Папата: 2017-а започна с "кърваво петно" върху света

Франциск заклейми смъртоносния атентат в Истанбул
Обновена: 1 яну 2017 18:50 | 1 яну 2017 18:25, Александър Попов
24
Папата: 2017-а започна с "кърваво петно" върху света
Снимка: Reuters

Папа Франциск призова световните лидери да се обединяват за борба срещу "чумата на тероризма", като посочи в новогодишното си послание, че 2017 г. започва с "кърваво петно" върху света, визирайки снощния смъртоносен атентат в Истанбул, предаде агенция Ройтерс, цитирана от БТА.

Говорейки днес по обед пред около 50 000 души, събрали се на ватиканския площад "Свети Петър" въпреки студеното време, Светият отец се отклони от предварително подготвения си текст, за да заклейми терористичната атака срещу нощен клуб в Истанбул, при която загинаха 39 души, а десетки други бяха ранени.

"За нещастие, и в тази нощ на добри пожелания и надежди, ни застигна насилието. Със свито от болка сърце изразявам съпричастност към турския народ. Моля се за многото жертви, за ранените и за цялата страна, потопена в скръб", каза той.

Папата предрече, че 2017 година ще бъде такава, каквато хората си я направят. По случай деня, в който Римокатолическата църква отбелязва Световния ден на мира, той подчерта, че мирът се гради, като казваме "не" на омразата и насилието и "да" на братството и помирението.

По-рано днес Франциск отслужи литургия в базиликата "Свети Петър" и каза, че липсата на физически контакт между хората, наложена от модерните средства за виртуална комуникация, "прави сърцата ни безчувствени и ние губим способността си за нежност и за чудеса, за жалост и състрадание".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма ли да измиеш краката на някой атентатор, че белким се промени. От алчност ще се разпадне всичко. Ами като трябва се прави "добро", защо бе отстъпиш трона си на Сатаната, или ти вече му вършиш началната работа с лицензиране на ***'растията...
10
0
 
2
 
! Отговори
АЗ76 преди 7 години
***.а.к. написах.
9
1
 
2
 
! Отговори
АЗ76 преди 7 години
***! ама само плямпаш. един път не кацна у Сирия,Ирак,Авганистан.:@
8
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОЯ ПАПА КАКВО ПРИПИСВА ТУРЦИЯ КЪМ ХРИСТИЯНСКИЯ СВЯТ!!!В ТУРЦИЯ СИ Е СКРИТА ВОЙНА В МОМЕНТА КЮРДИ НЕДОВОЛНИ ОТ ХАЛИФА ПЛЮД ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА ПОД ФОРМАТА НА БЕЖАНЦИ!!В ЕРДОГАНИЯ МОЖЕ ВСЕКИ ДЕН ДА ИМА АТЕНТАТ ТАКОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО!!!ЗАСРАМИ СЕ ПАПО НЕ ТЕ Е СРАМ !!ЩЕ ПЛЮЕШ ТИ ПО 2017-ТА ГОДИНА БЕЗСРАМНИК!!!
7
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малко ми прили4а на Бай Тошо !
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
папата да не плюе по 2017-та година!!!!!!!!!!!!!!самия атентат вероятно е станал през 2016-та година!!!!ЗАСРАМИ СЕ ПАПО!!
5
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Православна България да наричат папата Светия отец е вероостъпничество.
4
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наистина това са правилни приказки изречени от богобоязлив човек,който знае че Исляма няма как да е виновен за всички убииства.
3
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този папа заедно с Меркел извърши най голямото предателство,вместо да защитава християнството той целуваше крака на мюсюлмани и призоваваше да се напълним с тях . Антихрист !
2
4
 
8
 
! Отговори
нЕмам думи преди 7 години
Най-лошото е ,че няма да е последния и докато тоя и такива като него приказват само общи приказки ,а не назоват нещата с истинските им имена от къде иде злото и кой го създаде обучи и въоръжи край скоро няма да има.
1
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
един нормален папа ще спретне къстоносен похот срещу исил -иран кюрдите -сириската зг-ан а и разкарването на исляма от Константинопол а този Франциск е комунист и-д-и-о-т