Нискотарифна авиокопмания остави българи без багаж

Двама от пътниците разказаха историята си пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 1 яну 2017 14:36 | 1 яну 2017 13:00,
54
Нискотарифна авиокопмания остави българи без багаж
Снимка: Bulgaria Air

Нова година без багаж. Самолет на нискотарифната компания EasyJet от Лондон до София кацна без куфарите на пасажерите. Причината е, че багажът не бил натоварен в британската столица.

Двама от пътниците разказаха историята си пред Bulgaria ON AIR.

Татяна и Александър отиват на гости при дъщеря си в Лондон, за да празнуват заедно Коледа. Връщането обаче не е толкова безпроблемно.

Самолетът на авиокомпанията, изпълняващ полет от Лондон до София, кацна късно вечерта на 30 декември, но без багаж.

"В 23:50 излетяхме и всичко беше добре. Полетът беше нормален. Кацнахме на летище София. Личният багаж си го получихме на лентата и се появи, че чакаме другия багаж. Обаче другият - не се получаваше. След час и малко започнахме да повдигаме въпроса. На 180 души да не качат багажа в Лондон", разказа Александър.

"Никой не можа да ни даде обяснение какво се случва. След около два часа от летище София дойдоха да ни кажат, че багажът е в Лондон", добави Татяна.

Освен коледните и новогодишните подаръци, в куфарите са и лекарствата на мъжа.

"Ето, за 180 лева съм си купил лекарства - за сърце, за захар и т.н., които са ми необходими. Имах резервни за един ден, но сега са празници. Нова година е", заяви Александър.

От българската фирма, сочена като оператор Наземно обслужване на полетите на авиокомпанията обясниха пред Bulgaria ON AIR, че тежките атмосферни условия на летище Гетуик и мъглата са довели до закъснение на полета и проблеми с натоварването на багажа на пасажерите.

"Действително видяхме, че летището е много натоварено, но все пак смятам, че компаниите в тези натоварени дни, е необходимо да си вземат необходимите мерки, а не да се върнем без багаж", заяви Татяна.

Семейството вече е написало жалба до компанията. Смята да отнесе случая и до транспортното министерство.

По-късно багажа на част от пътниците от злополучния полет все пак пристигна в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
8
 
! Отговори
123 преди 7 години
До Анонимен 9Новината тук е,че поредните мрънкАла са посрещали Нова година в Лондон и са се из/возили на самолет.То като е за пръв път човек как да знае?Като ми събуват обувките да протестирам ли?!?Хайде Честита Нова Година
27
1
 
9
 
! Отговори
Иде ли преди 7 години
Има къде - къде по- лоши възможности, все пак са си получили багажа, макар и след ден. НЕ Е БОЛКА ЗА УМИРАНЕ.
26
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГОЛБЯМА РАБОТА! ДА НЕ БИ ДА Е НОСИЛ БРИТАНСКАТА КОРОНА, ЧЕ ДА СЕ ТЮХКА ТОЛКОВА. Сложили два парцала в куфара и вече голям въпрос.
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 16: много от лекарствата и особено разфасовки от определе тип НЕ СЕ допускат на борда. Но ти де да знаеш....Честита Нова Година. И по малко празноглави философи-..................Винаги си нося лекарствата в ръчния багаж и никой не ми е правил проблем. Но ти де да знаеш...
24
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не само нискотарифните компании губят багаж, на мен това ми се е случвало и с българиа еър, предполагам на всеки му се е случвало с някоя компания. Не разбирам от кога това е новина. А колкото до лекарствата - лекарствата ВИНАГИ се носят в ръчния багаж. Особено ако са такива, които не могат да се спират, примерно за сърце, за епилепсия и т.н. С кой акъл са ги сложили в нормалния багаж, не знам. Не им е компанията виновна в случая, те са си виновни.
23
2
 
11
 
! Отговори
London Calling преди 7 години
Zatova nikoga ne izpolzvam tezi taka narecheni nisko tarifni kompanii. Vinagi s British airways ili Lufthansa s prekachvane. Za 20-30 paunda letish v komfort s bezplaten obiad in neogranicheno kolichestvo napitki. Poletite sa v udobni chasove ot Heathrow kadeto mozhesh the stignesh s metroto. Vsichko ostanalo e lesh. kasni noshtni ili v tamni zori poleti ot letishta kato Stanstead ili Lutan na 50 mili ot London.
22
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Глупости - за багажа отговаря фирмата обслужваща летището - да не би пилота да товари багажа ?
21
4
 
22
 
! Отговори
Нискотарифен преди 7 години
До kiroКато искат да летят за 10 евро до Лондон, ще си траят. Кога ги качат, кога им докарат багажа, все трябва да го смятат като бонус.
20
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като искате да летите "тънкана" няма да пискате !!!
19
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименЦената на един полет на нискотарифните е различна. Зависи кога си купуваш билета. Като се напълни полета цената се качва. Иска дебнене в интернет и като изпадне веднага се купува защото на следващия ден или само след час може да видите друга цена за същия полет. Накрая могат пак да падне цената ако полета не е продал всички билети.
18
1
 
21
 
! Отговори
до * преди 7 години
До vse edno:и кое лекарство за сърце не се допуска ,и каква е разфасофката да не е на литър ???
17
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до написалия:"много от лекарствата и особено разфасовки от определе тип НЕ СЕ допускат на борда. Но ти де да знаеш...."На практика ВСИЧКИ лекарства се допускат на борда! - просто защото течните са така или иначе до 100 мл, а за твърдите - никакъв проблем.
16
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези които са включили в цената застраховка за багаж и точно време могат да осъдят компанията и да получат много пари за закъснението и неудобството с багажа, Тези които са си икономисали застраховката ще почакат за багажа. Нискотарифните са така, Понякога излизат много скъпи.
15
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Забравил си е лекарството, но си е всел пиячката!
14
18
 
7
 
! Отговори
vse edno: преди 7 години
До Анонимен 16: много от лекарствата и особено разфасовки от определе тип НЕ СЕ допускат на борда. Но ти де да знаеш....Честита Нова Година. И по малко празноглави философи
13
2
 
25
 
! Отговори
shrek преди 7 години
То пък все едно не са ми губили куфарите и в редовен полет на Луфтханза! Веднъж се оказах по къси *** и джапанки на летището в Хамбург и без багаж, а бях тръгнал от София на 35 градуса жега.
12
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОТ ГЕТУИК В 23.50 НЯМА ПОЛЕТ ЗА СОФИЯ, ПРОВЕРЕНО.
11
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
цената до Лондон е 120 лв в двете посоки всеки може да провери направо си е без пари
10
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Sud sud i sud,obezshtetenie za moralni i fizicheski shteti zastrashili jivota na choveka!!Ako ste budni,shte gi oshkurite za minimum 100 hilyadi paunda za stresa!!!!!!Ako ste zaspali,se oburnete kum ministerstvoto
9
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За такива пътници има поговорка: който няма глава, има крака. Като не е съобразил, че ценни неща като лекарства НЕ СЕ СЛАГАТ в куфара, който се пуска на лента, ще се поразкара да си взима куфара като му пристигне утре-вдруги ден. Само не можах да схвана - къде тук е новината!?..