Американските служби предупредили за атентата в Турция

Голяма част от жертвите са от арабските страни
54
Американските служби предупредили за атентата в Турция
Снимка: Reuters

Граждани на Саудитска Арабия, Мароко, Ливан и Либия са сред убитите при нападението в нощен клуб в Истанбул през изминалата нощ, предаде Ройтерс.

Това съобщи турската министърка на семейството и социалната политика Фатма Бетюл Саян Кая, цитирана от Анадолската агенция.

"Има много различни националности - Саудитска Арабия, Мароко, Ливан, Либия и граждани на други страни", каза министърката в изказване за медиите пред болница, където посети пострадали.

Най-малко 39 души, много от тях чужденци, бяха убити при атаката, извършена от въоръжен нападател, който откри огън напосоки по празнуващите в нощния клуб Реина.

Още по темата

Ливанското външно министерство потвърди, че има ливанци сред ранените при нападението. Ведомството уточни, че става дума за трима леко пострадали ливански граждани, включително дъщеря на депутат.

Ливанската телевизия Нюз ТВ предаде същевременно, че има и убит ливанец. Това е съобщило семейството на човека, което било уведомено официално, че той е сред загиналите.

Йордания потвърди, че трима нейни граждани са били убити при въоръженото нападение, предаде ТАСС, позовавайки се на източници от правителството.

Американското разузнаване пък е предупредило, че по празниците в Турция ще бъде извършена атака. Това заяви за "Хюриет" собственикът на истанбулския клуб, в който мъж уби 39 души в новогодишната нощ.

"Нападателят вилнееше с "Калашников". Преди малко повече от седмица американските разузнавателни служби предупредиха за такова нападение. Взехме мерки. Но виждате какво се случи, въпреки това”, коментира Мехмет Кочарслан.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Където минат мюсолманите оставят кръв и камъни
14
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
от къде ли знаят тия американски служби че ще има атентат че да предупредят , да не би те да си ги наемат тия терористи и после да си пишат точки само
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ako e stanalo na vhoda,ohranata ne e imala orujie da reagira
12
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо не са послушали краварчетата те гледат на боб на фасул и на кафе и са видяли разстреляните! Другият път да знаят че краварите като кажат значи ше ги трепат!
11
7
 
10
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
walpole , според теб какво е правела българката в компанията на толкова араби, там? пп. в началото мислех, че това е някакво мултинационално новогодишно парти!
10
1
 
4
 
! Отговори
Неа преди 7 години
Да , едвам ще дочакам изборите .... Ще следя ***.bg
9
8
 
11
 
! Отговори
кинг преди 7 години
До НеаДипломатките имат също нужда от любов.Те като са от голямото добро утро,тях не ги ли сърби?
8
0
 
24
 
! Отговори
walpole преди 7 години
До melinda.faellaДа,да,той стрелеца е питал охраната,може ли да влезе.Не виждаш ли на клиповете ,че директно ги запуква още на входа?Махленски детективи ей! :)
7
1
 
15
 
! Отговори
walpole преди 7 години
Много ***,много нещо.В ютюб си има цели клипове.Там всичко се вижда.
6
1
 
11
 
! Отговори
И аз..... преди 7 години
...ги предупредих за подобни събития,но те не чуват.
5
12
 
20
 
! Отговори
Неа преди 7 години
"Ексклузивно! Надежда Нейнски избегнала на косъм касапницата в Истанбул - щяла да ходи в окървавения клуб" и тя ли платена компания търси ? Не разбрах...
4
8
 
12
 
! Отговори
Неа преди 7 години
Аа сега разбирам за каква морална гледна точка говори Нейнска ....относно българката... Платена компания Мхм..
3
5
 
19
 
! Отговори
melinda.faella преди 7 години
не не сте взели мерки как ще влезе тоя облечен като дядо коледа и няма да го претърсят на входа на дискотеката! та това е е лементарна грешка ,,,,нещое не разбирам това ли са мерки за сигурност,,,,,
2
10
 
21
 
! Отговори
walpole преди 7 години
Рейна не е гей клуб,но е място където заможни господа могат да си изберат платена компания,без значение от пола.Посещава се предимно от близкоизточни граждани с финансови възможности.Компаньонките и хюмнетата са предимно от Източна Европа и Азия.И да,сервира се алкохол,основно от и на мюсюлмани.Не ми е жал.
1
4
 
33
 
! Отговори
нЕмам думи преди 7 години
Като прочета ,че някой си предупредил ,но видите ли въпреки всичко белята станала .Какво значи това да не би да са им казали датата ,часът и адреса и възможно ли е изобщо да се предотврати такова нещо когато лудиtе са тръгнали да убиват.