.

"С кощунствените карикатури на трагедията с Ту-154 сътрудниците на "Шарли ебдо" окончателно извадиха себе си не само от редиците на журналистите, но и на цивилизованите хора", написа Долгов.

В новия брой на "Шарли ебдо" има не само рисунки, свързани с Русия, става видно от електронното издание на вестника.

Карикатура е посветена на делото срещу Кристин Лагард, по което тя бе призната за виновна в небрежност при изпълнението на служебните си задължения като френски финансов министър, но не й бе наложена присъда. На рисунката Лагард показва среден пръст на съдията.

Карикатура пък представя Доналд Тръмп и Владимир Путин, напъхани в подаръчни кутии. Коментарът към нея е: "Подаръците, от които хората биха искали да се отърват".

В рубриката на изданието "Слухове" се казва, че в Русия десетки са починали вследствие на консумация на масло за баня, но жителите на Алепо имат късмет, че не са умрели от сапун сирийско производство, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми нищо ново и коунствено не са казали.
118
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едно нещо още е много чудно! На какво основание Франция, една дефакто завладяна и след това освободена по време на ВСВ, е постоянен член на съвета за сигурност?
117
4
 
24
 
! Отговори
тя преди 7 години
Какви са тия ***!?- без срам , без жал , без култура, без елементарно възпитание... - кръгли простаци !
116
4
 
21
 
! Отговори
един там преди 7 години
Франция трябва да е благодарна на победителите, че я запазиха като цялостна и независима държава! Можеше да я разделят на сфери на влияние и днес тези шарлита въобще нямаше да ги има! Най-много трябва да съжаляват англичаните. Тогава можеше не много трудно да "отхапят" голямо парче земя от Франция!
115
3
 
19
 
! Отговори
тя преди 7 години
На това шарли изглежда молко му беше атентата , защото явно има още за трепане!
114
4
 
29
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 7 години
E другия път брадатите джихати като им разпилеят френските черва из редакцията , тогава пък руснаците ще се кефят. Аз също. Те шарлитата това заслужават . Пoмияpи !
113
7
 
17
 
! Отговори
"ПАИСИЙ" преди 7 години
До АнонименУТОЧНЯВАМ, ЧЕ ВИЗИРАМ АНОНИМЕН 123.А ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО ТРАГЕДИЯТА, РУСНАЦИТЕ ЩЕ Я ПРЕОДОЛЕЯТ. ТЕ ЗАСТАВАТ НА КОЛЕНЕ САМО ПРЕД ЗНАМЕТО СИ, КОГАТО СЕ КЪЛНЯТ ВЪВ ВЯНОСТ КЪМ РОДИНАТА. ДА МУ МИСЛЯТ ТЕЗИ, КОИТО ВОЮВАТ СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ.
112
3
 
2
 
! Отговори
"ПАИСИЙ" преди 7 години
До АнонименО НЕРАЗУМНИЙ И СЛАБОУМНИЙ! ЦИНИЗЪМ Е ДА НЕ ПОЛЗВАШ АЗБУКАТА НА ДЕДИТЕ СИ!
111
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Незнам от тезили танциори е . Но един има номер, като прескача във въздуха първия ред хористи с шпагат във въздуха отдава чест. Трика се казва "Летящата фурашка'.Тахъе танциор ще изкара милиони на запад
110
5
 
23
 
! Отговори
Тит Ливий преди 7 години
Странно е как хора без чувство за хумор работят в хумористичен вестник... Това тяхното не е хумор, не е дори и сатира, а злобни подмятания по отношение на всичко и всеки. Свободата да бъдеш ***, при това - абсолютно некадърен в работата си.
109
6
 
27
 
! Отговори
Хенри преди 7 години
Европа е нелечимо болна и бъдещето й е мрачно и зловещо! Умопомрачително изостави християнската си същност и култура и започна да пропагандира извратеност и гей идеология заедно с настаняването на генно обременени имигранти.
108
4
 
22
 
! Отговори
Вал преди 7 години
Грозни хора, с извратено чувство за хумор, но за сметка на това злобари, ето това са журналята от "Шарли Ебдо" .И името им извратено..
107
5
 
18
 
! Отговори
Ивелина преди 7 години
Няма нищо свято за тези хора!!! Хора ли.. не, не можем да ги наричаме хора...
106
17
 
11
 
! Отговори
Аааааа преди 7 години
Заради Русия, джихадистите ви станаха мили
105
6
 
45
 
! Отговори
аз преди 7 години
Ами затова ще ги гърмят, забравиха, когато цял свят скърбеше с тях и всеки скандираше "Аз съм Шарли" дори и аз самия...сега чак ме е срам...Пфу...
104
6
 
26
 
! Отговори
Морски преди 7 години
Треп.ане само за тия безбожници от Шарлито!
103
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До абсолютно,Така си беше, няма смисъл да отричаме! Хилади *** и в България си слагаха френското знаме на профил-снимката във фейсбука! Иначе и на мен избщо не ми пука за тази "клоак@" Франция! На няколко километра от центъра на Париж е същото като в Столипиново!
102
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МИ ТО Е ВОЙНА , ХОРА И ТАНЦИОРИТЕ НЕ СА ТРЪГНА ЛИ ИЗЛОЖЕНИЕ. ТАКА ЧЕ ТОВА НЕ Е СПЕЦИЯЛНО ПЪТУВАНЕ.
101
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДО 126 КАТО ГЛЕДАМ САМО ТИЯ ОТ КОМЕНТАРИТЕ СКЪРБЯТ И ТУК ТАМ ОТ ИНСТИТУЦИИТЕ. Целия свят мълчи.
100
7
 
16
 
! Отговори
абсолютно преди 7 години
цял свят скърбял за жертвите от Париж.. ха ха ха ха гледах ги като спортни новини.. изобщо не ми пука за ск.апаната Франция.. да е трябва да им благодаря.. новините с тоя атентат станаха по-забавни :)