Нискотарифна авиокопмания остави българи без багаж

Двама от пътниците разказаха историята си пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 1 яну 2017 14:36 | 1 яну 2017 13:00,
54
Нискотарифна авиокопмания остави българи без багаж
Снимка: Bulgaria Air

Нова година без багаж. Самолет на нискотарифната компания EasyJet от Лондон до София кацна без куфарите на пасажерите. Причината е, че багажът не бил натоварен в британската столица.

Двама от пътниците разказаха историята си пред Bulgaria ON AIR.

Татяна и Александър отиват на гости при дъщеря си в Лондон, за да празнуват заедно Коледа. Връщането обаче не е толкова безпроблемно.

Самолетът на авиокомпанията, изпълняващ полет от Лондон до София, кацна късно вечерта на 30 декември, но без багаж.

"В 23:50 излетяхме и всичко беше добре. Полетът беше нормален. Кацнахме на летище София. Личният багаж си го получихме на лентата и се появи, че чакаме другия багаж. Обаче другият - не се получаваше. След час и малко започнахме да повдигаме въпроса. На 180 души да не качат багажа в Лондон", разказа Александър.

"Никой не можа да ни даде обяснение какво се случва. След около два часа от летище София дойдоха да ни кажат, че багажът е в Лондон", добави Татяна.

Освен коледните и новогодишните подаръци, в куфарите са и лекарствата на мъжа.

"Ето, за 180 лева съм си купил лекарства - за сърце, за захар и т.н., които са ми необходими. Имах резервни за един ден, но сега са празници. Нова година е", заяви Александър.

От българската фирма, сочена като оператор Наземно обслужване на полетите на авиокомпанията обясниха пред Bulgaria ON AIR, че тежките атмосферни условия на летище Гетуик и мъглата са довели до закъснение на полета и проблеми с натоварването на багажа на пасажерите.

"Действително видяхме, че летището е много натоварено, но все пак смятам, че компаниите в тези натоварени дни, е необходимо да си вземат необходимите мерки, а не да се върнем без багаж", заяви Татяна.

Семейството вече е написало жалба до компанията. Смята да отнесе случая и до транспортното министерство.

По-късно багажа на част от пътниците от злополучния полет все пак пристигна в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Уникална новина!! Настръхнах! Представих си, ако за всеки недошъл куфар по света се изписват подобни новини - ми то ще стане медиен апокалипсис... Който е надниквал на някое летище на мястото, където се събира поелия не накъдето трябва багаж, ще разбере. След някой и друг ден ще му дойде багажа. Ама друго си е на стане новина...
7
2
 
20
 
! Отговори
Kiro преди 7 години
И ТОВА Е НОВИНА ??????
6
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тоя с лекарствата или е най глупавия европеец или се прави на интересен ръчният багаж му е 10кг значи има по важни неща в него
5
6
 
11
 
! Отговори
Авиатор преди 7 години
И какво е толкова сложно - с предимство са хората, за превозване. Багажът се превозва, когато няма навалица и има незапълнени килограми. Разкарват ги с бусове до адресите` може и половин месец да мине. Обикновен мениджмънт, не разбирам драмата.
4
16
 
11
 
! Отговори
Здрасти преди 7 години
Затова не летя с евтини авиокомпанийки......
3
5
 
23
 
! Отговори
Gs преди 7 години
Такив неща се случват и в нормалните авиокомпании, какво остава за лоу кост. Искаш за 20 евро да летиш до Лондон и оисле мрънкаш, че багажът ти закъснял, забележете, не е изгубен. Щото натъпкал в него лекарства за 180 лева, а дали те се слагат в чекирания багаж, а? Аман от недоволни ***.
2
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До РисковеВчера пътувах с нискотарифна компания от Лондон до София и обратно и цената беше 320GBP,билета е закупен преди месец така че малко бъркаш за цените
1
14
 
10
 
! Отговори
Рискове преди 7 години
Нискотарифните линии возят за 10 евро от Лондон до София .Този е може да даде 180 лева за лекарства и иска някой да му ги прекара през митницата .